Informatie/contact-info over de beheerder! (Home)

De Nieuwste informatie wordt boven aan de pagina vermeld!

Het laatste nieuws over mijn lesgeven bij Samurai is dat ik helaas om priveredenen ben gestopt met lesgeven bij deze Dojo! Dus ik ben niet meer verbonden aan Samurai en per mei 2017 is dit een feit. Ik ben er niet blij mee, maar het is helaas niet anders! Zie de pagina info-actueel!!!

Beste mensen, sinds ik mij heb aangesloten bij Karateclub Samurai in 2014, heb ik minder behoefte om mijn eigen dojo te starten en voel ik meer voor samenwerking in een vriendenclub waarmee ik samen kan werken met een bestaande groep budoka's en dat vind ik meer bij mij passen dan in mijn eentje verdergaan! Veel meer vervullend en ook dankbaar werk. Ik doe het nu een goede twee a drie jaar en vind het prima zo. Mede sinds ik mij in juni 2016 heb aangesloten bij de SJJI en daar ook werk voor ga verrichten, heb ik het druk genoeg zo. Ook heb ik leuk werk met het iaido dat ik sinds kort mag geven bij Samurai. Daar komt bij dat ik waarschijnlijk weer cursussen weerbaarheid mag gaan geven hier in Den Helder. Ook erg dankbaar werk!!!

Sinds 6 december 2013 geef ik geen les meer in budo bij Budocentrum Julianadorp. Ik ben momenteel ruimte aan het zoeken waar ik een eigen budosportvriendenclub kan onderbrengen voor 1 a 2 uur in de week, in Opmeer/Hoogwoud. Hier wil ik dan selfdefence en karate-jitsu gaan geven. Zodra ik een ruimte heb, kom ik in de lucht. De nieuwe naam wordt: Budo Sportvrienden Club Kokoro. "BSC Kokoro" dus! U hoort nog meer van mij eind 2014! Tot dan. Paul Jansen Update: Sinds mei 2017 geef ik onder deze naam zelf les in Juliadorp. Zie hierboven!!!

Naar Info actueel

Mijn naam is Paul Jansen. Ik woon in Julianadorp (gemeente Den Helder). Mijn adres is: Kruiszwin 2326. 1788 LX (Julianadorp).

 

CONTACTINFO: TEL: 0223-644096 (Paul Jansen) Eventueel ben ik ook mobiel bereikbaar op: 06-54634584.

Mijn E-mailadres voor informatie over deze site of Budo, is: info@budoinfo.nl Voor privevragen kunt u cpj_jansen@quicknet.nl gebruiken.

Ook voor info over ooglaseren!

 

Inleiding:

Sinds januari 2004 ben ik met leeftijdsontslag weg gegaan bij de Koninklijke Marine. Ik was de laatste zes jaar werkzaam als instructeur aan de NBCD/BV-School te Den Helder (tot 21-05-2003). Ik ben geboren te Nijverdal in de Gemeente Hellendoorn in de provincie Overijssel (16-01-1954). Later ben ik voor mijn werk (in 1982) verhuisd naar Den Helder. Hier heb ik mijn gezinsleven verder opgebouwd en zijn mijn kinderen (Wendy en Linda) geboren. Ik denk dan ook niet dat ik nog wegga uit Den Helder/Julianadorp!

Dit is een foto gemaakt t.b.v. PR voor de Wereldkampioenschappen Kobudo in Jesolo Italie 2003! Ik poseer hier met de Iaito (oefenzwaard/replica) die gebruikt wordt voor Iaido. De PR was bedoeld voor het bedrijf van Peter Dozy uit Julianadorp. Dit is een vloerenlegger zoals u kunt zien!

 

 

 

 

 

 

 

Waarom heb ik deze site ontworpen? De reden hiervoor is dat ik een vraagbaak wilde creeren waar iedereen, die aan een of andere vorm van Budo doet, informatie vinden kan over zijn of haar vechtsport of krijgskunst (wel Japans natuurlijk!). Een andere reden is dat ik zelf op de meeste sites niet genoeg info kon vinden wanneer ik die nodig had, dus heb ik (later) zelf geprobeerd hierin te voorzien. Er is ook een pagina over zelfverdediging en weerbaarheid opgenomen! Ik hoop dat een ieder die mijn site bezoekt, iets kan vinden waar behoefte aan is. Soms heb ik info overgenomen van andere sites of uit bestaande boeken, instructiemappen en lerarencursussen. Waar mogelijk wordt aan bronvermelding gedaan! U kunt in de linker (menu!) kolom alle onderwerpen aanklikken en dan komt u op de desbetreffende pagina terecht. Veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Mocht u het niet eens zijn met stukjes tekst rondom een onderwerp, mail mij dan op bovenstaand adres. Dit aangezien ik ook veel info plaats, en heb geplaatst, op voordracht van derden. Het is ook niet mijn bedoeling om verkeerde of onvolledige info te geven en ook wil ik geen mensen kwetsen!!!

Het gaat mij er voornamelijk om dat de informatie welke mij belangrijk toe lijkt, op het internet terecht komt en dit voor een ieder beschikbaar te maken. Het staat een ieder volledig vrij teksten of foto's welke onder mijn verantwoording gemaakt zijn, over te nemen. Echter; misbruik blijft verboden, ook omdat er foto's of teksten kunnen voorkomen op deze site welke niet 100% direct aan mij toegeschreven kunnen worden. Kijk dus wel uit wat u doet!

 

Achtergrondinformatie en motivatie

Vanaf de dag van mijn leeftijdsontslag bij de KM ben ik bezig om overdag door de Kop van Noord-Holland heen, mensen, (sport)scholen, verenigingen, bedrijven en instellingen warm te maken voor lessen in Budo of weerbaarheids- en zelfverdedigingscursussen/projecten en eventueel mental coaching!

Ik denk dat er een heel groot terrein braak ligt op het gebied van weerbaarheid, zelfverdediging en zelfbewustwording. Zeker in het onderwijs vanaf lagere scholen tot en met voortgezet onderwijs!!!

Een collega (Henk van der Salm) en ik hebben de eer gehad een introductie/workshop te hebben mogen geven aan een school uit Zeist (eind mei 2004) op Texel. Deze school was daar met een groep leerlingen en wilde dan graag een introductieles verzorgd zien door ons op bovengenoemd gebied. De school heeft zelf contact gezocht met de Heer van der Salm. Het betrof een groep van meer dan vijftig kinderen! Ik hoop dat dit voor Henk en mij een eerste aanzet mag zijn voor meer van dit soort contacten en dat wij meer projecten mogen verzorgen zodat wij een ieder, waar nodig, kunnen helpen om meer rekening met elkaar te houden zodat leerlingen (b.v.) en leraren zich beter in elkaars situatie kunnen inleven (empathie) en alleen hierdoor al minder dreigende, agressieve of geweldadige situaties zullen voorkomen.

Weerbaarheid en zelfverdediging is NIET vechten, maar het voorkomen van gewelddadigheden door mensen bewust te maken van zichzelf en anderen om hen heen en op die manier leren op te komen voor zichzelf EN de medemens. Denk hierbij ook aan SOCIALE CONTROLE! Dit in het openbare leven, thuis, op school, op het werk, in de sport enz. Dit wordt ook wel sociale weerbaarheid genoemd!

Korte achtergrondgeschiedenis over mijn Budo-ervaringen: In het jaar dat Anton Geesink groot werd (olympisch kampioen en wereldkampioen in 1964) heb ik in Nijverdal een jaartje Judoles gehad in mijn negende en tiende jaar! Toen mijn leraar (Anton Huizinga) verhuisde was het gedaan met mijn eerste kennismaking met Japanse Vechtsporten! Pas op mijn dertigste (1984) ging ik weer iets doen op dat gebied en begon ik aan boord van Hr. Ms. Tromp (inderdaad bij de Koninklijke Marine!) de eerste stappen op jiu-jitsu gebied te zetten. Dit kwam doordat een zekere Jan Kaauw mij aanmoedigde om iets aan sport te gaan doen op zee. Tot dat moment rookte en dronk ik vrij veel en kreeg ik weinig beweging buiten mijn werk om en was mijn conditie nul komma nul!!!Deze trainingen volbrachten wij in de hangar van het marineschip waar wij allebei op geplaatst waren. Dankzij dit initiatief van Jan Kaauw ben ik gestopt met roken (anno 2006 nog steeds!), ben ik veel minder gaan drinken, meer gaan bewegen (sporten!) en ben ik het leven anders gaan bekijken. Ik kan nu (2006) wel stellen dat ik mij het leven zonder Budo haast niet meer kan voorstellen.

In hetzelfde jaar (1984) werd ik lid van mijn eerste Budovereniging en wel Budocentrum Julianadorp te Julianadorp in de gemeente Den Helder. Op zee heb ik menigmaal weken lang samen met Jan Kaauw, dagelijks 1,5 uur getraind in Ju-jutsu en Iaido! Zelfs in het buitenland gingen we wel eens in een dojo trainen. Tussen de bedrijven (1994/1995) door heb ik bij Kaicho Jon Bluming mijn eerste lerarenopleiding gevolgd in Allround Fighting. Dit ging goed omdat ik ook al aan Judo/Iaido en Ju-jutsu deed (toen bruine band jujutsu, tweede dan iaido en groene band judo). Van het een kwam het ander en zo ging ik met de papieren van de IBK naar de SKN en werd daar in een aantal jaren Derde Dan Karate en leraar A en B. Momenteel heb ik, als laatste, in mei 2006 mijn vierde Dan Karate-examen SKN afgesloten met het vierde en laatste deel (Ne-za no Kata en Pa-Ja Budo no Kata)! Inmiddels ben ik zesde Dan SKN (behaald in 2015) en vierde Dan SJJI (behaald in juni 2016).

Zoals u ziet blijf ik lekker bezig. Momenteel (december 2007) ben ik bezig om een boek te schrijven over weerbaarheid. Het is al bijna af (zie pagina info-actueel). Inmiddels is het boek af en is verkrijgbaar via de internetuitgever Boekscout.nl. Datum: 04-01-2008

Mezzo mantelzorgersdag 1

 

Hier ziet u mij terwijl ik een lezing geef over mentale weerbaarheid tijdens de "Dag van de Mantelzorger" op 27 juni 2008.

Tijdens deze ontmoetingsdag voor mantelzorgers waren er ongeveer 750 bezoekers aanwezig.

De speech was echter maar kort (15 minuten!) dus het was meer een introductie om inzicht te geven in dit item aan de mensen die dagelijks de zorg voor een familielid hebben die niet meer of niet goed meer voor zichzelf kan zorgen!

 

Foto's via fotograaf van Mezzo (koepelorganisatie voor mantelzorgers).

 

Zie ook de website www.mezzo.nl onder het kopje nieuws.

 

 

 

 

Mezzo 2

 

 

Hier ziet u mij "interactief" bezig met het publiek tijdens mijn toespraak op dezelfde dag.

Ik had mij omgekleed in een karatepak om extra impact te geven aan de toespraak.

Ook heb ik deze dag nog twee workshops gehouden van een uur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met Kaicho Jon Bluming na het leraren-examen Kyokushin Budokai allround fighting (IBK) in 1995. Links staat Shihan Dave Jonkers (ashihara Karate). Deze opleiding moest tussen het varen bij de Marine door en dat lukte goed! Hier sta ik rechts op de foto die genomen is in Deventer bij sportschool Tijssen.

Helaas moest ik hierna weer veel varen (Van Speijk tot eind 1997) en ging het Budo op een iets lagere pit verder! Jammer maar het werk ging voor. Ook op de NBCDschool moest ik nog vaak varen (tot mei 2003). Hierna ging ik met leeftijdsontslag en kon ik weer op volle toeren verder! Soms mis ik de marine nog wel, het lesgeven op stages in Doorn houdt mij toch wel een beetje in contact met de marine evenals mijn contacten met Shihan Jan de Bruin natuurlijk!

 

 

Gedurende het verloop der jaren ben ik (sinds 1984!) steeds meer takken van de Budoboom gaan bestuderen en beoefenen en wel: Ju-jutsu in 1984, Iaido in 1989, Judo in 1993, Budokai allround fighting (van Jon Bluming!) in 1994, Karate-Jutsu in 1998, Wado-ryu Karate in 1999 en Aikido in 2000. Ook Aiki-Jutsu is mij niet geheel vreemd (onder Cees de Jongh). Inmiddels ben ik ook met Kobudo begonnen. In de loop der jaren heb ik tot nu toe 22 Dangraden verzameld in diverse Budosporten/krijgskunsten en heb 7 lerarenopleidingen gevolgd waarvan er 3 rijkserkend zijn via NOC*NSF/FOG. Tevens ben ik voorzitter van de Nationale scheidrechterscommissie van de Stichting Karate Nederland (SKN) en verzorg ik voor de SKN de scheidsrechterscursussen. Ook jureer ik bij Katawedstrijden voor de SKN. Inmiddels ben ik gereed met de lerarenopleiding Selfdefence welke ook rijkserkend is. Dit is in december 2005 afgerond! Sinds vandaag 12-12-2014 5e Dan IBK allround Fighting (met een jaar terugwerkende kracht!).

 

Dan- en Kyugraden alsmede leraarschappen:

Leraar Martial Arts (LMA/SB3) Karate-Jutsu en Tweede Dan Karate-Jutsu (All Styles) via de FOG/NOC*NSF Rijkserkend. Karateleraar bij de WKH. Rijkserkend Leraar Selfdefence (SB2) + Tweede Dan Selfdefence van de YMAF/WJJKO.
Karateleraar A en B (SB4) + Zesde Dan alsmede Voorzitter Scheidsrechters Commissie SKN.
Instructeur en 5e Dan van de IBK (Kyokushin Budokai (Allround Fighting van Jon Bluming!)). Branchchief Budo allroundfighting IBK Noordkop (gestopt met Budokai Noordkop per 13 maart 2012!).
Derde Dan Iaido van de IMAF, Tweede Dan Iaido van de NKR, Eerste Dan Nihon Ju jutsu SJK/IMAF. Tweede Dan Kobudo + Leraar Kobudo (SB2) WJJKO.
Sinds juni 2016 Vierde Dan Ju-jitsu van de SJJI ( Seishinkai Ju Jitsu International).

Eerste Kyu Jiu-Jitsu, Eerste Kyu Judo, Derde Kyu Aikido van de JBN

Huidige sportscholen waar ik les geef en of assisteer: SC-Lavabu te Den Helder, Budocentrum Julianadorp (Gestopt per 6 12-2013) . Tegenwoordig geef ik ook af en toe les voor de IBK (Stages).

 

 

Zomerkamp 1995 te Leek (Groningen) met alle geslaagde leraren bij elkaar (inclusief Sem Schilt; K-1 wereldkampioen 2005/2006/2007!). Uit mijn plakboek overgenomen! Ook Shihan Jonkers en Kaicho Bluming waren hierbij. Hier sta ik vierde van links.

Het was mijn eerste lerarenopleiding en alles wat ik nu ben komt hieruit voort!

Kaicho; nog hartelijk dank. Osu!!!

 

 

 

 

Bij Jan Kaauw in de Japanse tuin (zomer 2003) tussen de bamboestruiken.

Andere Info: Voorzitter Nationale Scheidsrechterscommissie SKN, Scheidsrechter SJK, Jurylid KATA SKN en SJK/WKH, PR-Manager Budocentrum Julianadorp, docent zelfverdediging /Karate/Iaido bij BCJ.

 

 

 

Vierde van links zittende ben ik in afwachting voordat ik als examinator optreed bij SKN-examens tot en met 2e Dan op 19-04-2003 te Bergambacht bij Sportschool Eelco de Boer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ben ik bezig met examens afnemen op dezelfde dag. Links aan de tafel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trainen met patrick Hennen voor het Demoteam Yuyukan

 

 

 

 

 

 

Teamfoto Demoteam Yuyukan (inmiddels is dit team niet meer actief!( vanaf 2002!))

 

 

 

 

 

 

 

Wendy en Natascha als deelnemer en Ad en Pieter als Hoek/scheidsrechter tijdens het examentoernooi voor scheidsrechter (juni 2001)!

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle geslaagden voor de scheidsrechterscursus (A) met diploma! Het was de eerste cursus op dit gebied door de SKN georganiseerd (Juni 2001)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesgeven in Shiai no Kata tijdens het zomerkamp van Shintai met Marieke Korver (juli 2003)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idem! Met Marieke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingelaste strandtraining zomer 2003 bij Julianadorp!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bos/duin/strand training te Petten 28 september 2003 (Jo-Jutsu) Pieter Zijlmans kijkt bedenkelijk toe; ver op de achtergrond!?

 

 

 

 

 

 

 

Menno Vonk 3e bij de NK (08-11-03)! Jammer dat je gestopt bent Menno!

SKN Nederlands kampioensschap Karate (semi-contact) 08-11-2003!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ned. Kampioen Jeroen Hendriks! (8-11-03)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 22 november 2003 behaalde Ed Lavabu zijn 4e Dan en behaalde Ad v.d. Hijden zijn 1e Dan SKN-Karate-Jitsu! Van harte gefeliciteerd namens de webmaster van deze site!

 

 

 

 

 

 

WK 2003

WK Karate en Kobudo 2003 te Italie (Jesolo bij Venetie)

 

 

In actie op de WK Karate en Kobudo in Jesolo (Italie). Dit was op 7 en 8 december 2003. Het was mijn 1e WK en ik deed mee in de discipline Kobudo (onderdeel zwaard). Het resultaat was goed; brons! Zie ook mijn weblog!

In december 2004 heb ik dit resultaat kunnen herhalen. Weer derde!

Toch twee keer derde op een op een officieel WK!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helderse krant 13-12-03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen vrijdag 16 januari 2004 heb ik mijn vijftigste verjaardag mogen beleven. Een groot aantal mensen heeft dit met mij kunnen vieren en een klein aantal, door omstandigheden, niet. Dit heeft niet kunnen verhinderen dat ik een heel leuk weekend heb gehad, wel druk hoor, maar toch. Bedankt nog iedereen!

Druk, maar gezellig gehad!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is mijn vriend jan de Bruin bezig! Jan; veel gezondheid gewenst!

Ik hoop voor de Marine Budokai Tsunami binnenkort weer les te kunnen geven in de Kop van Noord-Holland ! Deze afdeling gaat dan ook "Noordkop" heten!!! In principe staat de nieuwe afdeling open voor alle IBK-leden uit de provincie Noord-Holland. In januari 2006 komt er meer info over de nieuwe afdeling (in oprichting!) van de IBK!!!

 

 

 

 

 

 

Iaido

Rechts (links op de foto!) ziet u een van de geslaagden (Cor van Schouwen) na de eerste Iaido-examens ooit die bij BCJ gehouden werden op 14 juli 2005! Op dit moment telt deze (vrij nieuwe) afdeling ongeveer tien leden. Iaido is "de weg van het trekken" van het zwaard.

Ik hoop dat deze traditionele Budokunst in de toekomst veel mensen trekt. Zeker op iets oudere leeftijd zoekt men vaak naar een andere weg ter vervolmaking van het (Budo)pad welke men al langere tijd volgt. Iaido komt b.v. terug in de ongewapende beoefening van het Aikido. Veel zwaardbewegingen met de armen en het lichaam, werden later in het aikido opgenomen als basisbewegingen voor technieken. U ziet dus dat Iaido goed past in een diepere bestudering van andere Budovormen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb op zondag 13 november 2005 examen eigen vaardigheid Selfdefence afgelegd en werd beloond met 2e Dan!

Ik heb toch vier uur staan werken! Super dat het gelukt is!

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de laatste vrijdagtraining (16 december) van 2005 hebben Edward Lavabu en ik een Danexamen Kobudo afgelegd waarbij Ed voor derde Dan geslaagd is en ik voor tweede Dan. Ook krijgen we een lerarenbevoegdheid (SB2) hierin. We hebben technieken laten zien met zwaard, Jo en Tonfa. Ed heeft ook nog Nunchaku-do gedaan natuurlijk.

Tevens hoop ik nog dit jaar op bezoek te kunnen gaan bij Jon Bluming en Jan de Bruin om een hogere graad te verkrijgen in Budo allround fighting van de IBK en tevens te praten over de oprichting van de afdeling "Noordkop" welke onder de Marine Budokai "Tsunami" moet gaan vallen. Nico Waerts van Texel zal mij daarbij vergezellen en hij wil dan een hogere graad in Kyokushin Karate van de IBK behalen. Hiermee komt dan een einde aan een hectisch jaar 2005 waarin ik een aantal leraarserkenningen en Dangraden heb behaald alsmede mijn band met de IBK en Jan de Bruin heb aangehaald welke werd verstevigd op een tweetal stages waarvan ik er een zelf heb georganiseerd. Ik hoop begin 2006 dan eindelijk mijn vierde Dan SKN Karate te behalen en dan ben ik voorlopig wel weer klaar met alle drukte en hoop ik een tijdje lang alleen les te geven.

 

Budokai Noordkop opgericht! Zoals u op de pagina info actueel al hebt kunnen lezen heb ik op zaterdag 28 januari bij Kaicho Bluming thuis tegelijk met de oprichtingsvergadering van de budokai Noordkop, uit handen van Kaicho mijn Derde Dan Allround fighting mogen ontvangen.

 

Inmiddels ben ik 4e Dan IBK Allround per juni 2010! (update juni 2010!)

 

 

Hier staan Nico Waerts, Bert Ruhe en ikzelf samen met Kaicho Bluming en Jan de Bruin in de Japanse tuin van Kaicho in de Bilt.

28 januari 2006

 

 

 

 

 

 

 

Clubkampioenschappen bij Shintai in Wieringerwerf!

Onderstaande foto's laten twee groepen zien die deelnamen aan de clubkampioenschappen bij Shintai begin maart 2006! Hierbij heb ik het genoegen gehad te mogen optreden als scheidsrechter. Helaas was ik wel grieperig op die dag, maar goed, ik heb toch mijn werk kunnen doen.

Goed gepresteerd dames en heren van Shintai! Ga zo door en tot volgend jaar!

Zaterdag 13 mei 2006 heb ik 's morgens om goed 10.00 uur, samen met Henk van der Salm, het laatste deel van het 4e Dan examen afgelegd. Het betrof het eigen werkstuk en het 4e Dan Kata. Hierna heb ik, ook weer samen met Henk en Ed lavabu, 3e Dan examens afgenomen. Ik ben blij dat nu eindelijk alles voorlopig weer achter de rug is en er voorlopig geen examens meer volgen zodat ik het eens even rustig aan kan gaan doen! Jeroen Hendriks heeft op dezelfde examendag ook nog eens zijn derde Dan gehaald en is Karateleraar B geworden. Groot succes dus voor de Helderse Karatesport. Voor foto's: zie pagina Info actueel onderaan de pagina! Het is wel zo goed dat ik nu even klaar ben met trainen voor examens want ik heb toch weer wat blessures ontwikkeld. Tennisarm rechts en overbelasting op linkerknie. In de wat verdere toekomst hoop ik nog wel mijn vijfde Dan SKN Karate te behalen, maar we zien dan wel weer hoe dat moet.

Bij de afgelopen scheidsrechtersexamens (17 februari 2007) in Den Helder heb ik gefungeerd als examinator samen met de andere leden van de Scheidsrechterscommissie plus de heer Pieter Zijlmans van Karateschool Shintai uit Wieringerwerf. Ik vond het erg leuk deze tweede cursus die in de Noorkop gehouden werd, te mogen meehelpen om nu ook de jeugd de kans te geven om mee te kunnen scheidsrechteren! Dit is het voordeel van het werken met licenties. Men kan zich nu rustig via hoekrechter, scheidsrechter op clubkampioenschappen en dan de kleinere en later de grotere toernooien, bekwamen en ervaring op doen. Hierdoor kan men als scheidsrechter groeien en van de eigen fouten leren op een platform waar dat in het begin nog geen kwaad kan.

scheidsrechtersexamen 2007

 

Hier is Natascha Lavabu aan het vlaggen en is Robert de Kruijf aan het scheidsrechteren. Ook achter de tafel zie je examenkandidaten (Thijmen den Hartigh en Joris Fijen) zitten om te leren hoe het is om de punten bij te houden, met rijstzakjes te gooien, enz....!!!

 

De scheidsrechterscommissie kijkt belangstellend toe.

 

Djay en Jur (niet zichtbaar!) zijn als wedstrijdkarateka bezig.

Ik ben blij dat alles zo goed verlopen is en ik hoop op veel animo bij de nieuwe lichting arbiters, zowel oud als jong!

Namens de commissie,

Paul Jansen

 

Op dit moment (01-12-2008) zijn we bezig om onze derde scheidsrechterscursus SKN A-variant af te ronden. Op zaterdag 6 december 2008 doet een groep van 15 nieuwe mensen uit de Noordkop hun praktijkexamen middels het bekende eindtoernooi in de sporthal "De Draaikolk" in Den Helder. Over een aantal dagen komt op deze plaats een aantal foto's te staan met wat begeleidende tekst uiteraard! Hun theorie-examen hebben ze al allemaal succesvol afgelegd, ze zijn er dus bijna!