Actuele informatie (Home) naar informatie 

NIEUW: De Seishinkai Ju jutsu international en BSC Kokoro organiseren gezamenlijk een stage in de dojo van Budocentrum Julianadorp en wel op zondag 15 april 2018 tussen 14:00 uur en 16:00 uur. Tony van Venrooy komt persoonlijk het systeem uitleggen en er les in geven. De kosten zijn 15 euro per persoon en voor SJJI leden 10 euro. De dojo is open vanaf half twee in de middag. Nadere informatie over betalingen en dergelijke plus posters en berichtgeving op facebook volgen nog!

BSC KokoroLogo BSC Kokoro

Begin mei 2017 ben ik om persoonlijke redenen gestopt met lesgeven bij Karateschool Samurai.

Om deze reden heb ik BSC Kokoro uit haar winterslaap gehaald en onder deze naam ben ik een een eigen dojo begonnen welke les geeft in Selfdefence op basis van Ju jutsu, op donderdagavond in een ruimte in de Protestants Christelijke Basisschool "De Rank" in Julianadorp. Deze school is te vinden direct oostelijk van WC "Dorperweerth" aan de Drooghe Bol 1007, 1788 VA te Julianadorp! De lessen worden gegeven tussen 19:00 uur en 20:00 uur!!

 

Het adres is ook uitstekend te vinden op o.a. Google Maps! Deze lessen gaan gewoon door, dus u kunt u zelfs testen in bekwaamheid door bv. examens af te leggen net zoals bij het karate. Het is dan ook uitstekend geschikt om uw weerbaarheid te vergroten, uw eigen beeld (self imago) op te krikken, uw zelfvertrouwen te vergroten en steviger in de maatschappij te komen staan! Wij doen ook rollenspellen, casussen behandelen, rollen en vallen en valpreventie en zelfs geef ik lessen hoe terug te komen in een rolstoel als je er per ongeluk eens een keer uitligt. Of iemand die niet goed ter been is en op de grond terecht gekomen is, handvatten geven om weer overeind te komen. En nog veel meer wat de revue passeert als een deelnemer aan de lessen eens iets beleefd heeft en dit graag wil delen met de groep. Bv. pesten op het werk etc!!!!

Selfdefence bij BSC Kokoro bestaat uit een basis van Ju jutsu welke aangevuld wordt met technieken uit het Judo, aikido en karate. Het kent maar twee kata. Het ene is Kihon no kata ippon me. Het tweede kata is Shintai no kata. Dit is een twee persoonskata dat ontwikkeld is voor en door de stichting Karate Nederland (SKN) en is bedoeld om in ippon kumitevorm te leren aanvallen en verdedigen en jezelf te leren verplaatsen in allerlei richtingen en toch in staat te blijven om jezelf effectief te verdedigen!

In juni 2016 ben ik lid geworden van de Seishinkan Ju jitusu international. Een internationale bond voor Ju jitsu. Ik ben erg blij dat Tony van Venrooy mijn paspoort heeft getekend en ben zeker erg trots dat een Europese en Japanse groep leraren mij ingeschaald heeft op vierde Dan bij deze bond! Dat was voor mij een erg grote verassing!

Afgelopen zaterdag 06 februari 2016 heb ik de eer gehad een iaidostage te mogen geven in Schoonhoven voor de Tang Soo Do school van John Correljee. Dit heb ik met veel genoegen gedaan. Ik hoop dat de deelnemers er een leuke en sportieve herinnering aan mogen overhouden. John; nog bedankt voor de rondleiding door Schoonhoven, de koffie bij jou thuis en het etentje! Erg gastvrij! Paul Schonenberg; bedankt voor de assistentie en dat je erbij was! Osu!

Iaidostage Schoonhoven Iaidostage SchoonhovenIaidostage Schoonhoven

 

Afgelopen zaterdag 28 november 2015 heb ik uit handen van Theo van Pomeren en Eelco de Boer mijn zesde Dan Karate-jutsu in ontvangst mogen nemen. Het resultaat van ongeveer 17 jaar actief zijn binnen de SKN. Iedereen hartelijk dank die mij geholpen heeft dit mogelijk te maken. De cirkel is rond!

Theo reikt 6e Dan uit!

 

 

Diploma uitreiking door Theo van Pomeren.

Vreemd gevoel zo'n rood/wit geblokte band om. Zal wel wennen worden!

 

Foto Wilmer Dubel

 

 

 

 

 

 

Na de vakantie, ergens in september 2015 verder praten binnen het bestuur van de IBK over Iaido (Budovorm) om het begrip Budo binnen de IBK meer cachet en inhoud te geven. Dit ga ik samen doen met Fred Schonenberg zodat ik er niet alleen voorsta in dit nieuwe onderdeel binnen de IBK. Dat er animo voor is binnen de IBK is wel zeker want ik word er meerdere keren over aangehouden door mensen als we eens ergens zijn. Ik sta er zeer zeker open voor want Budo is mijn passie en het doorgeven nog meer! U hoort er binnenkort meer over!

5e Dank IBK Allround fighting

 

Inmiddels ben ik helaas niet meer bevriend met Fred. Het is niet anders!

mei 2017

21-12-2014 Net mijn diploma 5e Dan IBK allround fighting in ontvangst mogen nemen uit handen van mijn vriend en budo collega Fred Schonenberg! Hartelijk dank hiervoor Fred!

Shihan Jan en Kaicho Jan de Bruin; bedankt voor deze grote eer! Osu!

Kaicho; Het Budo allround Fighting krijgt via Fred Schonenberg, en hopelijk mijzelf, handen en voeten! Osu!

Het Iaido hopelijk ook in de nabije toekomst! Afwachten!

 

 

 

 

 

 

Kokoro zal, als alles meezit en er voldoende deelnemers zijn, in dit najaar (oktober/november) een aantal workshops weerbaarheid verzorgen voor 50 Plussers! Wilt u hier aan meedoen? Bel Mariska Bakker van Sportservice Westfriesland op 0229-287700. Voor 22 september moet u zich opgeven! Het wordt gegeven in de dojo van Hiki Wake in Hoogwoud in de gemeente Opmeer!

DATA: Overdag op dinsdag 21, 28 oktober en 4, 11 november van 15:30 uur tot 16:30 uur. In de avond op vrijdag 24, 31 oktober en 7, 14 november tussen 19:30 uur en 20:30 uur. Kosten zijn 5 euro voor vier lessen van een uur!!

 

De sportzaal van Noorderhaven "S Heeren Loo" te Julianadorp. Even een paar foto's gemaakt zodat iedereen die voor de eerste keer komt weet hoe de ingang er uit ziet en de sportzaal zelf. Het is recht tegenover het hoofdgebouw "Het Blok". Kijk ook even op Google Maps!

Ingang sportgebouw Noorderhaven

 

Op deze locatie geeft BSC Kokoro geen les meer sinds 1 april 2014! Er wordt hoogst waarschijnlijk in een andere gemeente een doorstart gemaakt te zijner tijd! Updates volgen zodra dat relevant is.

Ingang sportgebouw op het terrein van Noorderhaven in Julianadorp

Links is de fietsenstalling te zien. De foto is genomen vanaf de weg naast het gebouw "Het Blok". Dus bij de fietsenstalling links is het sportgebouw!

 

 

 

 

Sportzaal Noorderhaven Julianadorp

 

SINDS 1 APRIL 2014 WORDT HIER GEEN LES MEER GEGEVEN!

In deze sportzaal gaat BSC Kokoro de lessen Oranda Bu jutsu verzorgen.

Voorlopig alleen op de donderdagavond tussen half zeven en half acht!

Hieronder vallen voorlopig alleen Karate-jitsu en Selfdefence!

 

 

 

 

Bij voldoende deelnemer starten de lessen van BSC Kokoro op 6 maart 2014. De lessen zullen worden gegeven in de sporthal "De Lier"op het terrein van Noorderhaven ('S heeren Loo) in Julianadorp. Lokale adresinfo: Eikenhout 100. Kokoro is Japans en staat voor o.a. Hart, ziel, doorzetten, volledige inzet enz. BSC staat voor Budo Sportvrienden Club. Ik hoop veel nieuwe leden te mogen inschrijven en te ontmoeten op 6 maart a.s. in De Lier! De sporthal heet "De Lier".

Logo BSC Kokoro

 

 

 

Dit is het nieuwe logo van Budo sportvriendenclub Kokoro

Beste Robin v.d. Mee; nog hartelijk bedankt voorje medewerking bij het totstandkomen van dit logo!

 

 

 

Sinds 6 december 2013 geef ik geen les meer bij BCJ en heb afscheid genomen van een ieder. Ik wens iedereen een goede budotoekomst toe in 2014! Na bijna 30 jaar komt er een einde aan mijn functioneren als leerling, lesgever en bestuurder bij Budocentrum Julianadorp! Vanaf heden zoek ik een eigen ruimte waar ik dan selfdefence/weerbaarheid en karate-jitsu wil gaan onderwijzen, op eigen doft om in marineterminologie te spreken. (Paul Jansen 09 12 2013)

Workshop weerbaarheid in de 2e Kamer (28 11 2013)!

Workshop 2e Kamer 28 november 2013

 

Donderdag 28 november 2013 heb ik de eer gehad om een workshop weerbaarheid te mogen verzorgen in de 2e kamer aan het binnenhof 1a aan ambtenaren en 2e kamerleden!

 

Een hele eer!

Deze workshop werd gegeven in opdracht van bureau HollandFit uit Rotterdam waar ik af en toe voor mag werken. Ik had de indruk dat de workshop goed bevallen is bij alle deelnemers!

De oud 2e kamervoorzitters keken op de achtergrond zwijgend (vanaf hun schilderijen) toe!

Op de foto samen met Peter Daniels

 

 

Krav Maga Seminar Weekend bij BCJ op 18/19/20 oktober 2013 gaat niet door i.v.m. te weinig deelnemers. In maart 2014 proberen we het weer en iedereen krijgt in januari 2014 de nieuwe datums door! Het komt mede doordat de heer Guy Dar uit Israel moet komen per vliegtuig en die kosten wil ik er natuurlijk wel graag uit hebben. Vandaar de afgelasting! Hopelijk in maart volgend jaar meer succes. Tot dan allemaal!

Afgelopen zaterdag 20 april 2013 zijn er in Bergambacht (ZH) nationale examens afgenomen in Karate voor karateleraar A/B en Dan examens t/m 3 e Dan. Hierbij zijn door karateka's van Budocentrum J-dorp de volgende resultaten behaald: Lucien Koopal 2 Dan en leraar A, Wendy Jansen leraar A en Johan Hofland 1e Dan. Hier ben ik dan ook heel erg blij mee! Heel hartelijk gefeliciteerd alle drie!!!

Zondag 07 april 2013 wordt in de dojo van BCJ het 6e Koegras Karatetoernooi voor de jeugd t/m 18 jaar en maximaal de 1e Dan (zwarte band) georganiseerd! Het toernooi begint om 10:00 uur in de ochtend voor de jongste jeugd en in de middag tussen 13:00 uur voor de oudere jeugd t/m 18 jaar. Voor iedere deelnemer is er een vaantje beschikbaar (via de coach van de eigen vereniging/club). Iedere school krijgt nog bericht in de laatste week voor het toernooi of men in de ochtend of de middag kan komen of allebei!

Website Budoinfo draait vanaf nu (21 02 2013) weer stabiel. De site wordt vanaf nu rechtstreeks gehost bij Easyhosting. Derhalve verwacht ik vanaf nu geen problemen meer en moet de site nu te allen tijde door blijven draaien. Daar ga ik tenminste van uit! Ik wil Martin Meuwese van cande.nl hartelijk bedanken vanaf deze plaats voor zijn hosting de afgelopen jaren maar bij zijn bedrijf ligt de nadruk niet meer op webhosting en derhalve kunnen we beter vanaf nu de site rechtstreeks gaan onderbrengen bij easyhosting. Hopelijk zijn de problemen nu voorgoed voorbij!

Afgelopen dinsdag 05 februari 2013 zijn er examens karate geweest tussen 17:00 uur en 20:00 uur. Iedereen die examen aflegde voor een volgende slip of hele band, is geslaagd en dat vind ik een heel mooi resultaat. Iedereen bij deze gefeliciteerd met de behaalde slip of band! Iedereen heeft er hard voor gewerkt en er is menige zweetdruppel gevallen en ook hier en daar een blauwe plek geconstateerd maar hierdoor heb je wel het gevoel dat je je nieuwe graad verdiend hebt. Op naar het examen in juli van dit jaar!

Website Budoinfo Af en toe is mijn website niet op te roepen. Dit is sinds een paar weken het geval. Dit wordt veroorzaakt omdat de provider andere servers heeft geinstalleerd en er zit ergens af en toe een foutje waardoor mijn site tijdelijk niet op het scherm vertoond wordt. Ik ben met de provider bezig om hier duidelijkheid in te krijgen maar dat kan even duren. Hopelijk wordt het in de nabije toekomst opgelost. Mijn excuses voor het ongemak!!

De eerstvolgende scheidsrechterscursusdag is gepland op zondag 20 januari. Komt allen. Het is de 2e les. Hierna komt op 10 februari de finaledag tussen 10 uur en vijf uur met examens en een toernooi en diplomauitreiking. Ik hoop dat een ieder met vlag en wimpel slaagt!!!!!

De nieuwe scheidsrechterscursus van de SKN (afdeling NOORD) wordt gehouden op de volgende data: 9 december 2012, 20 januari 2013 en 10 februari 2013. De eerste twee lessen zullen worden gegeven in de dojo van Budocentrum Julianadorp aan de Mr. Daarnhouwerstraat 8 in Julianadorp. De derde en laatste les heeft nog geen locatie maar wordt nog bekend gemaakt. De eerste twee lessen duren van 14:00 uur tot 17:00 uur in de middag. Nader bericht en bijzonderheden volgen zeer snel!!

 

Introductieles Krav Maga Budocentrum Julianadorp! 

 

Vrijdag 7 september introductieles Krav Maga !!

GRATIS 1e les! (Dit is oude informatie uit 2012 en is niet meer actueel. Wij gaan in 2013 weer PR voeren voor een nieuwe beginnersles!)

 

Update: 05 09 2012. De les Krav maga is voorlopig gestopt i.v.m. te weinig deelnemers. Wij gaan eind dit jaar, begin 2013, een nieuw begin maken via een PR campagne en dan kijken we of we weer van start kunnen gaan.

Update: Vrijdagavond 07 september heb ik de eerste les krav maga gegeven voor een leuk groepje van zes mensen. Nu gaan we flyeren en een stukje in de krant plaatsen en hopen we op een uitbreiding van deze groep naar een levensvatbare continue lesgroep. Dus vrijdagavond 14 september 20:30 uur de eerstvolgende les in de dojo aan de mr. Daarnhouwerstraat 8.

Krav Maga ?? Wat is dat ??

Krav Maga is een “op de realiteit” gebaseerde zelfverdedigingsmethode, realistisch trainen tegen gewapende en ongewapende aanvallen, bedreiging, ontvoering, aanranding, gebruik makend van de snelste, meest directe tegenaanvallen teneinde de aanvaller hard en beslissend uit te schakelen. Het is rond en vlak na de 2e wereldoorlog ontwikkeld door Immi Liechtenfeld in Israel

Grandmaster Immi Lichtenfeld

Kijk voor meer informatie o.a. op wikipedia. Het wordt ook vaak op andere locaties getraind dan alleen in de dojo. Het richt zich voornamelijk op korte en effectieve technieken die gebaseerd zijn op de grof motorische vaardigheden van het menselijk lichaam, zonder opsmuk maar puur gericht op snel en effectief uitschakelen. Krav Maga betekent in het Hebreeuws “contactgevecht” (man tegen man!) en is het officiële zelfverdedigingssysteem van, onder andere, de IDF, de Israëlische nationale politie, en andere veiligheidsdiensten.
Het systeem maakt gebruik van natuurlijke reflexen van de mens waardoor men, na een korte periode van instructie, een relatief hoog peil kan bereiken. Het systeem is vaak geprezen door ervaren vechtsporters, militairen en politieagenten. Krav Maga spreekt ook beginners aan vanwege de eenvoudige en realistische benadering ten aanzien van persoonlijke veiligheid. Bij Budocentrum Julianadorp zal ook stil gestaan worden bij wet en regelgeving omtrent zelfverdediging. Ook zal, indien gewenst, stil gestaan worden bij persoonlijke ervaringen omtrent geweld. Feitelijk is Krav Maga de ideale zelfverdedigings methode voor mannen, vrouwen, jongeren, ouderen en lichamelijk zwakkeren.

Wanneer?: vrijdag 7 september (en bij voldoende belangstelling, voortaan iedere vrijdag!!!)
Tijd:         : 20.30 t/m 21.30 uur
Waar       : Budocentrum Julianadorp
Kosten    : GRATIS
Kleding   : Gemakkelijk zittende sportkleding (geen schoenen)

 

Update Krav Maga bij BCJ (30-08-2012): Hoogstwaarschijnlijk wordt het nieuwe lesuur Krav Maga gegeven op de vrijdagavond na de wedstrijdtraining karate en wel tussen half negen en half tien! Ik zou zeggen meld u aan en als wij 10 aanmeldingen hebben dan gaan we direct van start! Er komt zeer snel bekendmaking in het Ipponnieuws of in de krant!

 

Krav Maga bij BCJ (Vanaf het nieuwe seizoen 2012/2013)

Goed nieuws voor Krav Maga fans! Het Budcocentrum Julianadorp heeft het voornemen om Krav Maga lessen te gaan verzorgen, en het voornemen is om per september 2012 proeflessen in deze Israelische zelfverdedigingsmethode, op te starten bij Budocentrum Julianadorp! Er zal nog een PR campagne aan vooraf gaan, zeker onder de leden van BCJ maar ook in de krant. Ik hoop op een goede belangstelling zodat we met een grote groep van start kunnen. Ik ben van plan een beginnersles op te starten voor mensen die er belangstelling voor hebben. Zelf heb ik onder Krav Maga leraar, de heer Rony Kluger uit Israel, getraind. Hierdoor ben ik de heer Kluger als mijn voorbeeld in het Krav Maga gaan zien en mijn eigen budoachtergronden neem ik mee in mijn stijl van werken in het krav Maga. Naar mijn mening is Ju jutsu dan ook de moeder van Krav Maga. Ik wil in de toekomst kijken onder welke overkoepelende vlag wij onze lessen mogen brengen.

Stage Selfdefence/Aiki-Jutsu door Cees de Jongh (Renshi) bij BCJ donderdag 8 maart 2012 (Meester Daarnhouwerstraat 8 Julianadorp)

Mijn leraar, collega en vriend Cees de Jongh komt een 2 uur durende stage geven die geschikt is voor alle selfdefence beoefenaars alsmede aikidoka's en aiki jutsuka's die in de Kop van Noord-Holland trainen! De stage heeft plaats op de donderdagavond van 8 maart 2012 tussen 19:30 uur en 21:30 uur. Ik zal een ieder waarvan ik een mailadres heb, een e-mail sturen en de uitnodiging ook op de website van BCJ plaatsen. Binnenkort meer nieuws hierover!!!!! De kosten worden 3,50 euro per persoon. Dit is te voldoen bij binnenkomst aan de deur!!!!

Update: Er hebben zich op dit moment 10 mensen opgegeven voor bovengenoemde stage. Ik hoop op nog meer deelnemers!!!

Ishidocup en examen Michel de Koster voor 2e Dan op zondag 15 januari 2012

Op een druilerige zondagmorgen om tien uur, werd ik bij de Cafetaria De Slenk, opgepikt door Michel de Koster die op deze dag zowel wedstrijden als examen ging doen bij de Nederlandse kendo Renmei (NKR). In Schagerbrug namen we Jack van Sligter aan boord en vervolgden wij onze reis naar Waalre (ergens onder Eindhoven). Eenmaal aangekomen ter plekke, constateerden wij dat wel erg vroeg waren maar beter te vroeg dan te laat nietwaar? Kopje koffie gedaan en rond half twee in de middag begonnen de wedstrijden.

Ishidocup
De ishidocup is vernoemd naar Ishido sensei die in Japan onzestijlleider was en welke ons enige jaren geleden ontvallen is. Ishido junior is nu onze stijlleider in Japan.
Hoewel Jack en Michel mij te kennen hadden gegeven niet zenuwachtig te zijn, ware zij dat natuurlijk wel degelijk!

Jack in de strijd tijdens de ishidocup 2012

 

 

 

Hier ziet u Jack van Sligter tijdens zijn eerste ishidocup wedstrijd. Hoezo zenuwachtig Jack?

 

 

 

 

 

 

Je moet eerst voor de mat voor elkaar groeten en dan op de mat voor je zwaard. Hierna loop je dan, gelijktijdig met je tegenstander, je kata’s. Hetzelfde idee als bij een examen. Na de wedstrijd ga je naast elkaar staan, ieder op zijn eigen matdeel. Hierna laten de drie juryleden middels een rode of witte vlag, zien wie de winnaar is. Deze gaat dan door naar de volgende ronde.
Het niveau was erg hoog en onze jongens deden dit voor het eerst en dat was te merken aan vele kleinigheden. Beiden stonden te strak van de zenuwen en daardoor was hun iaido niet natuurlijk genoeg en kwam het wat stijfjes over en waren de technieken ook niet vloeiend. Hierdoor wordt maar weer eens bewezen dat je meer tegen jezelf vecht dan tegen je tegenstander. Toch wist Michel wel een wedstrijd te winnen en ook Jack kreeg wel eens een vlag van zijn eigen kleur te zien. Goed gedaan mannen want het is toch wel iets om jezelf te overwinnen door alleen maar mee te doen.

Michel in actie

 

 

Hier is Michel de koster in actie tijdens een van zijn wedstrijden voor de Ishidocup. Ook hij was erg zenuwachtig.

Hij is WEL geslaagd voor zijn 2e Dan Iaido! Nog van harte Michel. Ga zo door!!!!

 

 

 

 

 

 

Examen
Na de wedstrijden moest Michel nog examen voor zijn 2e Dan Iaido doen en het is hem gelukt om de stress van de wedstrijden om te zetten in positieve energie waardoor zijn examen er goed uitzag en de vloeiendheid en natuurlijke uitstraling er weer was. Ik kon maar een paar kleinigheidjes zien in zijn vijf kata’s en hij slaagde dan ook met glans.
Op de donderdag erna na de les hebben wij nog van een drankje kunnen genieten op kosten van Michel om e.e.a. te vieren samen met de iaido pinda’s!
Wij hebben nu twee 2e danners iaido in ons midden en Jack gaat in augustus op voor zijn 3e dan!

Ik vond het een leuke, maar wel lange, dag. Ik was om een uur of tien in de avond thuis. Maar het was de moeite waard om deze mannen bezig te zien en ik feliciteer Michel de Koster bij deze van harte met het behalen van zijn 2e Dan Iaido!!!

 

Vaantjestoernooi 11 december 2011 goed verlopen!

Het 2e en laatste vaantjestoernooi van 2011 is goed verlopen en het was erg leuk om eens bij Dun Hong te zijn voor iets anders dan judo! Ik heb mij goed vermaakt met het scheidsrechteren en vlaggen. De catering was erg goed verzorgd en de soep was erg lekker, nog hartelijk dank voor de goede zorgen. Binnenkort komt er een artikel in het ipponnieuws van Budocentrum Julianadorp te staan hierover met foto's en al. Sinds kort heeft de karateselectie van BCJ ook eigen trainingspakken die er erg leuk uitzien. Marco Dijkema heeft per pak 15 euro gesponsored om dit mogelijk te maken. Waarvoor langs deze weg hartelijk dank Marco!

SKN karatedag in Den Haag bij Tejima Sport 10 december 2011.

Op deze zaterdag heb ik jammer genoeg maar 1 leerling mee kunnen nemen naast mijn dochter Wendy. Dit was Maritza van Bommel en zij is 7 jaar oud! Maritza; hartstikke leuk dat je mee was en dat je zoveel plezier hebt gehad en nieuwe vriendinnen gemaakt hebt! Voor mij was het enige nieuwe dat er een Heian Godan achtige kata werd gedemonstreerd en wel het SKN no Kata. Zoals ik al aangaf, is dit bijna hetzelfde als Heian Godan. Er zijn een paar kleine verschillen. Het is de bedoeling dat dit kata vanaf 2013 gedemonstreerd gaat worden op de 1e Dan examens tijdens de nationale examens in Bergambacht.

Het vaantjestoernooi op 12 november 2011 is zeer goed verlopen!

Op zaterdag 12 november j.l. werd in de dojo van Budocentrum Julianadorp aan de meester Daarnhouwerstraat 8 het vernieuwde vaantjestoernooi gehouden vanaf 12.00 uur in de ochtend. De dag is een succes geworden daar er een kleine vijftig karateka's gestreden hebben die middag voor punten om een volgende vaantje te behalen. Het volgende vaantjestoernooi is al op 11 december a.s. in de dojo van Dun Hong!!! Start is om 10.00 uur!!!

 

Workshop Vakbond "de Unie".

Op donderdag 8 september ben ik met Anton van Gemert naar Utrecht geweest om daar een workshop "introductie weerbaarheid" te geven aan ex-personeel van de vakbond "de Unie". De groep bestond uit ongeveer 30 ouderen van 65+ en ouder tot zo net boven de 80 jaar oud. Het was een workshop van 2 uur waarin ik veel vertelde, voordeed en de gelegenheid gaf om vragen en opmerkingen te stellen en tevens om te oefenen. Ook heb ik nog uitgebreid laten zien hoe iemand valt en zich blesseert en ook hoe men kan vallen zonder zich te blesseren alsmede de platte val en de rol voor- en achterover voorgedaan. Hierna was het weer tijd om af te ronden en ben ik met Anton weer naar huis gereden. Het parkeren is daar wel duur hoor, zo rond de drie euro per uur in een parkeergarare (La Vie in dit geval). Zodra ik de foto's van Anton binnen heb zal ik die hier plaatsen. Nog even uw geduld hiervoor!

Workshop De Unie in trecht 8 september 2011

 

 

 

Anton van Gemert was zo vriendelijk om als assistent te dienen en tevens om deze foto te maken!

Deze workshop werd gehouden in het Jacobi theater te Utrecht.

Hier oefenen twee mensen een bevrijdingstechniek op een handaanval. U ziet rechtsonder nog net een stukje van de matten waarop ik de valoefeningen heb laten zien. Het was maar een heel klein podium.

 

 

 

 

 

 

Cursus valpreventie, rollen en vallen voor volwassenen bij Budocentrum Julianadorp!

Bij voldoende belangstelling zal er bij BSC Kokoro Julianadorp een cursus gestart worden om volwassenen te leren hoe ze kunnen vermijden dat ze vallen. Het ligt in de bedoeling om dit in een cursusvorm van meerdere weken te behandelen zodat er genoeg tijd is om e.e.a. te oefenen en te herhalen. Het aantal lessen wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Het zal per les een uur duren en dat waarschijnlijk gedurende 5 weken.

In deze cursus worden tips gegeven en worden dingen uitgelegd over: valpreventie, vallen, rollen en valbreken d.m.v. praten, overleggen, voordoen en nadoen. Niets moet!! Maar.....! Men mag......meedoen met de oefeningen op de mat in eigen tempo en er wordt rekening gehouden met leeftijd, blessures, en ervaringen met vallen uit het eigen verleden. Ook ligt de nadruk sterk op de mogelijkheid dat men, ondanks alle voorzorgen, toch valt. Wat dan te doen? Hiervoor moet u toch echt de cursus volgen! Denk niet dat jong volwassenen niet hoeven te leren vallen en rollen want het zijn heus niet alleen de senioren die iets breken als ze vallen! Dus de cursus is geschikt voor iedere volwassene van 18 t/m 100 jaar! Na afloop van de cursus verkrijgt men een certificaat van deelname op naam uitgereikt.

NB: ouders van leden van BCJ krijgen een aantrekkelijke korting om ook hen over de streep te trekken om mee te doen! Kijk voor meer informatie over vallen en rollen op de ju jutsu pagina!

OPGEVEN: E-mailadres: cpj_jansen@quicknet.nl TEL BCJ: 0223-691186 TEL Paul Jansen: 0223-644096

 

Projecten Albeda College afgerond

Afgelopen april/mei/juni 2011 heb ik meerdere keren in en rond Rotterdam op de dependances van het Albeda College introductieworkshops weerbaarheid mogen geven. Meestal was ik alleen en soms werd ik vergezeld door Fred Schonenberg of Anton van Gemert. Ik vond het een grote eer om te mogen doen en ik hoop dan ook dat er mensen zijn die er iets mee kunnen doen en er iets aan hebben gehad. Of er een vervolgproject komt is nog erg onzeker maar dat zien we dan wel weer. Helaas heb ik geen foto´s meer ontvangen om te plaatsen.

Workshop Poortugaal Ziekenhuis

 

 

Hier ben ik in Poortugaal bezig, lekker buiten met mooi weer, om een groep leerling verpleegkundigen de grondbeginselen bij te brengen rondom het recht op zelfverdediging. De man op de fiets is een beveiliger die zijn ronde doet en geinteresseerd toekeek en ook een klein stukje bijdroeg door een kort voorval te vertellen waarmee hij mijn inzichten onderschrijft! Waarvoor hartelijk dank! Een week later had ik weer twee klassen op dezelfde locatie. Poortugaal ligt vlak onder Rotterdam.

Dit is twee keer op een woensdag in juni 2011 geweest. Leuk om te doen!

 

Foto Anton van Gemert

 

 

 

 

Wel kan ik zeggen dat er op 8 september van dit jaar een middag wordt georganiseerd door vakbond de `Unie` die voor oud medewerkers een teambuilding organiseert en daar ben ik voor uitgenodigd om dit te verzorgen. Ook dit vind ik een hele eer om te mogen doen.

Poject in Rotterdam en Oostflakkee!

Op 16 en 18 mei 2011 heb ik in Rotterdam weer een tweetal wokshops weerbaarheid. Het betreft een tweetal groepen jonge vrouwen tussen 18 en 26 jaar. Waarschijnlijk komt er op 17 mei ook nog een viertal workshops in de ochtend en de middag achter elkaar. Dit is op Oostflakkee. Ook vrijdag 19 mei is er nog een workshop in Rotterdam bij gekomen. Hierna zal het project van de Albeda scholen waarschijnlijk afgelopen zijn. Wanneer ik foto's toegestuurd krijg dan zal ik er enkele van op deze pagina plaatsen.

 

Twee projecten weerbaarheid en zelfverdediging in Rotterdam en Schagen (NIEUW: foto's Rotterdam; zie onder de foto's van Schagen!)

Afgelopen vier weken ben ik op de woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur in Schagen bezig geweest met een groep meisjes die vanuit "Kern 8" gratis een weerbaarheidscursus van 4 lessen mogen volgen. Het ging om de gehele maand mei 2011 op de woensdagavonden!

Schagen workshop 1 schagen workshop1schagen workhop 1 Hiernaast een paar foto's genomen met een mobiel in Schagen!

Kern 8 is een initiatiefgroep van waaruit dit mogelijk wordt gemaakt. Ik mag deze groep dus nog twee keer een uur lesgeven. Deze cursus duurt dus eigenlijk de gehele maand april 2011! Mocht ik hiervan nog foto's ontvangen dan komen die uiteraard op deze plaats op de site te staan!

Op donderdag 14 april 2011 ben ik naar Rotterdam gereisd met de trein om daar op het Albeda College (vlakbij Station NS Centraal) een tweetal introductie workshops te geven op het gebied van algemene weerbaarheid. Dit werd verzorgd door "Holland Fit" uit Rotterdam en dit bedrijf heeft mij verzocht om deze workshops namens hen te verzorgen. Volgens mijn ervaringen waren de begeleidende docenten en de initiatiefneemster van het College wel aangenaam verrast door hetgeen ik met de kinderen behandeld en geoefend heb. Hiervan heeft zij ook foto's gemaakt en ook die komen op deze plaats te staan zodra ik deze ter beschikking krijg. Op woensdag 11 mei kreeg ik van opdrachtgever HollandFit onderstaande foto's! Bedankt Sjoerd en ook de fotografe!!!

Hennekeplein 1 hennkeplein 2 hennekeplein 3

Ik vond het erg leuk om dit allemaal te mogen verzorgen en wellicht komt dat er ook van in de toekomst. Je weet maar nooit! Ik heb het inmiddels erg druk in Rotterdam! Mooi toch. Het is erg dankbaar werk om mijn stokpaardje (weerbaarheid en zelfverdediging!) uit te mogen dragen in de breedste zin van het woord. Misschien wordt het mede hierdoor leefbaarder op de Rotterdamse scholen? Ik hoop het in elk geval wel, want ik geloof dat er inmiddels enkele onderwijzers aan het denken zijn geslagen over alternatieve methoden om het agressieniveau omlaag te brengen en het pesten en wapenbezit op school structureel omlaag te brengen. Ik hoop het zeer! Dit na mijn ervaringen tijdens 2 workshops op 9 en 11 mei aan de Oostzeedijk in Rotterdam. Foto's hiervan volgen nog!

Koegras Karatetoernooi voor de jeugd (Beginners!) Zondag 3 april vanaf 13.00 uur!!

Afgelopen zondag op het bovengenoemde toernooi zijn Ronnie Dijkema en Colin Verswijveren van BCJ 2e geworden in hun poule. Van harte gefeliciteeerd mannen, goed gedaan hoor! Foto's volgen zodra deze beschikbaar komen!

Ronnie DIjkema 2e koegras 2011!

 

 

Ronnie Dijkema is op het vierde koegras karatetoernooi voor de jeugd t/m 15 jaar 2e geworden.

Goed gedaan Ronnie en van harte gefeliciteerd!

 

 

Foto Albert Faas

 

 

 

 

Colin Verswijveren is 2e gewroden op het koegras karatetoernooi 2011!

 

 

 

Colin Verswijveren eveneens een 2e plaats op het koegras toernooi 2011.

Ook van harte gefeliciteerd Colin! Het was je eerste toernooi!

 

Foto Albert Faas

 

 

 

 

 

Zondag drie april om 13.00 uur start het jeugdontwikkelingstoernooi Karate (SKN)voor de derde keer. Wees een half uur voor aanvang van het toernooi aanwezig in de dojo in pak. Om kwart voor een begin ik met het informatieve openingswoord en om 13.00 uur start het toernooi. Het is een eliminatieprocedure waarbij je na twee keer verliezen uit het toernooi ligt. Er doen 63 beginnende karateka's uit de Noordkop van 9 dojo's! mee om de prijzen te verdelen. Er wordt in 8 poules gestreden om de prijzen. Denk erom dat bescherming verplicht is. Geen bescherming is niet deelnemen! Na het toernooi zal ik een kort verslag op deze pagina plaatsen met enkele foto's!! Elke deelnemer krijgt sowieso al een vaantje, dus iedereen heeft prijs!!! Tot zondag over een week!

Druk weekend karate!Zaterdag 5 naart in de middag tussen 14.00 uur en 17.00 uur in heb ik de eer gehad om het eindtoernooi van de scheidsrechterscursus SKN 2010/2011 bij te mogen wonen en mee te mogen examineren tijdens de verrichtingen van vier nieuwe scheidsrechters en 7 herhalers. Iedereen is uiteindelijk geslaagd inclusief twee mensen die vorige week en gisteren nog een theorie-examen moesten afleggen.

Zondag 6 maart heb ik nog de centrale training (2e editie) bij mogen wonen en deze duurde van 10.00 uur tot 12.00 uur. Er waren 30 leerlingen uit diverse sportscholen/verenigingen komen opdagen. Net zoveel als de eerste editie. Het leukste was dat we met een man of acht nog bij Pieter Zijlmans thuis een lunch hebben mogen gebruiken. Bere gezellig. De derde editie wordt naar verwachting richting de zomervakantie georganiseerd. Best wel een druk maar leuk budoweekend beleefd.

Crash HDD lokale site:

Een paar weken geleden heb ik een harde schijf crash gehad! Hierdoor kon ik mijn site niet meer up to date houden en om die reden is er de laatste maand weinig nieuws geweest op mijn site. Nu echter is mijn oude schijf weer gered en heb ik van de server waarop mijn site staat, de remote versie gedownload en kan ik weer nieuwe dingen plaatsen (indien zich er iets belangrijks voordoet tenminste!). Ik ben blij dat alles weer werkt in elke geval!

Body&Mind in de kerk (Rijssen)!

Eind november 2010 ben ik in de kerk in Rijssen (Twente) geweest op uitnodiging van de dominee van mijn broer. Ik heb daar twee workshops mogen geven aan de catechisatiejeugd van de gereformeerde kerk. Het onderwerp was op de agenda geplaatst door de kerk zelf en omdat ik in Rijssen zou zijn die week heeft men aan mij gedacht. Ik voelde mij zeer veeerd met deze uitnodiging en heb daaraan dan ook gehoor gegeven. Het was wel wennen voor de bezoekers van de workshops omdat zij niet gewend waren aan andere lesonderwerpen dan bijbelonderwerpen. Dit was echter snel achter de rug en alle relevante gespreksonderwerpen zijn in hoog temp de revue gepasseerd. Hieronder volgen enkele foto's.

kerk in rijssen kennismaking

 

 

 

 

 

 

Kennismaking met de groep jeugd van de maandagles!

 

 

Foto Hans Jansen

 

 

 

 

Ik kom graag nog een keer terug voor een vervolg!

polsaanval van achter kerk rijssen

 

 

 

 

 

 

Polsaanval van achteren terwijl dominee de Jong toekijkt op de achtergrond

 

 

 

 

 

Foto Hans Jansen

 

 

 

Ook nu bleek weer hoe moeilijk het is om zelfs eenvoudige oefeningen toe te passen. Dit is nog maar oefenen, hoe moet het dan in het echt op straat? Het wordt onderschat!

meisjes oefenen ook!

 

 

 

 

Uitleg aan de dames hoe de bewegingsrichting is waarin men de eigen pols moet bewegen om gemakkelijk los te kunnen komen!

Altijd tegen de duimrichting in werken dames!

 

 

Foto Hans Jansen

 

 

 

kerk rijssen meisje tegen man

 

 

 

 

 

 

Meisje oefent om los te komen uit een polsaanval door een man (mijzelf). Ze lacht wel maar of ze ook blij is met deze oefening voor de groep?

Het naar voren durven komen om door mij vastgepakt te worden en dan proberen los te komen, is al heel erg dapper op zichzelf! Zij durft dat te doen en de anderen van de groep op dat momen niet. Hierdoor durft zij zich kwetsbaar op te stellen en dat is een goed voorbeeld van weerbaar zijn. Zij is mentaal sterk genoeg om dit aan te durven.

Goed gedaan dame! Ga zo door!

 

Foto Hans Jansen

 

 

 

Vier prijzen (inclusief twee keer Nederlands Kampioen!) op De NK SKN karate te Stolwijk 11-12-2010!

Kaylee Broersen en Amber Boutkan werden Nederlands kampioen. Hartstikke goed meiden!!!! J.P. Franssen en Jennifer van der Veen werden beiden 3e. Ook goed gedaan en alle vier van harte gefeliciteerd met jullie behaalde prijzen!!!!! vier keer prijs op zes deelnemers is een score van 66% en dat is super! Ik hoop snel wat foto's te kunnen plaatsen zodra die beschikbaar komen. (Paul Jansen 11-12-2010)

Amber Kampioen SKN 2010!

 

 

 

Amber Boutkan kampioen SKN Karate 2010!

 

Amber was heel erg zenuwachtig maar overwon die net op tijd voor de eerste wedstrijd begon!

Hierna heeft zij zich op schitterende wijze naar de Nederlandfse titel geknokt met zeer aanvallend karate.

Amber; van harte gefeliciteerd met je titel en je beker! Even laten zien op de trainig he?

Foto onbekend

 

 

Helderse prijzen op NK SKN 2010!

 

 

Een overzicht van (bijna!) alle prijswinnaars uit Den Helder/Julianadorp!

Amber Boutkan was al naar huis en kon dus niet op deze foto maar zij had natuurlijk een dusdanig goede dag dat die toch al niet meer stuk kon.

Kampioen Kaylee was wel aanwezig en is zittend te zien en is tweede van rechts. Jennifer van der Veen zit rechts naast haar. Jennifer werd derde en J.P. Franssen (tweede van rechts staande) werd ook derde. Zeer goed gepresteerd dames en heer!!!!

 

Foto Lavabu

 

 

 

5e Dan SKN Karate-jitsu behaald!

Zaterdag 27 november 2010 heb ik in Den Haag bij Tejima Sport eindelijk het laatste deel van mijn 5e Dan examen afgelegd en wel het Randori no Kata. Arnold, JP, Wilmer en ik kwamen om ongeveer 11.00 uur aan en hebben nog even een soort ouder/kind stage gezien en zijn toen om ongeveer 11.50 uur begonnen aan het kata. Ondanks mijn vaste voornemen om geen fouten te maken, vergat ik toch van al die trappen/klemmen e.d. een trap in de zesde serie. Toen ik klaar was hebben Theo en Eelco zich een aantal minuten teruggetrokken om te overleggen en kwamen toen terug en hierbij kreeg ik te horen dat ik geslaagd was met (uiteraard!) een aantal op- en aanmerkingen. Bij deze wil ik in de eerste plaats Arnold, Wilmer en JP zeer hartelijk bedanken voor het feit dat zij al die tijd met mij hebben willen trainen, speciaal JP heeft meer dan een jaar met mij getraind en heeft bij al mijn kata's op de mat gestaan. In mindere mate hebben ook Ed en Jesse Lavabu en Tim Groen en Roel Jansen met mij getraind en ook hen wil ik uiteraard bij mijn dank betrekken. Helaas zijn er van deze kata uitvoering geen foto's gemaakt. Dit vind ik echter niet zo belangrijk. Het diploma moet nog uitgereikt worden want dat was nog niet gereed. Ook dat vind ik minder belangrijk dan het feit dat ik deze periode van dan-examens succesvol afgerond heb. Hiermee komt voor mij een einde aan het tijdperk van elk jaar wel 1 of meerdere dan-examens. Ook dit jaar heb ik toch weer twee dangraden behaald en wel de bovengenoemde van de SKN en de 4e Dan Alllround Budo van de IBK!.

Krant 5e Dan Henk, Ed, Paul november 2010

Dit artikel stond in "Stad en streek SPORT" van het Helders Dagblad op zaterdag 11-12-2010.

 

Nieuwe Scheidsrechterscursus SKN vanaf 18-12-2010!

Vanaf 18 december 2010 zal er een nieuwe scheidsrechterscursus SKN worden georganiseerd. Deze cursus zal gegeven worden in Den Helder in de Sporthal " De Draaikolk". Hieronder de convocatie!!!!

Convocatie Scheidsrechterscursus 2010/2011 SKN
Beste Karateka’s,
Bij deze kondigt de scheidsrechterscommissie NOORD aan dat er van december 2010 t/m maart 2011 een nieuwe cursus scheidsrechter A georganiseerd wordt en gelijk met deze cursus ook de herhalingscursus voor bestaande scheidsrechters gegeven wordt.
Deze cursus wordt gegeven in een zaal van de sporthal “De Draaikolk” in Den Helder.
Adres: Dollardlaan 202 1784 BJ Den Helder TEL:0223 624207

Cursusdata:
1e lesdag         18 december 2010
2e lesdag         15 januari 2011
3e lesdag         5 februari 2011
Examendag     5 maart 2011 middels een toernooi. De lessen duren van 14.00 uur tot 16.00 uur. De lessen vallen op de zaterdagmiddag. De examenles zal drie uur duren.

Kosten:
Opleiding nieuwe scheidsrechters:   € 20
Herhalingskandidaten:                      € 7,50
Bestaande scheidsrechters worden verzocht deel te nemen aan de herhalingscursus!
Deelnamecriteria:
Iedere bij de SKN geregistreerde Karateka die tenminste 12 jaar oud is (bij aanvang van de cursus) en de groene band heeft (3e Kyu), kan zich opgeven voor de cursus. Men moet dus geregistreerd SKN lid zijn. Er zal GEEN dispensatie worden verleend voor bovenstaande criteria!

De volgende gegevens moet men doorgeven bij aanmelding:

  1. Leeftijd;
  2. Geslacht (M/V);
  3. Kyu- c.q. Dangraad bij aanvang van de cursus (kopie diploma mee zenden!);
  4. Aangeven of het een cursus of herhaling betreft;
  5. Bewijs van inschrijving bij de SKN (kopie paspoort meezenden!);
  6. Betaling geschiedt via rekeningnummer 829737081 bij de ABN AMRO bank t.n.v. E.J. Lammerts van Bueren o.v.v. scheids 2010/11;

Bij aanvang van de cursus moet men betaald hebben i.v.m. de kosten die de organisatie vooraf al moet maken zoals zaalhuur, cursusboekjes, diploma’s enz.
Men mag de gegevens doormailen aan: cpj_jansen@quicknet.nl (denk aan de underscore tussen cpj en jansen! Is een _ ) of ed@lavabu.nl Tevens is het toegestaan de kopieën in te scannen en als bijlage mee te zenden bij de e-mail gericht aan een van de bovengenoemde mailadressen.

De Scheidsrechterscommissie (NOORD)

 

Randori no Kata

De datum voor mijn laatste examenopdracht is bekend. Het 5e Dan Kata (randori no kata) moet ik demonstreren op zaterdag 27 november in Den Haag in de sportschool van Tejima Sport van Theo van Pomeren. Dit moet gebeuren tussen de stages in die dan plaats hebben. Een exacte tijd heb ik nog niet maar dat hoor ik nog. Ik laat jullie nog weten wat het resultaat is. Hopelijk positief!

Ukeprobleem

Afgelopen maanden heb ik randori no kata ingetraind en inmiddels heb ik alle negen series erin zitten. Echter; afgelopen maanden heb ik meermaals een of twee ukes moeten inwisselen voor anderen omdat er steeds problemen oprezen om in elk geval minimaal 1 keer in de week te kunnen trainen. Enige weken geleden heb ik Roel Jansen bereid gevonden om in de plaats van JP Franssen met mij te trainen omdat JP een maand op huwelijksreis gaat en ik dan dus een maand lang niet kan trainen met drie ukes. Aaangezien ik eind oktober/begin november graag examen wil doen, ben ik blij dat Roel dit voor mij wil doen. Nu kan ik dus doortrainen en als alles goed gaat kan ik mijn laatste onderdeel van het 5e Dan examen voor de SKN eindelijk afsluiten. Ik houd u op de hoogte als alles achter de rug is. Hopelijk blijf ik gezond genoeg om te kunnen doortrainen en het kata te kunnen lopen. Tot dan!

Anton Geesink overleden op vrijdag 27-08-2010

Op het moment dat ik iaidoles aan het geven was in de dojo van Budocentrum Julianadorp is mijn grote( B)Judovoorbeeld Anton Geesink overleden in het ziekenhuis. Ik kwam er via een collega budosportleraar achter en heb er op TV direct iets over gezien en schrok hier erg van. Dankzij zijn olympische gouden plak ben ik in 1964 gaan judoen. Dat ik nu nog aan verschillende Budosporten doe en hier ook les in mag geven heb ik toch voor een groot deel aan deze judogeweldenaar te danken. Een groot Budoman is heengegaan en wij zullen hem missen. Dat hij moge rusten in vrede. Domo arigato Anton San!

Vierde Dan Budokai Allround Fighting

Afgelopen juni 2010 heb ik de eer gehad dat men mij na afloop van de Budosurvivaldag vereerd heeft met de uitreiking van de vierde Dan Budokai Allround Fighting van de IBK van Kaicho Bluming. Het was een mondelinge mededeling aangezien er nog een diploma gemaakt moest worden. Dit diploma werd later naar mij toegezonden. Na afloop van de survivaldag bleek dat ik gedurende de gehele dag tijdens de zes lessen, die ik gegeven heb samen met mijn vriend Edward Lammerts van Bueren, in Ju jutsu en geassisteerd heb tijdens de lessen van Edward in Nunchaku, bekeken werd door Kaicho Bluming en Jan de Bruin Hanshi. Hierbij letten zij op de technieken die ik gaf en hoe ik die overbracht en uitlegde en corrigeerde enz. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat ik nog technieken moest laten zien in de Marinier Jon Bluming dojo op de kazerne. Ik had de gehele dag van 10.00 uur tot een uur of halfvier in de middag lesgegeven in een temperatuur van tegen de 30 graden en was eigenlijk al aardig gekookt en best wel vermoeid na al die tijd. Dus toen ik te horen kreeg van Kaicho en Jan de Bruin Hanshi, dat ik al geslaagd was, was ik toch wel opgelucht dat ik niet meer met mijn dochter Wendy en mijn vriend Edward hoefde te gooien en te smijten. Deze mijlpaal heb ik zonder dat ik het door had bereikt. Uniek in mijn beleving! Kaicho en sobat Jan; Domo arigato!!!

Excuses voor de problemen bij het opvragen van mijn homepage.

Afgelopen week waren er helaas problemen met de server waarop mijn website staat. Als deze server eruit ligt en het is ook nog zomervakantie, dan kan het even duren! Gelukkig kan de site nu weer bereikt worden en ik hoop dat dit ook zo blijft voorlopig. Ook hiervoor mijn excuses!

Gedurende een langere tijd kon ik niet uploaden naar de server waar mijn website gehost wordt. Uiteindelijk bleek het toch een probleem te zijn die aan de firewall te wijten was. Hier kon ikzelf niets aan doen omdat het probleem te diep lag voor mijn eigen kennis van zaken. Uiteindelijk is het opgelost door mijn provider en kan ik weer mijn website bijhouden. Nogmaals excuses en ik hoop dat u allen weer in groten getale mijn site komt bezoeken!!!! Dank voor uw geduld en uw begrip! Paul Jansen

Martial Arts Weekend 2011 wordt gehouden op 24/25/26 juni 2011. Noteer vast in uw agenda!

Martial Arts Weekend 2010

11/12/13 juni 2010 is het Martial Arts weekend 2010 georganiseerd! Meer informatie over aanmelden, het programma en welke sporten er gegeven worden en de locatie en meer, kan men verkrijgen via: de website van Body&Mind Den Helder. Tijdens dit weekend werd door Jorina Baars kickboksen gegeven en door Bob Schrijber MMA! Ook werd er Krav Maga gegeven door mijn vriend Harold van der Rijst uit Apeldoorn.

Deelexamen 5e Dan SKN Karate-jitsu (SKN) zaterdag 17 april 2010

Zaterdagmiddag 17 april 2010 heb ik in Bergambacht het derde en vierde dan Kata gelopen met als ukes JP Franssen en Henk v.d Salm. Hier heb ik weer een half jaar voor getraind en gelukkig ging alles redelijk goed op een paar foutjes na die ik dan even over mocht doen om te laten zien dat ik het wel wist maar even een vergissing maakte! Na afloop gingen Henk en ik naar de jurytafel waar Theo en Eelco zaten om te vernemen wat er eventueel nog niet helemaal goed ging en dat bleek mee te vallen, we waren met ruim voldoende geslaagd met uiteraard wel een paar op- en aanmerkingen.

Techniek uit 4e dan kata (Ne za no kata)

 

 

Hier voer ik een verdediging uit welke in ne za no kata (4e Dan Kata) verwerkt is. Aanval is met twee handen een stoot naar het hoofd van de liggende persoon. Tori weert met morote uke en werpt uke over zijn hoofd naar voren weg. Laatste oefening uit serie twee (liggende positie, nummer vier).

 

Henk: Bedankt voor de foto's!!!!

Foto Henk v.d. Salm

 

 

 

 

 

Bij deze wil ik allereerst JP bedanken voor zijn inzet en geduld (welke nog verder op de proef wordt gesteld ergens in oktober of november!) en uiteraard Henk ook want dit was de laatste keer dat Henk en ik samen voor een danexamen hebben getraind. Nu dus ergens eind oktober of begin november het allerlaatste deel van het examen afleggen en dan ben ook ik (hopelijk!) gereed en 5e Dan! Dit wordt dan het randori no kata (5e Dan Kata) waar ik vanaf nu voor ga trainen. Gelukkig heb ik al 5 van de 9 series in mijn hoofd zitten en moet ik er nog 4 bij leren en dan intrainen. Moet lukken met de hulp van Ed Lavabu en zoon alsmede weer van J.P.!!! Ik zou zeggen; tot over een half jaar. Misschien komt er tegen die tijd een ingelast extra Danexamen als er genoeg deelnemers zijn tenminste. Ik hoop in elk geval dat ik dit laatste deel in de dojo van BCJ af mag leggen, dat zou wel leuk zijn!

Martial Arts weekend bij Budocentrum 04/09 t/m 06/09-2009

Dit was het eerste weekend van een dergelijke omvang bij BCJ! De opening op vrijdagavond was erg nat en er stond een windkracht 8 a 9 op zee met veel vlagerige regen. Nietemin ging men toch vol goede moed kanoen een stukje verderop bij Ooghduyne in een sloot. Lekker nat en veel plezier!

Even bijtrekken met een hapje en een drankje!

Hierna was de eerste stage aan de beurt (Freek van Laar) en wel Pencak Silat. Een paar uur later gingen wij gezellig een paar biertjes doen en was de eerste dag alweer voorbij! Op zaterdag hadden wij ook weer een aantal stages en wel in de ochtend Goshin Jutsu Kata door Klaas Slot en Rob Takken waar ikzelf ook aan meedeed.. In de middag was er Kyokushin Karate onder leiding van Fred Schonenberg die moest invallen voor Shihan Jan de Bruin (Familieomstandigheden).

 

 

Even bijtanken met een hapje en een drankje!

 

 

 

 

 

Ook hier deed ik aan mee. In de avond werd er door mijn nieuwe Belgische vriend Alain de Preter het chinese Jeet Kun Do gegeven (de stijl van wijlen Bruce Lee!). Alain en ik hebben onze boeken die wij geschreven hebben uitgewisseld met een opdracht voorin het boek. Toch erg leuk om een collega auteur te mogen ontmoeten. Hierna was het weer tijd voor een versnapering en in de latere avond werd voor de weekendgangers een door Body & Mind gegeven stage "introductie in de weerbaarheid" gegeven! Dit was als verrassing uitermate geslaagd.

Hubert Laenen uit Belgie in aktie!

Hierna kwam de zondag en werd in de ochtend begonnen met Pressure point jutsu (Dim Mak) wat gegeven werd door de Belgische shihan Hubert Laenen. In de middag verzorgde dezelfde leraar Koryu Jitsu (Shotokan).

 

 

 

Hier ziet u Hubert Laenen uit Belgie bezig met uitleg geven over een techniek

 

 

 

 

 

De Afsluitende BBC werd door iedereen zeer gewaardeerd!

 

Als laatste kwam Alain de Preter nog een keer met Jeet kun Do op de proppen en mocht iedereen die dat wilde een rondje sparren tegen de "Red Man:" (Jeroen Blom in het pak)!!! Hierna was het afgelopen met alle stages en ging men uitgebreid aan de inmiddels opgestookte Barbecue. In totaal zijn er ongeveer 60 deelnemers geweest die 1 of meerdere stages hebben doorlopen en waren er ongeveer 30 weekendgangers die het gehele weekend hebben meegedaan aan ongeveer alle stages. Uitermate geslaagd en

volgend jaar is het weekend 2010 aan de beurt en wel van 11 t/m 13 juni 2010! Onthouden he?

 

 

 

 

Mijn site is weer in de lucht en up to date!

Afgelopen weken is er een samenloop van omstandigheden geweest die de oorzaak zijn geweest dat mijn website tijdelijk uit de lucht is geweest alsmede dat mijn e-mailadres van budoinfo het ook niet meer deed! Wat was er nu aan de hand? In eerste instantie had ik een harde schijf crash op mijn eigen PC en toen dat vervangen was kreeg mijn provider (Cande.nl) een zeer grote crash waardoor ik in een keer een twee jaar oude versie van mijn site op de server had staan (2007)! Nu is de zaak ook bij die provider weer zover gerepareerd dat ik mijn actuele versie van de site weer kan uploaden! ook de e-mail zou het weer moeten doen! Al met al heb ik toch ruim een maand problemen gehad. Vanaf nu kunt u dan ook weer terecht voor recente informatie en oude al bestaande info over budo blijft natuurlijk te allen tijde beschikbaar.

Danexamens te Bergambacht! Afgelopen zaterdag 11 april 2009 ging een groot aantal karateka's uit de Noordkop op voor een Dan examen welke gehouden werd in Bergambacht nabij Gouda. Met groot succes want Ed Lavabu slaagde om goed 12.00 uur voor zijn vijfde Dan met een beetje hulp van mijzelf, Pieter Zijlmans en Kevin Donkers die hem assisteerden bij zijn vijfde Dan kata en zijn eigen werkstuk! Hierna was het om 14.00 uur de beurt aan mijn dochter Wendy, Michelle Vonk, Tim Groen en Michiel Tolhuis. Zij gingen op voor hun Eerste Dan SKN Karate. Allen zijn geslaagd en ik feliciteer hen allen dan ook van harte. Jammer dat ikzelf alles niet kon waarnemen want ik moest zelf examineren en kom dus niet alles zien. Ik hoop binnenkort nog een paar foto's toe te kunnen voegen op deze pagina!!!!! Kijk op op de site van Ed Lavabu, de site van de SKN en die van BCJ! Foto's moeten er zeer binnenkort op te zien zijn!!

Michelle en Wendy na het examen Michelle krijgt band omgeknoopt

Hier ziet u Michelle en Wendy met hun diploma's de mat afgaan! Hier krijgt Michelle haar band omgeknoopt door mij! Michelle en Wendy; van harte met jullie zwarte band!!

Tim krijgt zijn band

 

 

 

Hier krijgt Tim Groen zijn zwarte band omgeknoopt.

Van Harte Tim!

 

 

 

 

 

Michiel krijgt zijn band om

 

 

 

 

 

Michiel Tolhuis krijgt zijn band door mij omgeknoopt! Van harte Michiel!

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie zwarte band. Het is toch de afsluiting van jaren hard trainen en een nieuw begin met nieuwe en andere verantwoordelijkheden!

 

Foto's Henk van der Salm

 

 

 

Open NK Kyokushin Karate 14 februari 2009

Zaterdagmorgen om 07.00 uur vertrokken wij met twee auto's naar Sliedrecht met 1 deelnemer naar de NK. Zonder veel tegenslag in het verkeer waren we om ongeveer kwart voor negen ter plekke. De strijd zelf begon om een uur of elf. Lucien moest vrij lang wachten voor zijn eerste partij omdat de kinderen, meisjes en de dames senioren eerst aan de beurt waren. Dus na de pauze begon de categorie -70 Kg en Lucien begon zijn eerste partij net niet helemaal scherp genoeg en blokkeerde enigszins vanwege de wedstrijdspanning en omdat hij vrij lang moest wachten op zijn eerste wedstrijd. Na een klein minuutje kwam hij los en begon zijn low kicks zo te plaatsen als het moet op kyokushin wedstrijden, n.l. vol erin en dan doorduwen en de heupen er ook in duwen! Tegen het einde van de partij kreeg Lucien duidelijk de overhand en trok de partij naar zich toe.

Lucien op de mat in de finale

De eerste buit was binnen want Lucien had zijn eerste wedstrijd op een IBK evenement gewonnen en dat was het eerste doel! Een tijdje later was er een andere partij in zijn poule en werd iemand gedisqualificeerd en zijn tegenstander werd winnaar maar gaf later op omdat zijn wenkbrauw open lag en hij werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek dat dit de volgende tegenstander van Lucien was en hij schoof om deze reden dan ook door naar de finale! In de finale bleek al snel dat zijn tegenstander te snel was en Lucien kon niet scoren en kreeg een stoot te pakken op zijn onderste ribben en moest opgeven. Maar toch een fraaie tweede plaats voor Lucien Koopal. Toch een fraai resultaat voor de Budokai Tsunami Noordkop (afdeling Budocentrum Julianadorp)!!!  De sfeer was weer ouderwets en gezellig en echt kyokushin met veel respect voor elkaar en de scheidsrechters! Er staat 1 scheidsrechter op de mat en op alle vier hoeken van de tatami zit een hoekrechter met een rode en witte vlag. Zodoende zien zij alles. Er word drie minuten gevochten en daarna telkens een verlenging van 2 minuten net zolang tot er een score of een straf volgt. Hierna is het dan hantei en gaan de vlaggen en de arm van de scheidsrechter omhoog om de winnaar aan te wijzen.

Het was ook een eerste succes voor de nieuwe Budokai Tora (bij bodyfit te Den Helder). Deze Budokai zoekt aansluiting bij de IBK van Kaicho Bluming en is derhalve dan ook nog in oprichting. Deze Budokai wordt geleid door Lucien Koopal!

Lucien vlak voor de finale begint.

 

 

 

 

 

 

lucien 2e op nk kyokushin 2009

Er wordt gevochten volgens het knockout systeem. D.w.z. dat na verlies je eruit ligt en er is geen herkansing! Af en toe zag je op het witte pak van een deelnemer bloedspetters verschijnen van b.v. kapotte knokkels van een vechter en die liet dat dan verbinden en ging weer door. Ik moet zeggen dat van deze knokkers er veel doorzettingsvermogen, wilskracht en respect voor de tegenstander afdruipt en ik vind hun totale inzet een voorbeeld voor veel mensen in de dagelijkse samenleving. Iedereen kan een voorbeeld aan hen nemen. Ik zou zeggen tot de volgende IBK happening. Osu!

 

Hier krijgt Lucien de 2e prijs uitgereikt door

Kaicho Jon Bluming (NK open Kyokushin 2009)

 

 

 

 

Lucien en ikzelf met Kancho Kuipers na de NK 2009

 

Lucien en coach Paul Jansen samen met

Kancho Henk Kuipers op dezelfde NK 2009!

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagden voor de scheidsrechterscursus A SKN van 06-12-2008 zijn:

oefenen tijdens de cursus bij BCJ!

 

Jesse van der Wal, Kevin Donkers, Wendy Jansen, Onno Kan, Jasper Veldhuis, Danny Emmelkamp. Linda Klungel, Kim Haslinghuys, Marcel Parijs, Roel Jansen, Fenna Wit, Jeroen Hendriks, Cor van Schouwen, Bob de Gast, Jordy van der Ven. Deze mensen zijn geslaagd met de voor hun graduatie en leeftijd geldende licenties!

Tevens zijn geslaagd voor de herhalingscursus: Aart van Marle Pieter Zijlmans.

Hier ziet u twee cursisten sparren en rechts op de foto ziet u een cursist optreden als hoofdscheidsrechter. Op de achtergrond kijken andere cursisten aandachtig toe, zij zijn n.l. direct aan de beurt en al doende kwam men er achter dat het heel wat moeilijker is dan men dacht. Vooral omdat je goed contact moet houden met de jurytafel, de hoekrechters, de karateka's op de mat en dan ook nog de veiligheid op en rondom de mat moet bewaken. Plus punten geven!

Foto: Guus Hasselt (Quick Quality)

 

Over een aantal dagen (zes december 2008) doet een groep van 15 karateka's uit de Kop van Noordkop zijn praktijkexamen scheidsrechter SKN-A in de sporthal "De Draaikolk" en wel in de middag vanaf 13.00 uur. Dit gebeurt middels een klein toernooi waarop men mag vlaggen, scheidsrechteren, jureren achter de tafel enz. Op deze plaats zal ik jullie laten weten hoe dat afloopt middels een aantal foto's met wat begeleidende tekst.

 

Budoinfo naar Teleac/NOT. Uitzending wordt herhaald op 26 januari 2009; 16.30 uur!

Er is nu al een verhaal te lezen op helder.teleac.nl   op de uitzending van 13 november. Het studioverhaal komt dus donderdag 13 november a.s. om 16.30 uur op Nederland 2.

Bij Helder/Teleac

Op 28 oktober  2008 ben ik met de auto naar de studio van Teleac/NOT gereden. Ik was uitgenodigd om over mijn boek te praten in een aflevering van een nieuwe dagelijkse serie "Helder" en deze aflevering gaat over zelfverdediging/weerbaarheid.

Hier zit ik aan tafel in de studio te wachten op mijn gesprekje met presentatrice Pernilla.

Ik ben samen met mijn echtgenote Sjoukje op weg gegaan naar Hilversum. Daar aangekomen zijn we eerst even een hapje gaan eten want het was al 13.00 uur intussen. Tegen 14.00 uur zijn we het gebouw van NOT ingelopen en daar heb ik een leuk gesprek gehad met de ex-lijfwacht van Adre Hazes en Krishna Gopal die wat praktijkoefeningen zou laten zien. Ook had hij een leerling meegenomen die te maken had gehad met huiselijk geweld en deze dame heeft een kort overzicht gegeven van haar ervaringen. Eerst moest ik uiteraard nog opgeknapt worden bij de visagiste en toen de studio in. Ik was als eerste gast aan de tafel uitgenodigd en heb een paar woorden met de presentatrice gewisseld over mentale weerbaarheid. Hierna was ik alweer gereed en kon ik aan de zijlijn de verdere opnames volgen waarin ook nog een dame van het OM haar zienswijze gaf over wat je nou wel en niet mag bij het verdedigen van jezelf in noodsituaties. Al met al was het een snelle maar wel leuke ervaring met het fenomeen televisie en het ging mij naar mijn eigen gevoel niet slecht af om voor het oog van maar liefst vier camera's en een studiopubliek iets te vertellen over weerbaarheid. Ik zie het als een opstapje naar meer aandacht voor dit onderwerp en ook als een goede vorm van PR voor hetgeen ik doe. Ik hoop dat het een goede aflevering wordt en goed duidelijk wordt dat eigenlijk iedereen een cursus weerbaarheid zou moeten volgen. Men vertelde mij dat het volgende week uitgezonden zou worden. Ik raad iedereen die deze aflevering wil zien even te kijken wanneer volgende week de uitzendingen van Teleac/NOT plaatsvinden en deze zijn om half vijf in de middag en ik dacht op Nederland Twee. Ook op hun website zal er iets van worden uitgezonden plus nog wat aanvullend materiaal. Zelf krijg ik nog de uitzending toegestuurd door de heer Gopal via de mail. Ik zal proberen deze op you-tube te plaatsen. Zie ook  helder.teleac.nl   Klik op uitzendingen en zoek op datum en u krijgt meer info alsook de uitzending die u kunt aanklikken en daarna ziet u op een schermpje de gehele uitzending . Veel kijkplezier!

Strandtraining Shintai 14 september 2008 te Petten.

Afgelopen zondag 14 september heeft Karateschool Shintai uit Wieringerwerf weer de traditionele strandtraining gehouden in Petten aan de Korfwaterweg. Pieter Zijlmans had weer mazzel met het weer want de zon scheen de gehele dag en het was heerlijk weer voor een training op het strand, in de duinen en het bos! Ed Lavabu en ikzelf moesten pas in de middag aan de bak om les te geven.

Sjouwen voor lesgeven op strand Petten 2008

 

Ed in Nunchaku do uiteraard en ik in Tonfa!

Ed en ik hadden een groep van ruim 60 mensen in tweeen gedeeld en hebben parallel aan elkaar twee keer een goed half uur lesgegeven.

 

Hier ben ik bezig om alle "Tonfa's" van Pieter naar de plaats van bestemming te sjouwen!

Zwaar werk hoor!

 

 

Bos, Strand en Duintraining Shintai Petten 14 september 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tonfa Petten 14 oktober 2008

 

 

Ik heb zelf taikioku sono ichi c.q. kihon no kata, omgezet in een katavorm die geschikt is voor de tonfa.

Hierna heb ik ze een paar aanvallen laten doen in tweetallen met mae geri en tetsui. Hier konden ze dan een wering en een counter op loslaten met de beide tonfa's! Dit bleek veel moeilijker dan het lijkt als iemand het voordoet want je moet wel met twee tonfa's in een keer werken en ook nog eens je lichaam verplaatsen.

Maar goed, een uur later had ik alle 60 deelnemers gehad en zat het er voor mij weer op.

 

Tonfa Les tijdens de Bos, Duin en strandtraining Petten 2008

Zoals je kunt zien was het prachtig weer tijdens de lessen!

 

 

 

 

 

 

 

Groepsfoto na afloop Petten 2008!

 

Na afloop zijn enkele mensen van SC-Lavabu gaan wokken bij ons stamrestaurant in Schagerbrug. Ed nodigde mij met Sjoukje en Wendy uit om mee te gaan en daar kan ik, zoals Pieter wel weet, geen nee op zeggen, en dus heb ik lekker gewokt en het was weer heerlijk!

Pieter; volgend jaar gewoon met jouw mensen meegaan man. Heb je er zelf ook geen werk aan en kun je zelf ook heerlijk genieten!!!!! Tot volgend jaar maar weer!

 

 

Ook tijdens de opname van deze foto was het mooi weer en dus krijg je een mooie foto voor in de archieven.

 

Een honger dat wij hadden. Wil je niet weten. Lekker die wok hoor!

 

 

 

 

Stage weerbaarheid bij BCJ 03-09-2008!
Afgelopen woensdag 3 september is de stage weerbaarheid voor kinderen gehouden in de Dojo van Budocentrum Julianadorp. Er waren tegen de 30 kinderen op de les afgekomen waaronder 10 van Shintai uit Wieringerwerf. Als verrassing had de lesgever een "RED MAN" pak meegenomen en konden alle kinderen naar hartelust op de man in het rode pak slaan en schoppen om wat "agressie" kwijt te raken. Iedereen die ik sprak was laaiend enthousiast over de twee uur durende les die hij gaf. Ook de kinderen en de ouders die ik naderhand sprak vonden het erg goed om mee te maken. Ook was er een reporter van de Helderse Krant aanwezig. Het artikel, met foto, zou op zaterdag 6 september in de krant komen maar ik heb het niet kunnen vinden. Ik hoop dat het er a.s. maandag in komt te staan. De foto met het artikel zal ik op deze plaats op mijn site zetten zodat iedereen het kan lezen. Ik vond het in elk geval een zeer geslaagde middag en ik hoop dat hierdoor meer kinderen, scholen en ouders gaan inzien dat eigenlijk alle kinderen les nodig hebben op het gebied van weerbaarheid! Juist ook de pestkoppen!

Strandtraining 31 augustus 2008 Budocentrum Julianadorp

Afgelopen zondag 31 augustus 2008 hadden wij eindelijk eens geluk met het weer en hebben wij onze koppen lekker van ongeveer 10.00 uur tot 16.00 uur laten blakeren door een warme najaarszon! Ik vond het een ouderwets gezellige en sportieve zondag met veel diverse onderdelen en zeer veel eten en drinken en dus goed georganiseerd! Zelf heb ik twee lessen Karate verzorgd met de bereidwillige hulp van Pierre Vonk. Helaas kon ik niet mee het water in want ik doe met mijn pas gelaserde ogen (Lasik!) twee jaar lang heel voorzichtig aan!!!!

strandtraining BCJ 31 08 2008

 

Hier een kleine foto met het eindspektakel namelijk het waterballet bestaande uit wat training door Jeroen Blom en een kihon no kata die ik voorliep op het strand en de leerlingen in het water meeliepen!

Strandtraining BCJ op 31 augustus 2008

 

De eerste lessen zitten er weer aan te komen! Op woensdag 13 augustus 2008 beginnen de lessen weerbaarheid voor kinderenweer!

Gelijktijdig heb ik een leuk nieuwtje! Er komt een stage  weerbaarheid voor kinderen bij ons in de dojo en wel door mijn eigen leraar uit Beverwijk. Bij deze leraar, die tientallen dangraden heeft en zeer veel lerarenpapieren, heb ik mijn eigen opleidingen gedaan op het gebied van selfdefence, Kobudo en Karate-jutsu! Hij heeft erg veel ervaring op het gebied van lesgeven in weerbaarheid!
Deze leraar komt lesgeven op woensdagmiddag 3 september 2008. Het ligt dan in de bedoeling dat alle kinderen vanaf ongeveer acht jaar tot ongeveer 16 jaar mee mogen doen aan deze stage. Kinderen van alle bevriende sportscholen/verengingen mogen ook hieraan meedoen. Het is ook zeer interessant voor karateka’s, judoka’s en andere sporters van BCJ en de andere verenigingen/sportscholen om hieraan mee te doen!
Deelname aan deze stage is geheel GRATIS! Burgerkleding (wel stevig) of trainingspak is genoeg. Heb je een karatepak of judopak? Dan mag je die natuurlijk ook aantrekken. Wel graag alle sieraden, horloges e.d. afdoen i.v.m. de veiligheid.

TIJDSTIP van de stage: Van 17.00 uur tot 19.00 uur. Ik hoop op veel deelnemers voor deze unieke stage.

Budocentrum in Utopolis!

Afgelopen zondagmiddag 27 juni 2008 is de karateafdeling van BCJ met een groepje mensen naar de Bioscoop Utopolis in Den Helder geweest om de nieuwe animatiefilm "Kung Fu Panda" op te vrolijken met een korte demonstratie van ongeveer 5 minuten. Dit gebeurde vlak voor de film begon met een toepasselijk stukje muziek! Hieronder enkele foto's:

Samen met de Panda op de foto!

 

 

Hier de gehele groep op de foto met de Panda!

 

Van links naar rechts: Yoi Veenstra, Jennifer v.d. Veen, Michelle Vonk, Wendy Jansen en achter: Pierre Vonk en ikzelf rechtsachter!

 

Foto Erik v.d. Veen

 

 

 

 

 

Obers tijdens de pandavoorstelling!

 

Voor de voorstelling en ook de demo begonnen, was er ook de gelegenheid om een hapje Bami te nuttigen. Aangezien er niet genoeg personeel was, hebben Pa Vonk en ik dat maar even ter hand genomen!

Mooie Panda op de achtergrond!

Foto Erik v.d. Veen

 

 

 

 

 

 

 

Michelle en Wendy in actie tijdens Kung Fu Panda!

 

Michelle Vonk en Wendy in actie!

 

De Panda kijkt bewonderend toe!

 

 

Foto Erik v.d. Veen

 

 

 

 

 

 

Ikzelf met de Kata Uke

 

 

Zelf heb ik een Katavorm in Slow Motion gelopen die bestaat uit twee series van Blokkeringen!

 

 

Foto Erik v.d. Veen

 

Erik; Nog hartelijk dank voor de foto's. Het was een leuke happening!

 

 

 

 

Duinrell 2008

Afgelopen vrijdagmiddag 20 juni 2008 vertrokken Ed Lavabu, Jesse, Kondor, Wendy, Sjoerd en ikzelf weer voor (mijn negende aflevering) duinrell 2008 richting het Wassenaarse! Daar eenmaal aangekomen werd ons ploegje uit Den Helder/Julianadorp versterkt met de uit Schagen afkomstige Ron de Boezelaar! Hierna gingen we met de hele duinrellgroep uit eten in de Kikkertuin op het park. Hieropvolgend ging het richting de sporthal voor een technisch nunchakuparkoers! Na deze happening ging het weer richting de duingalows op het park en ging de BBQ aan!!!! Het was voor de verandering eens droog deze keer, wat ook wel nodig was want ons oranje zeil was kapot gewaaid in de wind!!!!

Duinrell 2008

Het hele huisje was een grote oranjezee en de sfeer was uitmuntend. 

 

Allemaal al kleine oogjes!

 

Deze foto is genomen voor de kwartfinale tegen Rusland toen wij nog vol goede moed waren!

 

Foto SC-Lavabu

 

 

 

 

 

 

Duinrell 2008 met pa eek

 

Zaterdagmorgen de duinrellcup en in de middag het terug van weg geweest "Totemspel". Ouderwets leuk.

Ik had met Pa Eek een leuk uitzicht op de activiteiten vanaf een heuvel vanuit onze controlepost (bedankt voor de koude biertjes Pa eek!). Alles was onder controle!! Grolsch tapbier is ook erg lekker he?

Gouden ballen, totems en allerlei kleuren polsbandjes heb ik langs zien komen op onze controlepost!

 

Foto SC-Lavabu

 

 

 

 

 

 

Met melk meer mans duinrell 2008

 

Foto SC-Lavabu

In de avond verloren wij helaas de kwartfinale van Guus maar de sfeer en de uitgelatenheid in onze duingalow was onovertroffen, zo een lawaai en gebrul!

Goed een paar uur later dan de onvolprezen speurtocht gevolgd door de zeskamp de andere dag en toen was het weekend alweer voorbij! Wel wil ik even kwijt dat wij wel twee prijzen mee naar huis hebben genomen en wel voor: het weekendspel en de zeskamp!!!!! Na de speurtocht weer de BBQ aan gezet voor de 2e portie. Lekker hoor!

Hier ben ik even aan de witte motor gegaan om energie te tanken voor de speurtocht. Was wel nodig ook want Ed en ik hebben ongeveer 3,5 uur niets anders gedaan als lopen en nog eens lopen. Het was de eerste keer in negen jaar dat ik niet 1 ei heb gegooid!!!

Ik moet zeggen dat ik best wel moe was zondagavond en had ik me toch weer zere spieren in mijn benen op maandagmorgen!

Tot volgend jaar maar weer.

 

 

 

Geslaagde workshop Karate/Weerbaarheid Julianaschool uit Den Helder bij BCJ!

Dinsdag 03 juni is er een klas kinderen van 24 mensen te gast geweest bij Budocentrum Julianadorp tussen half negen en half twaalf in om kennis te maken met Karate en weerbaarheid. Voor de pauze werd er getraind in het maken van een goede vuist en werd dit toegepast in het leren maken van een stoot. Dit werd weer toegepast in een aanval met een stoot en het afweren met een buitenwaartse armblokkering. Hierna was er een pauze van 15 minuten waarin werd gedronken (limonade van BCJ en eigen pakjes drinken van school!). Na de pauze was het de beurt aan een introductie weerbaarheid. Er werd kennis gemaakt met de 3 fasen in de weerbaarheid in spelvorm. Ook werd er getraind in bevrijdingstechnieken. Als afsluiting konden de kinderen hun stoot- en traptechniek toepassen op de stootkussens. Die kunnen er wel tegen. Na afloop kregen Henk, Wendy en ikzelf nog een fles wijn aangeboden! Hartelijk dank hiervoor namens hen en mijzelf! Ik hoop nog eens weer een dergelijk project te kunnen verzorgen want ik denk dat de kinderen wel veel geleerd hebben en misschien hierdoor op een idee gebracht zijn. Dames van de begeleiding; als jullie leuke foto's hebben gemaakt voor op deze site, kunnen jullie die opsturen naar mij en dan plaats ik ze op deze pagina. Houdt het dus in de gaten.

 

Succesvolle Budo Survival Stage in Doorn 24 mei 2008

Zaterdag 24 mei 2008 hebben Budokai Texel, SC-Lavabu, Shintai en Budocentrum J-dorp een mooie, succesvolle en zonnige stage beleefd in Doorn bij de mariniers! Om een uurtje of zeven in alle vroegte vertrokken we met drie auto's uit Julianadorp (BCJ afdeling) met zeven mensen ikzelf incluis! De reden dat wij iets later vertrokken dan ik gedacht had was dat Tim Groen weer eens aan de late kant was (zoals altijd!). Hij had zijn wekker niet goed gezet zei hij. Goeie smoes Tim!! Maar goed, om ongeveer tien voor negen waren we in de sporthal van de mariniers, dus nog wel lekker op tijd. Ed Lavabu en ik werden ingedeeld op de all round tatami in de Jon Bluming Dojo. Hebben we lekker met zijn tweeen les gegeven. Ik de warming-up en de eerste techniek, hij twee technieken en ik weer de laatste techniek en de afsluitng.

 

Met Ronald Wustenberg

Het was wel leuk om weer met judoka's en karateka's te werken. Hiervoor en hierna hebben wij zeer veel foto's gemaakt en aan netwerken gedaan. Ook was ons beider vriend en commentator Ronald Wustenberg aanwezig en hebben we met de Kaicho Bluming, Hanshi Jan de Bruin, Bill Bachus (medeoprichter kyokushinkai Karate wereldwijd onder Mas Oyama) en ene meneer Watson gesproken en wat foto's gemaakt. Ook werd afgesproken dat we ergens in juni a.s. bijeen komen om met de Kaicho te praten over Kobudo. Al met al een leuke, gezellige en kameraadschappelijke dag gehad!

Ik zie alweer uit naar volgend jaar!

 

Hier zijn Ed en ik aan het dollen met Ronald Wustenberg!

Tot volgende keer Ronald!

Foto Ed lavabu

 

 

 

 

 

Groepsfoto Survival 2008

 

 

Kaicho Bluming in het midden. Meneer Bill Bachus links naast Kaicho, Ikzelf naast Bill Bachus en daarnaast weer Nico Waerts.

Hanshi Jan de Bruin aan de andere kant van Kaicho Bluming, daarnaast Ronald Wustenberg en naast Ronald ons aller Ed Lavabu!

Deze foto werd genomen tijdens de Survival stage Doorn 24 mei 2008! Locatie is de Jon Bluming Dojo te Doorn

 

Foto ed Lavabu

 

 

 

 

Groepsfoto survivalstage Doorn 2008

 

 

 

Hier ziet men iets beter bovengenoemde heren van dichterbij. Deze foto werd gemaakt door Ed Lavabu vandaar dat hij op deze foto ontbreekt!

TIP: Kijk op de site van SC-Lavabu www.lavabu.nl voor ongeveer 400 foto's van deze dag! Klik in het menu op "Foto's" en kijk dan op de balk onderin het beeld en klik op "activiteit". Zoek bovenin in het dan verschijnende menu op "IBK stage Doorn 2008", klik op "zoek foto" en er volgt een groot aantal foto's in het klein van bovengenoemde stage! Heel leuk allemaal. Men kan de foto's ook vergroten (klikken) en eventueel downloaden in oorspronkelijke grootte!

Ed; bedankt voor de foto's he?

 

 

 

 

3e vaantjestoernooi bij Samurai (in de Sporthal van het Juniorcollege te Julianadorp)!

Vaanjtestoernooi 3

 

Jur Lavabu op mijn wedstrijdmat bezig met een wedstrijd tijdens het 3e Vaantjestoernooi welke gehouden werd bij Samurai. Ed Lavabu ziet u hier coachen. Ik was hier net gelaserd aan mijn ogen en achteraf gezien zag ik toen nog niet zo heel goed, maar het was wel weer heel leuk allemaal!

Ik heb een gezellige maar ook drukke middag gehad in een mooie en gloednieuwe sporthal van het Juniorcollege aan de nieuwe doorgetrokken schoolweg in Julianadorp Noord-Oost!.

Meer foto's kunt u vinden op de site van SC-Lavabu!

Volgende keer gaan we naar Schiedam (bij Rotterdam) op 15 juni a.s. Het is dan wel "Vaderdag"!

Foto via SC-Lavabu

 

 

 

 

 

Koegras Karate jeugdtoernooi 2008.

Zondag 06 april 2008 is het 2e Koegras "Ontwikkelings" toernooi gehouden in de dojo van BCJ. Alleen de jeugd t/m 15 jaar en maximaal oranje band met 2 groene slippen!

Er waren rond de vijftig karateka's van vijf sportscholen uit de Noordkop aanwezig op het toernooi. Ik heb vele mooie partijen gezien en er is hard gevochten om de prijzen in acht categorien en om de twee stijlprijzen die ook verdiend konden worden. Ik wil bij deze iedereen bedanken die meegeholpen heeft om dit 2e toernooi tot een succes te maken. Lotfi el Kaid is eerste geworden in zijn poule! Gefeliciteerd Lotfi! Kaylee Broersen is tweede geworden, Amanda Wouters is tweede geworden en Joy Veenstra is ook tweede geworden! Ook wil ik Jur Lavabu en Fenna Wit nog feliciteren met hun behaalde stijprijs!

1e Prijswinnaars koegras 2008

Allen van harte gefeliciteerd! Volgend jaar op de eerste zondag in april gaan we het derde koegrastoernooi organiseren. Schrijf deze datum dus alvast in uw agenda!

 

Hier ziet u alle winnaars van de eerste prijs plus de winnaars van de stijlprijs van het 2e Koegras Ontwikkelings Karate toernooi 2008!

Voor de foto's van de winnaars per poule 1 t/m 3 zie de site van BCJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAATSTE NIEUWS (14-01-2008): Op zaterdag 24 nei 2008 wordt er weer een Budo Survival Dag georganiseerd door de Marine en de IBK in Doorn aan de Mariniersweg 7. De stage kost 15 euro voor IBK-leden en 20 euro voor niet leden. Dit is inclusief een certificaat en een lunch! Men wordt geacht om 09.00 uur in de ochtend aanwezig te zijn. Men kan zich opgeven in de hal van de dojo van BCJ op een deelnemerslijst. De inschrijving hiervoor sluit op 10 mei 2008!

 

Info over de dojo van het Budo Centrum Julianadorp: Deze is 20 december 2003 geopend en heeft een matoppervlak van 180 m2 en er kunnen ongeveer 200 toeschouwers op de tribunes een plaatsje vinden. Tevens is er een grote kantine met veel tafels en een ruime bar met van alles te drinken en te eten (o.a. tosti's en sate enz.)!!! De tuin rondom de dojo begint een goed aanzicht te krijgen. Nu met de nieuwe boompjes en beplanting door de gemeente erbij, begint het er gezelllig uit te zien! Het nieuwe restaurant "Brammetje" en de nieuwe aanbouw van "Classic Gym" zijn sinds enige tijd gereed (maart 2006!). Het gebouw van de tandprothetische praktijk is gereed Het is nu eind december 2007 en Frans Hasselt van Classic Gym is nu met zijn tuin bezig, dus nog even en alles ziet er spic en span uit in de omgeving! Het zal mij benieuwen wanneer en waar er weer begonnen wordt met het volgende project.

Adres + Routebeschrijving DOJO BCJ:

Naast Classic Gym aan de Meester Daarnhouwerstraat 8 tegenover winkelcentrum "de Riepel". De riepel ligt aan de Van Foreestweg in Julianadorp-Noord. Deze weg loopt naar de kust vanaf de lange vliet. Zie onderstaande schets van julianadorp! Zie ook www.plattegronden.nl/denhelder voor een kaart van het gebied!!! (VAK D13/E13)

Waar VVV staat, is ook BCJ! Deze kruising is nu een rotonde! Neem de noordelijke afslag!

De doorlopende weg naar de duinen/kust toe (oost/west), is de van Foreestweg. De weg van Noord naar Zuid aan de rechterkant van Julianadorp, is de Lange Vliet. De weg van Noord naar Zuid aan de linkerkant van Julianadorp is de Zanddijk (langs de duinen!). De weg onder de rotonde naar het zuiden, is de Breewijd! Niet zichtbaar is de Rijksweg N-9 welke nog verder naar rechts ligt. Vanaf de N-9 moet men de afslag naar Julianadorp nemen. Noordelijk of Zuid maakt niet veel uit. Als men de afslag Julianadorp neemt, komt men via de Schoolweg bij de noordelijke kruising Schoolweg/van Foreestweg, over de Lange Vliet heen, bij BCJ. Dit is misschien de gemakkelijkste route met de auto. Bij het VVV-kantoor moet u rechts afslaan de Meester Tichelaarstraat op (richting Noord!). Hierna moet u linksaf de Meester Daarnhouwerstraat in en nu ziet u aan uw linkerkant het gebouw van Classic Gym. Hiernaast is het gebouw van BCJ. Ook op de zelfverdedigingspagina kunt u een kaartje vinden van Julianadorp met daarop de locatie van BCJ.

Let op: Sinds juli 2006 is op de schoolweg een rotonde gerealiseerd. U moet de afslag nemen die naar het centrum leidt! Kijk hiervoor even op de link van plattegronden.nl/denhelder hierboven!!!

 

 

 

 

Er worden bij BCJ cursussen gegeven in Zelfverdediging en Weerbaarheid. Deze worden aangeboden aan diverse categorien groepen zoals: huisvrouwen, taxi- en buschaufeurs, portiers, beveiligingsmensen, NS-personeel, scholieren en bedrijven. In de prijs inbegrepen: theorie- en praktijboek, theorie- en praktijk-examen, ongeveer 18 theorie- en praktijklessen, rollenspellen, casussen en veel herhalingslessen. Ook videofragmenten worden getoond. Het is zeer nadrukkelijk NIET de bedoeling om mensen moeilijke technieken aan te leren en ook niet om valbreken te leren! Men kan de lessen volgen in gemakkelijk zittende burgerkleding of trainingspak!!! Na slagen wordt er een diploma uitgereikt (ondertekend door een rijkserkend leraar Martial Arts!). Een ieder kan deze cursus volgen, jong en oud, man en vrouw. De cursussen zullen in principe overdag gegeven worden . Ook de bijscholings(scheids)rechterscursus van de SKN wordt in de BCJ-dojo gegeven in ?? 2005.

Er is sinds enige tijd weer een Iaidoafdeling bij BCJ! Op de vrijdagavond worden de lessen gegeven van 21.00 uur tot 22.00 uur! Deze lessen vinden plaats in de dojo van BCJ. Het Iaido bij BCJ wordt gegeven onder de vlag van de NKR (Nederlandse Kendo Renmei) in de Muso Shinden Ryu Stijl. Het gaat er hierbij om te leren omgaan met het Japanse Samurai Zwaard. Er wordt getraind met een houten oefenzwaard (bokken) en met de Iaito (metalen oefenzwaard). Beginners trainen met de bokken en de gevorderden trainen met de iaito. Ver gevorderden (hogere dangraden) trainen met een echt zwaard welke kan verschillen van een shinken tot een katana. De katana is een echt samuraizwaard en de shinken is een replica hiervan. Gevorderden trainen ook in de traditionele Japanse wijde broek genaamd hakama. Beginners trainen de eerste tijd (maanden) in een gewoon judo- of karatepak. Zie voor meer informatie de Iaidopagina.

 

 

 

 

Augustus 2004

Rene Theuns; Ons 300ste lid! Afdeling Karate (Jeugd, Eerste groep!)

Inmiddels (april 2006!) hebben we er 400!

 

 

 

 

 

Het is volbracht! Vandaag (24-04-2004) heb ik meegedaan aan een 100 man Kumite Marathon! Dankzij de medewerking van mijn medesporters heb ik het kunnen volbrengen! Ik heb ongeveer 5 uur staan sparren, met de pauzes meegerekend!!!

De marathon werd gehouden in de sporthal "de Draaikolk". Ik weet niet of ik de volgend keer weer meedoe want ik word er

natuurlijk niet jonger op (nu 52!). Iedereen bedankt voor de reuze gezellige dag. Op dezelfde avond werd de happening natuurlijk weer afgesloten met lekker wokken bij de Wokchinees bij Schagerbrug!! Daar deed ik het allemaal voor natuurlijk (zoals altijd)!!!

Pierre Vonk behaalt 1e Dan SKN-Karate-Jitsu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het midden Pierre Vonk. Hij behaalde op zijn 54 ste jaar de zwarte band tijdens examens in Bergambacht op 15 mei 2004. Samen met hem werd op dezelfde dag Jeroen Hendriks ook nog 1ste Dan en leraar-A bij de SKN. Michael Wit werd op dezelfde dag in Nieuwegein Jiu-jitsu leraar-A bij de JBN. Jason Kooiman en Daniel Lie werden 1ste Dan Judo van de JBN. Ook wil ik Nico Waerts van Texel niet onvermeld laten. Deze werd ook Karateleraar-A en 1ste Dan van de SKN. Ik vind deze dag een unieke in de geschiedenis van BCJ aangezien er voor deze vereniging toch maar liefst vijf man dangraden en leraarspapieren behaalden. Iets om trots op te zijn! Gefeliciteerd allemaal!!!

Inmiddels (op zijn 56ste!) heeft Pierre op 8 april 2006 zijn Tweede Dan behaald!

 

 

 

 

 

 

Tijdens duinrell juni 2004; een onderdeel van de zeskamp welke ter afsluiting altijd op zondag gehouden wordt. Hier het "skelteren" waarbij ik scheidsrechter was!

 

 

 

 

 

Barbecue midden in de nacht bij het huisje van SC-Lavabu! Lekker hoor! Tijdens duinrell 2004.

 

 

Zondag 27-06-2004 genomen tijdens het BCJ Karatetoernooi 2004. Er namen toch zeven karatescholen/verenigingen aan deel! Locatie: Budocentrum Julianadorp! Voor de uitslagen kunt u in mijn "logboek" kijken.

 

 

 

 

 

Van 4 t/m 6 augustus 2004 is er een internationale Iaidostage gehouden in Amsterdam in de Sporthallen zuid. Hierbij is John Lammerts van Bueren geslaagd voor zijn 1e Dan examen Iaido. Van harte gefeliciteerd John! Zie ook mijn Logboek!

 

Iaidostagte Amsterdam augustus 2004

 

 

 

 

 

Strandtraining bij "Duinoord" te Den Helder

De lerarenstaf die de training verzorgde op die mooie zomerse dag van zondag 5 september 2004!

Met tegen de 60 deelnemers was deze dag een groot succes! Volgend jaar weer.

 

 

 

 

Afgelopen zondag (17 oktober 2004) zijn in Breukelen bij Utrecht de Open Breukelse Kampioenschappen gehouden. Mijn dochter Wendy is daar tweede geworden. Gefeliciteerd Wendy! Ik ben meegeweest om te kijken en ik moet zeggen het was best aardig om eens mee te maken.

BCJ verzorgt Selfdefence voor OUDEREN! Wat is de bedoeling? Er is overdag een lesuur (wekelijks terugkerend!) selfdefence gestart. De doelgroep is de categorie oudere karateka/budoka en of oudere mensen die graag selfdefence willen leren. Dus als er mensen zijn die al langere tijd gestopt zijn met Karate en hierdoor denken dat ze over een hoge drempel moeten om weer te beginnen, dan zijn zij degenen die wij zoeken. Ten tweede; als er oudere mensen zijn die nog geen Karate/budo-ervaring hebben, dan is dit de ideale lesgroep om ermee te beginnen. U kunt n.l. altijd doorstromen naar een regulier lesuur karate/ju-jutsu of judo of aikido mocht u dat willen! In dit lesuur wordt rustig opgewarmd en daarna wordt er op een rustige manier techniektraining gedaan. Iedereen traint op eigen niveau en kunnen. Niets moet en alles (binnen de dojoregels uiteraard!) mag!!! Er wordt alleen wel uitdrukkelijk verwacht van de deelnemers dat zij tegen de leraar en de trainingspartners vertellen wat voor blessures en welke (lichamelijke) beperkingen zij hebben. Hierdoor wordt gegarandeerd dat een ieder te allen tijde verantwoord kan sporten. Het hoofddoel is natuurlijk gezond en verantwoord bewegen. Tegelijkertijd heeft deze sport nog een voordeel. Men kan rustig stellen dat het algemeen gevoel van zelfvertrouwen, welbevinden en weerbaarheid sterk wordt vergroot, naarmate men deze sport langer beoefent!!! Aarzel dus niet langer en stap over de drempel. Doe mee!!! Er hebben zich al acht mensen gemeld. Elke maandagmiddag van 16.45 uur tot 17.45 uur. Vanaf maandag 12 september 2005!

 

 

 

 

 

 

WK Karate en Kobudo in Jesolo Italie 2004. In het weekend van 11 en 12 december 2004 heeft dit wereldkampioenschap weer plaatsgevonden in Italie. Het resultaat van vorig jaar heb ik (met pijn en moeite!) kunnen evenaren. Er deden dit jaar 42 deelnemers mee aan het WK-onderdeel Kobudo! Ook was er een Japanse Deelneemster, die in Italie woont, aanwezig. Deze deed net als Ed Lavabu Katori Shinto Ryu. Hierdoor werd Ed eerste, de Japanse tweede en John Lavabu en ik derde. Toch twee jaar achter elkaar een medaille op een WK, wie had dat kunnen denken op mijn leeftijd! In 2006 hoop ik weer van de partij te kunnen zijn met vernieuwend Iaido! Het wordt dan gehouden rond 13/14 mei. Tot dan. Links op de foto sta ikzelf, daarna de Japanse dame, dan Ed Lavabu, dan een Italiaanse collega en rechts John Lavabu.

Naschrift: Ik kon helaas niet meedoen op 13 mei 2006 aangezien ik op dat moment op moest voor mijn examen 4e Dan Karate-jitsu bij de SKN. Aangezien dit toch iets belangrijker was dan een derde WK, heb ik hiervoor gekozen!

Gelukkig slaagde ik hiervoor en ben nu 4e Dan SKN Karate!

Update 05-07-2006

 

 

 

Nederlands kampioenschap SKN-Karate (A-Variant) te Den Haag op 02-04-05 uitstekend verlopen voor het Budocentrum Julianadorp! Afgelopen zaterdagmiddag (02-04-05) Hebben Wendy Jansen en Michelle Vonk ereplaatsen behaald op de 2e Nederlandse kampioenschappen SKN-Karate (A-Variant). Wendy Jansen werd na een paar mooie partijen te hebben laten zien uiteindelijk tweede en Michelle Vonk voor wie hetzelfde geldt, werd derde. Frappant detail was dat beide dames voor Budocentrum Julianadorp uitkomen en ook nog in dezelfde poule uitkwamen! Zij coachten elkaar als ze moesten vechten en waren blij voor elkaar met hun behaalde plaatsen en bijbehorende bekers. Teamgeest ten top!
Djay Czech deed voor het eerst mee en verloor dan ook al zijn partijen. Hij liet wel zien talent te hebben en ik zie er dan ook naar uit hem in de komende jaren verder te zien groeien. Menno Vonk kwam eigenlijk in de seniorenpoule uit als 15-jarige en aangezien hij volgend jaar toch bij de senioren mee moet draaien heb ik hem laten vechten. Hij deed het goed maar moet toch nog wel veel bijleren voor de volgende NK! Wesley Bakker kwam helaas ook tekort deze keer. agressiebeheersing is ook een vak apart want daardoor kun je niet meer goed en logisch handelen. Ook een wijze les voor de volgende keer!!!

 

Wendy en Michelle op het erepodium!

Iedereen van harte met het behaalde resultaat. Met vijf mensen twee bekers weghalen is best goed voor op een NK!

 

Tameshigiri Stage te Amsterdam 29-05-2005

Op 29 mei 2005 zijn enkele (6) mensen van SC-Lavabu en Budocentrum Julianadorp naar Amsterdam (vlak bij de RAI!) geweest om een stage Tameshigiri mee te maken. Dit houdt in dat er met een echt zwaard bamboe doorgesneden wordt. Wij mochten allemaal (ongeveer 32 mensen) twee keer een ronde snijden met dat zwaard. De eerste keer ging vlekkeloos want alle slagen gingen als een mes door de boter, door de bamboe heen. De tweede ronde was wat minder want ik was wat overmoedig geraakt en ik sloeg twee keer niet goed genoeg, waardoor het zwaard er niet doorheen ging, baaaaalen!!! Maar goed, al met al een gedenkwaardige dag, het was voor ons allemaal de eerste keer dat wij aan tameshigiri konden doen en het resultaat was zeer bevredigend. Dit vooral omdat de sensei van Ed en mij wilde weten welke school wij beoefenden en was complimenteus voor ons werk. Ook hebben wij onze mooist gesneden stukken bamboe laten tekenen (kalligraferen) door de meester alsmede een aantal paspoorten. Echt een unieke gebeurtenis die ik absoluut niet had willen missen!!

 

 

 

 

Hier staat geschreven: Dit is doorgesneden door Paul Jansen op 29-05-2005 te Amsterdam! Dit werd op een stuk bamboe gecalligrafeerd door de Meester die les gaf op deze stage. Het is een van de stukken bamboe welke ik op die dag heb doorgesneden.

Hier komt ook nog bij dat je nu eens echt met een zwaard ergens doorheen kunt snijden (slaan is niet correct!) i.p.v. dat je het je in moet beelden. Dan juist zie je ook dat je een goede techniek moet hebben om iets dat dezelfde weerstand zou hebben als het menselijk lichaam, te doorsnijden, n.l. jonge bamboescheuten van verschillende dikte. Als je het zwaard onder een iets andere hoek dan recht tussen snijkant en rug van het zwaard op je doel laat landen, dan wordt de weerstand te groot en loopt het zwaard vast in het doel of ketst af! Het is dus een goede zaak om eens een zwaard van zo rond de tienduizend euro te hanteren en te ervaren wat het betekent om “echte” technieken te maken met een echt zwaard i.p.v. ingebeelde!

Het was ook pas de eerste keer in mijn Iaidobestaan van zo’n 15 jaar, dat ik met zo’n duur wapen mocht werken, ik denk dan ook dat in dat licht bekeken, dit zeer zeker een unieke ervaring was die zich niet snel weer zal voordoen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u hoe de Japanse wapensmid en leraar bezig is met mijn paspoorten te ondertekenen!

 

Ki Ken Tai Ichi (Geest, Wapen en Lichaam zijn Eén!)

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 5 juni 2005 zijn de eerste Clubkampioenschappen Budo Allround gehouden! Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van BCJ! In totaal zijn er op deze dag tegen de vijftig deelnemers geweest die hebben meegedaan aan dit evenement. Er deden jiujitsuka’s, judoka’s, karateka’s en aikidoka’s mee in de strijd om de bekers! Er waren verschillende Budodisciplines (vier!) die meededen op allround wedstrijdregels, d.w.z. dat er bij de jeugd karatetechnieken en judotechnieken mochten worden gebruikt. Alleen klemmen, verwurgingen en technieken naar het hoofd waren verboden. Bij de senioren en de oudere jeugd mochten alle normale judo-, jiujitsu-, aikido- en karatetechnieken worden gebruikt waarbij ook hier contact naar het hoofd verboden was. Er werd qua contact op een tussenvorm gestreden tussen semi- en volcontact in, d.w.z. dat er gecontroleerd contact mocht worden gemaakt! De wedstrijdorganisatie was uiterst tevreden over het verloop van de wedstrijden. Er waren door de EHBO weinig echte blessures te behandelen. Omdat het de eerste keer was op deze regels zijn er hier en daar wel wat oneffenheden geweest maar die heeft de organisatie aardig glad kunnen strijken! Volgend jaar gaan wij hier zeker mee door en wel op regionaal niveau, dus met meerdere verenigingen c.q. clubs en sportscholen! Iedereen die meedeed; jullie zijn allemaal winnaars want het is niet niets om te knokken op allroundregels!

 

De jeugd!

De uitslagen zijn als volgt:
Poule 1 (jeugd):
1.) Jasper Spierings (allroundkampioen);
2.) Max Hoekstra;
3.) Naomi de Jong en Alisha Pama. Aanmoedigingsprijs ging naar Damian Johansen!

Poule 2 (jeugd):
1.) Melvin Kolk (allroundkampioen);
2.) Djay Czech;
3.) Damian van Duinen.

Poule 3 (jeugd):
1.) Jim Kosse (allroundkampioen);
2.) Lotfi El Kaid;
3.) Hilde Spierings.

Poule 4 (Jeugd):
1.) Armand Hoogland (allroundkampioen);
2.) Angelique Beckers;
3.) Peter Wijnands.

Poule 5 (jeugd):
1.) Patrick Jongeleen (allroundkampioen);
2.) Jermaya Leijen;
3.) Bouke Steinfort.

Poule 6 (Oudere jeugd):
1.) Joey Solleveld (allroundkampioen);
2.) Meijert Steinfort;
3.) Richard Jongeleen.

Poule 7 (Senioren):
1.) Bob de Gast (allroundkampioen);
2.) Tim Groen;
3.) Wesley Bakker.
In deze poule vocht één dame mee! Zij deed aan de herenpoule mee omdat ze bij de senioren de enige dame was. Zij heeft als een leeuw gevochten maar kwam tegen de heren toch iets tekort. Echter; zij heeft een speciale prijs gekregen, n.l. de prijs voor de meest vechtlustige, dapperste vechter! Tevens was zij hierdoor natuurlijk ook de eerste dame! Deze dame was Wendy Jansen! Dus, Dames; volgend jaar meedoen! Een zeer eervolle vermelding verdient tevens Michael Romar. Deze jongen is lichamelijk beperkt door een handicap en wist toch een wedstrijd te winnen. Hartstikke goed Michael!


De Oudere jeugd en Senioren

 

 

Zelfverdediging voor vrouwen bij Budocentrum Julianadorp! In het nieuwe seizoen (2005 / 2006) wordt gestart vanaf september 2005 met een lesuur speciaal voor vrouwen om voor deze doelgroep een mogelijkheid te creeren om zich te gaan bekwamen in zelfverdediging in het algemeen. Op donderdag van 13.30 uur tot 14.30 uur. De eerste les is op 8 september 2005!!! Hierdoor wordt elke huisvrouw / moeder of elke andere vrouw die op dit tijdstip vrij is, bereikt. Er wordt les gegeven in de dojo van BCJ. De technieken die onderwezen worden, zijn zo eenvoudig mogelijk, maar ook erg effectief en gemakkelijk te leren en te onthouden. Ook worden de aangeleerde technieken regelmatig herhaald! Indien daar behoefte aan is worden er rollenspellen gespeeld, casussen behandeld, theorielessen gegeven en er is tevens de beschikking over een naslagwerk waardoor men ook thuis kan studeren en oefenen! Hiernaast is er nog een mogelijkheid lid te worden van een nationale organisatie (YMAF) die dit systeem erkent en waaronder men ook een kyu- en dangradensysteem heeft ontwikkeld. Dus; men kan gradueren van witte band t/m de bruine band en men kan zelfs dangraden behalen. De technieken die aangeleerd worden, komen uit jiu-jitsu, karate, aikido en judo! Er hebben zich nu al (16-07-05) ELF dames aangemeld voor deze lessen!!! Zegt het voort dames en zorg voor meer aanmeldingen zodat deze lessen een succes gaan worden!

De eerste groep (Selfdefence voor ouderen + 45 jaar) doet dit najaar (2005) examen voor de gele band! Dit is de groep die selfdefence doet op de maandagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur. Zij zijn dan al een klein jaar bezig!

YMAF staat voor Yuyukan Martial Arts Federation. Deze is aangesloten bij de Stichting Japanse Krijgskunsten (SJK), welke weer is aangesloten bij NOC*NSF! Hierdoor wordt de kwaliteit van de lessen en de behaalde graden gegarandeerd! Zie ook de zelfverdedigingspagina!

 

Iaidoexamens bij BCJ

Donderdag 14 juli zijn de eerste iaidoexamens gehouden bij BCJ en wel voor de gele band! De kandidaten waren Cor van Schouwen en Dennis Scheffer. Beiden hebben eerst een theorie-examen afgelegd en hebben daarna een praktijkexamen gedaan waarin ze drie kata uit het Seitei-iai hebben laten zien. Zij zijn met vlag en wimpel geslaagd.

 

 

Op deze foto is Edward Lammerts van Bueren de examenstof aan het nabespreken met de (geslaagde!) kandidaten!

Bij deze wil ik de geslaagden van harte feliciteren met het behaalde resultaat!

Ik hoop dat de rest van de nieuwelingen hun voorbeeld volgt en met inmiddels elf leerlingen hebben wij een goede, leuke en vooral gezellige groep!

 

 

 

 

 

Demo Buurthuis Drooghe Bol 17-09-2004 door Budocentrum Julianadorp!

Afgelopen zaterdag 17 september 2005 is de laatste demo van 2005 door BCJ gegeven in het buurthuis van Drooghe Bol bij het gelijknamige winkelcentrum.

 

 

Er zijn twee demo's gegeven, en wel om 12.00 uur en 14.00 uur.

Hierna werd nog een drankje genoten door enkele deelnemers en een paar leraren alsmede Guus en Karina die het hele jaar alle demo's georganiseerd hebben.

Ook hebben deze twee voor sponsoren gezorgd waardoor dit soort dingen mogelijk zijn gemaakt. Door deze demo's en de open dag begin 2005, is BCJ op de kaart gezet en groeien de meeste afdelingen flink.

Guus en Karina, bij deze bedankt.

 

Hier ziet u drie Karate deelnemers: Brian Tesser, Kaylee Deen en Armand Hoogland (vlnr). Op de achtergrond (in de spiegel) zijn mijn dochter (Wendy Jansen) en Lucien Koopal te zien die een Kata uitvoeren (Renzoku no Kata)! Goed gedaan dames en heren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier geef ik een Tonfa training tijdens de Bos- duin- strandtraining 2005 van karatevereniging Shintai uit Wieringerwerf op 25 september 2005

Deze werd (traditioneel!) gehouden te Petten. Helaas kon ik deze keer niet mee chinezen, waar zoals jullie weten, het mij altijd omgaat natuurlijk!

Volgende keer weer Pieter!

 

 

 

 

 

 

 

Op 15 oktober 2005 heb ik voor het eerst sinds jaren weer eens een lesonderdeel mogen verzorgen voor de IBK. Deze stage werd gehouden op de Marinierskazerne Doorn (achter Utrecht). Ik heb vier groepen een introductieles gegeven in Jiu-jitsu. De groep bestond uit ongeveer 50 mensen vanuit o.a. Zeeland, Zuid- en Noordholland. Er werd ook les gegeven in MZV (militaire zelfverdediging en Karate. Ik heb genoten van de specifieke sfeer die toch altijd aanwezig is bij een IBK-stage. Ook was ik blij Jan de Bruin weer eens te kunnen spreken. Wij hebben afgesproken dat Jan in december 2005 een stage komt geven bij Budocentrum Julianadorp. Daar maken wij dan een weekend happening van; b.v. zaterdag en zondag met een sleep-in voor gasten van ver weg met op de avond een nasihap of zo! Houdt berichtgeving hierover in de gaten!

Mochten er nog mensen geinteresseerd zijn in het boek dat Jan geschreven heeft, laat het mij weten zodat Jan enkele exemplaren mee kan nemen. Kosten 10 euro (in kleur!).

Hier de sporthal op de kazerne vol met karateka's! In April 2006 volgt weer de grote Survivaltraining!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zitten Jan en ik samen met de andere leraren (Shihans) (Ruud Muller 2e van rechts!) (Tweede van links shihan Ruud van Vlaanderen!) voor de groep stagegangers. Ik hoop ook van de partij te kunnen zijn op de grote survivaltraining op 22 april 2006! Waarschijnlijk ook weer in de kazerne te Doorn!!!

Ik hoop dan meer leerlingen mee te kunnen nemen!

 

 

De Budostage van 10 december 2005 ligt inmiddels weer achter ons en was redelijk succesvol! Er waren wat kinderziektes die voor een volgende keer meegenomen zullen worden. Er waren tegen de zestig deelnemers die konden genieten van lessen in vier disciplines in Budo!

 

 

 

 

 

Er werd lesgegeven in Ju-jutsu, Tanto-jutsu, Nunchaku-do en Karate. Jan de Bruin (7e (Dan IBK Kyokushin Karate) gaf Karate, Ed Lammerts van Bueren (4e Dan SKN Karate) gaf Tanto-Jutsu, Rex Baier (1e Dan Nunchaku) gaf uiteraard Nunchaku en Paul Jansen (4e Dan SKN Karate sinds 13-05-06) gaf Ju-jutsu.

Paul Jansen en Nico Waerts (hier samen met Jan de Bruin op de foto!) hebben voor aanvang van de stage nog een examen afgelegd bij Shihan Jan de Bruin in Karate, Ju-jutsu en Judo. Deels in de bovenzaal en deels in de dojo zelf.

Hierbij wil ik de medeleraren bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan deze stage alsmede de barmensen en andere medewerkers. En niet te vergeten de deelnemers zelf natuurlijk, die hopelijk een leuke stage hebben meegemaakt.

 

 

Rest mij nog te vermelden dat op 22 april in 2006 nog een grote stage in de marinierskazerne te Doorn gegeven zal worden. Nader bericht hierover volgt nog.

Tot dan!!!

 

 

 

IBK afdeling Noordkop

Eind januari 2006 gaan Nico Waerts van Texel en ikzelf naar De Bilt om de oprichting van de afdeling "Noordkop" van de Marinebudokai Tsunami te bepraten met Kaicho Bluming en Shihan Jan de Bruin. Het is belangrijk om op dat moment reeds 15 leden te hebben die zich dan ingeschreven hebben bij deze afdeling zodat niets ons meer in de weg staat om te beginnen. De persoonlijke aansluiting bij de International Budokai (IBK) kost ieder nieuw lid eenmalig 15 euro en is dan voor het leven lid. Ieder al reeds ingeschreven lid van de IBK die in de Noordkop van Noord-Holland woont, kan zich zonder verdere kosten bij ons aanmelden! Natuurlijk ook marinemensen! Hierbij roep ik ieder lid op om zich aan te melden zodat wij dit mee kunnen nemen naar de oprichtingsvergadering in de de Bilt!!! Tevens hoop ik op veel nieuwe leden, ook uit Texel!!!

De sporten die bedreven kunnen worden bij de Noordkop zijn: Kyokushin Karate en Budo Allround Fighting. In januari 2006 gaan we een ruimte zoeken om 1 keer in de week les te kunnen geven. Leden van de Noordkop die elke week willen trainen gaan natuurlijk wel contributie betalen om de huur van een ruimte, dojoaansluiting bij de IBK (jaarlijks) en andere onkosten te kunnen dekken. Nico Waerts gaat op Texel ruimte zoeken en Paul Jansen zal proberen om onder de vlag van het Budocentrum Julianadorp 1 uur les in de week te geven in allround fighting. De hoogte van de contributie hangt af van waar men gaat trainen (op Texel of in de dojo van BCJ).

Er is inmiddels een poster met info opgehangen in de hal van de dojo op het info prikbord!!! Er is nu ook een inschrijfformulier opgehangen.

Zodra er 10 deelnemers zich hebben aangemeld, beginnen de, voorlopig gratis!!!, proeflessen. Meld je nu aan voor deze drie gratis lessen!!!

 

 

 

Groepsfoto bij Kaicho Bluming in de Japanse tuin op zaterdagmiddag 28-01-2006. Op deze dag werd de oprichting van de Budokai "Noordkop" een feit! Heren, hartelijk dank voor de gezellige middag en ik hoop dat wij met zijn allen een mooie toekomst tegemoet gaan. Kaicho; hartelijk dank voor uw medewerking en gastvrijheid. Osu!

 

Namens de Budokai Noordkop;

Nico Waerts / Paul Jansen

De Noordkop telt momenteel in totaal 30 leden en er volgen er hopelijk nog velen!

 

 

 

 

 

Zaterdag 28 januari 2006 zijn Nico Waerts en ik naar De Bilt geweest op bezoek bij Kaicho Jon Bluming van de IBK om o.a. de uitslag van onze examens te vernemen en om onze dojo-aansluiting bij de IBK rond te krijgen. Nico is geslaagd voor Derde Dan Allround fighting en ikzelf ben ook geslaagd voor 3e Dan Allround fighting. Ook de aansluiting bij de IBK is geregeld. Ik ben Branchchief geworden, Nico is secretaris en Nico's vrouw Annelies is penningmeester. Wij hebben voor de nieuw aangesloten leden tevens de paspoorten gereed liggen! Deze worden ingevuld en ondertekend en dan aan de leden uitgereikt. Ik hoop op een voorspoedig en succesvol verloop voor onze nieuwe budokai in de toekomst. Nieuwe leden die zich vanaf 01 februari 2006 aanmelden moeten even geduld hebben voor nieuwe paspoorten omdat we per 10 nieuwe leden weer gaan aanmelden bij de IBK.

De laatste update (22-02-2006) is dat bij BCJ op de vrijdagavond van 21.15 uur tot 22.15 uur proeflessen gedraaid gaan worden zodra er 10 of meer mensen zich aanmelden. Alles zal geschieden onder de vlag van BCJ en een ieder zal gewoon voorlopig kunnen trainen zonder contributie te betalen totdat de afdeling voldoende leden heeft om levensvatbaar te zijn!!!! Pas hierna wordt er volgens de normale manier contributie betaald aan BCJ. Leden die lid willen worden van de IBK betalen eenmalig 20 euro aan de IBK en zijn dan voor het leven lid van die bond!

 

 

Selfdefencefoto

Hier ziet u de eerste foto die op mijn site is komen te staan van mijn damesgroep selfdefence.

Zoals u ziet zijn enkele van deze dames niet voor de poes! Karina en Jolanda; Ga zo door he?!

Dames, kom erbij; wij kunnen nog wel een aantal vrouwen gebruiken in deze groep. Ook het plezier en de humor staan hoog in het vaandel van deze groep.

Kom eens kijken of doe twee lessen mee. Dat kost in elk geval niets.

Elke donderdag van 13.30 uur tot 14.30 uur in de dojo van BCJ.

 

 

 

 

 

 

Survivalstage (22-04-2006) op de marinierskazerne te Doorn; update maandag 27 februari:

Er zijn momenteel ongeveer 15 inschrijvingen op de intekenlijst in de hal van Budocentrum binnen. Gaarne wil ik iedereen verzoeken binnenkort even te betalen volgens de wijze zoals op de intekenlijst vermeld. Hierna kunnen wij de namen doorgeven aan de IBK die voor certificaten van deelname zorgt. Ook kunnen wij dan alle gelden veramelen en in een enveloppe afgeven bij de organisatie ter plekke in Doorn waardoor de presentiecontrole van alle deelnemers sneller zal verlopen. Denk ook aan de benodigde chauffeurs! Als er te weinig chauffeurs zijn dan hebben we problemen om iedereen mee te krijgen, dus als u wilt helpen om deelnemers te vervoeren als ouder of ander familielid, meld u dan aan op de intekenlijst!

U kunt mij ook bellen op: 0223-644096 of mailen: info@budoinfo.nl Hartelijk dank voor uw begrip,

Paul Jansen

 

Examens Selfdefence (ouderen- en damesgroep): Op maandag 27 maart 2006 worden deze examens, voor de eerste keer in de geschiedenis van Budocentrum Julianadorp, gehouden! Ook de Helderse Courant zal een dezer dagen aandacht schenken aan de Selfdefence bij BCJ, houdt de krant dus in de gaten. Er komt een foto in te staan evenals een paar interviews met enkele selfdefencebeoefenaars!

 

 

 

In Stad en Streek 2 van de Helderse Courant van 23 maart 2006 staat de hiernaast genoemde foto afgebeeld samen met een interview met de heren de Koster en Leentvaar en mijzelf. Dit bericht loopt vooruit op de aanstaande examens op maandag 27 maart. Aanstaande zondag wijdt ook een van de Helderse zondagskranten hier nog een artikel aan. Dit gaat dan over het dames selfdefence.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel staat in het Zondag Ochtend Blad van 26 maart 2006, maar drie dagen na het eerste artikel.

Maandagavond 27 maart direct na de examens komt er een lijst met de geslaagden van die dag onder deze foto te staan. Tevens wordt hiervan weer een persbericht gemaakt en opgestuurd naar de diverse kranten in Den Helder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen geslaagd voor de examens Selfdefence van maandag 27 maart 2006!

 

 

Hier de (bijna!) voltallige groep selfdefence beoefenaars van BCJ na de zeer geslaagde examens van maandag 27 maart 2006.

Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd; het is verdiend!

Annemarie; van harte beterschap toegewenst vanaf deze plaats. Wordt gauw beter, dan kunnen we je op de maandagmiddag weer begroeten!

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagden Selfdefence BCJ:

Gele band (5e Kyu): Patricia Renkema; Margot Schraders; Cynthia Creutzburg; Margreet Koopmans; Renske Kooiman.

Oranje band (4e Kyu):Ton Leentvaar; Ysbrand Slot; Gerrit Hofman; Joop van der Westen; Nico de Koster; Anton van Gemert; Karina Blom; Jolanda Solleveld.

Bruine band (1e Kyu): Pierre Vonk.

 

Deze foto (zondag 2 april 2006) heb ik eens een keer op vol formaat op deze pagina geplaatst zodat de tekst ook goed te lezen is. Normalerwijze gebeurt dit nooit omdat er anders teveel geheugenruimte in beslag wordt genomen op de site! Deze foto belichaamt echter een ruime week van krantenberichten in de Helderse krant (twee keer) en een keer in Den Helder op Zondag en een keer in het Zondagochtendblad! Zie ook de krantenartiklen hierboven! Bovengenoemde foto betreft een klein artikeltje met de geslaagde examenkandidaten uit de zaterdagkrant van HDC (Stad en Streek 3) en het grote artikel betreft de bijna volledige weergave van mijn persbericht rondom de examens selfdefence bij BCJ in de zondagskrant.

Hiermee hoop ik aangetoond te hebben dat mensen, zowel op individuele basis als in groepsverband, een bedrijfsgerichte cursus of workshop, allen aan een of andere vorm van zelfverdediging kunnen doen. Bovengenoemde mensen volgen allen een regulier (wekelijks!) uur selfdefence in de dojo van Budocentrum Julianadorp. Ook kunnen zij wekelijks op zaterdagmorgen van 11.00 uur tot 12.30 uur vrij trainen in de dojo onder deskundige begeleiding van altijd aanwezige leraren met minimaal de eerste dan (zwarte band!).

Hierbij roep ik gemeenten, scholen, bedrijven en andere instellingen in de Kop van Noord-Holland dan ook op om zich in deze materie te verdiepen en mensen weerbaarder te maken en voor zichzelf en anderen op te komen. Ook sociale- en mentale weerbaarheid staan namelijk hoog in het selfdefencevaandel. De Docenten selfdefence bij Budocentrum (Henk van der Salm en Paul Jansen) zijn er in elk geval klaar voor!

Paul Jansen

 

Dan-examens SKN-Karate te Bergambacht 08-04-2006 Op zaterdagavond acht april 2006 zijn er dan-examens gehouden in Bergambacht (ZH). De prestaties lagen op een goed niveau!

 

Op deze examens ging Pierre Vonk op voor zijn tweede DAN en Cor van Schouwen voor zijn eerste DAN. Beiden zijn met vlag en wimpel geslaagd voor hun examens! Pierre en Cor; Van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!

Aangezien ikzelf ook examens af heb genomen kon ik helaas niet goed waarnemen wat jullie hebben laten zien daar ik aan de andere tafel bezig was.

Echter, wat ik hoorde van de examinatoren was erg positief en jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!

Op de foto hiernaast staat Pierre helemaal links en Cor staat derde van links. Cor; zwart staat je goed!

Ga zo door mannen!

Pierre; 3e Dan als je 60 wordt!

 

 

 

IBK Budo/Survivalstage van 22 april 2006 in Doorn groot succes!

Op 22 april om 07.30 uur verzamelden wij voor de dojo aan de Meester Daarnhouwerstraat 8. Om 07.45 uur vertrokken wij naar Doorn! Daar, scherp op tijd aangekomen met een man of 25 van Budocentrum Julianadorp en Shima uit Texel (samen Budokai Noordkop vertegenwoordigend!), zagen wij tot onze starre verbazing dat zich meer dan 450 budoka's verzameld hadden in de grote sporthal van de Marienierskazerne te Doorn. Zelfs uit Belgie en Ierland waren er mensen op af gekomen.

 

De deelnemers hadden alle een grote verscheidenheid aan achtergrond v.w.b. Budo. Karate, Judo, Nin Jutsu, Nunchaku, Budo Allround, Krav Maga; alle sporten waren er zo ongeveer. Ik hoop dan ook dat zich na zo'n dag als deze nog meer mensen zullen aansluiten bij de IBK! Nico Waerts en ik hebben de gehele dag door zeven groepen ongeveer een klein uur per groep bezig gehouden met ju-jutsutechnieken. De jiu-jitsulessen stonden onder leiding van SMJR der Mariniers Ruud Reitema. Ook Ruuds vrouw heeft lesgegeven. Zelf heb ik, op een keer na, alle kinderen tot 14 jaar mogen lesgeven deze dag. Ik vond het erg leuk om te doen!

Verder kon men nog Krav Maga, Karate, Touwbaan /klimtoren en nog veel meer dingen doen zoals schminken voor de kinderen enz.

Ik hoop dat een ieder van deze dag genoten heeft en dat er volgende keer nog meer mensen mee gaan. Nico en ik hebben in elk geval een prachtige dag gehad!!!

Foto Ruud Muller

 

 

 

 

 

 

 

Kaicho Bluming en Jan de Bruin plus de gastheer van de stage inspecteren op een welhaast militaire wijze de verzamelde ruim 450 budoka's die hier nog niet weten wat hen deze dag te wachten staat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is Nico Waerts het lijdend voorwerp op de stage te Doorn 22 april 2006 tijdens uitleg aan kinderen over een opbrenggreep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u beter, maar nog steeds niet helemaal, hoeveel mensen 450 deelnemers eigenlijk zijn!

Budo Survival Doorn 22 april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaicho Bluming geeft les op de Budo Survival Stage 2006 in Doorn.

Hij is nu 73 jaar en "Still going strong"!

22 april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u de samenwerking tussen Nico Waerts en mijzelf tijdens een van de zeven lessen ju jutsu introductie die wij gegeven hebben aan alle jeugd van 8 tot 13 jaar op de

Budo Survival Stage 22 april 2006 in Doorn!

Hier wordt uitleg gegeven aan een leerlinge over een techniek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u het grootste deel van de trainersstaf van de Budo Survival Stage 22 april 2006.

Links (met rode band) ziet u Kaicho Bluming staan.

De knielende Budoka is de heer Peet Peek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze foto ziet u nogmaals hoe Kaicho Bluming de verzamelde 450 Budoka's inspecteert voorafgaande aan deze zeer succesvolle dag! Naast hem de Kapitein der mariniers Klaas Wit!

 

 

Ik spreek hierbij de hoop uit dat wij snel weer zo'n mooie dag mogen beleven met elkaar; Osu!

 

 

 

INSPECTIE!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgroeten met de instructeurs op rij.

Helemaal rechts Jan Zwart, dan de kapitein der mariniers Klaas Wit, Dan Shihan Ruud Muller, dan Shihan Ruud van Vlaanderen, Daarna ikzelf. De rest van de instructeurs is niet zichtbaar!

Dit is na afloop van de survivaldag in de grote sporthal van de Marns Kazerne te Doorn op

22 april 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe scheidsrechterscursus SKN in juni 2006!

In juni 2006 zal er een nieuwe scheidsrechterscursus gegeven worden door de SKN. Deze cursus houdt in dat er opgegaan kan worden voor een D-, C-, B-, B2- en A-licentie! Het wordt een cursus verdeeld over twee lesdagen op een zondagmiddag en een les in de vorm van theorie- en praktijkexamen d.m.v. een toernooi te houden waarop de nieuwe scheidsrechters op een "echte" wijze kunnen scheidsrechteren en vlaggen op een "echt" toernooi. De lessen worden gehouden aan de Wierweg 26 1774 NJ in Slootdorp in de Kop van Noord-Holland. Dit is het huisadres van Pieter Zijlmans van de Karatevereniging "Shintai" te Wieringerwerf. Dit wordt gedaan omdat het merendeel van de cursisten daar vlak in de buurt woont!!! Na slagen volgt de diploma uitreiking.

Op deze cursus kan men, parallel hieraan tevens de herhalingscursus volgen voor degenen die al scheidsrechter zijn!

Houdt deze pagina goed in de gaten!!!!! Zie ook www.stichtingkaratenederland.net!!!!! Hier kan men de aanvullende licentiebeschrijving en een inschrijfformulier vinden. Men kan ook bij de eigen sportschool een inschrijfformulier verkrijgen

De kosten voor de volledige cursus bedragen 20 euro en voor de herhalingscursus 5 euro.

 

Kobudo bij de IBK! Sinds 09 mei 2006 is het officieel dat er bij de IBK een afdeling Kobudo zal worden gerealiseerd. Deze afdeling is nog in oprichting, maar dat deze er komt, is zeker! Ik heb de eer om deze nieuwe afdeling te mogen oprichten. Ik denk dat hierdoor vele nieuwe mogelijkheden worden geschapen en hierdoor wordt de IBK weer kompleter v.w.b. de invulling van het BUDO! Ik hoop dat dit initiatief vruchten zal afwerpen!

Paul Jansen

 

 

Eindelijk vierde Dan SKN Karate-Jitsu!

 

 

 

Zaterdag 13 mei 2006 heb ik 's morgens om goed 10.00 uur, samen met Henk van der Salm, het laatste deel van het 4e Dan examen afgelegd. Het betrof het eigen werkstuk en het 4e Dan Kata. Hierna heb ik, ook weer samen met Henk en Ed lavabu, 3e Dan examens afgenomen. Ik ben blij dat nu eindelijk alles voorlopig weer achter de rug is en er voorlopig geen examens meer volgen zodat ik het eens even rustig aan kan gaan doen! Jeroen Hendriks heeft op dezelfde examendag ook nog eens zijn derde Dan behaald. Groot succes dus voor de Helderse Karatesport.

Hiernaast ziet u een aanval uit het vierde Dan Kata "Ne Za no Kata" waarbij ik aanval met oi tsuki chudan en Henk van der Salm weert met soto uke als eerste aanval en verdediging.

Plaats van handeling: Bergambacht in de Dojo van Eelco de Boer

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier hebben wij net de diploma's uitgereikt gekregen na afloop van de examendag op 13-05-2006! Na veel tegenslagen afgelopen jaar zoals blessures en af en toe door slecht weer geannuleerde examendagen, en andere ongemakken konden we op deze dag eindelijk de training van meer dan een jaar afsluiten met het laatste deel van ons examen. Wij zijn erg blij dat het nu achter de rug is. Misschien gaan wij toch nog op voor vijfde Dan hetgeen tevens het laatste examen is in deze stijl. Hierna kan men alleen nog gepromoveerd worden door de bond als men veel werk voor de sport en de bond verricht enz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan-examens bij BCJ!!! Op zaterdag 28 oktober 2006 worden er voor het eerst Dan-examens gehouden onder auspicien van de SKN, in de dojo van Budocentrum. Aanvangstijd is 13.00 uur en het eindigt waarschijnlijk zo rondom 17.00 uur.

Afgelopen zaterdagavond 27 mei 2006 van 20.00 uur tot 21.00 uur hebben Henk van der Salm en ik een receptie gegeven in de kantine van de dojo van BCJ in het kader van de unieke gebeurtenis dat Henk en ik toch wel vrij veel diploma's hebben behaald het afgelopen half jaar, zo van december vorig jaar tot mei van dit jaar. Wij wilden familie en bestuur van BCJ alsmede een zeer kleine kring van genodigden, toch graag deelgenoot maken van onze vreugde! Weinig kon ik bevroeden dat op dezelfde avond Marcel Parijs ook nog eens zijn eerste Dan Jiu-Jitsu (JBN) behaald had. Hem wil ik vanaf deze plaats dan ook nog hartelijk feliciteren met zijn zwarte band.

 

 

Groepsfoto van de geslaagden bij BCJ van ruwweg gezien afgelopen half jaar (2006):

Geheel links Paul Jansen, Henk van der Salm 2e van links, Jeroen blom rechts, liggende: Erwin van de berg en op de voorgrond Pierre Vonk.

Helaas was Cor van Schouwen hier niet bij omdat hij niet aanwezig kon zijn.

 

 

Foto Guus Hasselt 27 mei 2006.

 

 

 

 

 

 

 

Hier sta ik afgebeeld met alle diploma's en lerarencertificaten die ik het afgelopen half jaar behaald heb. Van december 2005 t/m 13 mei 2006.

december 2005: 2e Dan Kobudo + leraar kobudo;

december 2005: 2e Dan Selfdefence + leraar selfdefence;

januari 2006: 3e Dan Budokai Allround Fighting + Branchchief Budokai Noordkop;

Mei 2006: 4e Dan SKN Karate-Jitsu. Bij elkaar 7 certificaten!!!

Omdat dit waarschijnlijk nooit meer voor zal komen in mijn leven, heb ik besloten dit op deze manier te laten vereeuwigen. Ook omdat ik best wel trots ben op deze unieke samenloop van omstandigheden!

Iedereen die mij geholpen heeft dit te behalen; van harte bedankt allemaal!!!

Foto Guus hasselt 27 mei 2006.

 

 

 

 

Update scheidsrechterscursus SKN per 18 juni 2006: Vandaag is de eerste cursusdag geweest in de huisdojo van Pieter Zijlmans. Er waren 14 deelnemers in een mix van nieuwelingen en herhalingscursisten. We hebben veel theorie behandeld en daarna lekker op de mat gewerkt in twee groepen. Een groep kreeg les van Edward Lvababu en een groep kreeg les van mijzelf.

De volgende cursusdatum: zondag 16 juli 2006!!!!! De les duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Dezelfde lokatie en hetzelfde tijdstip van aanvang.

Inmiddels is de tweede les ook geweest en iedereen was present. Alle onderdelen zijn nu aan de orde geweest en om deze reden wordt er eind september/begin oktober 2006 nog een herhalingsles georganiseerd en twee weken later volgt dan het theorie- en praktijk-examen in de vorm van een klein toernooi waarop men dan kan scheidsrechteren en vlaggen. De data hiervoor worden nog nader bekend gesteld!!!!

 

Op maandag 26 Juni zijn bij Budo kai Shima(afdeling tsunami noordkop), onder leiding van leraar Nico Waerts en Eduward Terpstra, de eerste IBKK Kyokushin all round gele band examens gehouden. Dit zware examen was vrij pittig aangezien de leerlingen karate, judo en jujitsu moesten laten zien. Waar het vooral op aankwam waren inzet en het fysieke deel van dit all round examen. Alle vier de leerlingen M. Zegers,R. Bonne, M Kuip, J.W. Bakker zijn met goede cijfers en met veel zweet op de bol, geslaagd!!!

Namens de Branchchief van Budokai Noordkop; van harte gefeliciteerd allemaal!!! Paul Jansen

 

 

Er wordt een nieuwe Survivalstage georganiseerd door de IBK/Marine en wel op zaterdag 16 september 2006!

De kosten voor deze stage bedragen 15 euro per persoon (voor IBK-leden!). Men kan meedoen vanaf 15 jaar. Lokatie: Marinierskazerne te Doorn (Mariniersweg 7). Aanvangstijd: 09.25 uur. Men wordt geacht om 09.00 uur aanwezig te zijn. Niet IBK-leden betalen 20 euro!!!!! Inschrijven kan op de intekenlijst in de hal van de dojo van BCJ. De lijst wordt opgehangen op het prikbord. De inschrijving sluit op 25 augustus 2006!

Wees er wel snel bij want er worden veel deelnemers verwacht en de inschrijving sluit bij 300 deelnemers!!!!

Eten en drinken alsmede een certificaat zijn in de prijs inbegrepen!!!

 

De Budokai Honbu en Museum Jon Bluming opent haar deuren op 23 september 2006!

Woensdag 2 augustus 2006 breng ik een bezoek aan de nieuwe Honbu in Klazienaveen (Drenthe). Het adres is: Doorndistel 47. Aangezien ikzelf niet bij de officiele opening aanwezig kan zijn, breng ik dit bezoek dus op 2 augustus. Ik ga samen met Nico Waerts eens kijken hoe het eruit ziet. Hieronder alvast een klein fotootje ter introductie! (Foto Henk Kuipers). Klazienaveen ligt pal onder Emmen tegen de Duitse grens.

 

Hier ziet u een impressie van de DOJO. Er is een Boksring en een deel van een tatami te zien. Het is de bedoeling dat er ook mensen intern een tijd als ushi deshi kunnen leven en trainen in de nieuwe Honbu! Of en wanneer deze mogelijkheid realiteit wordt weet ik niet, maar het ligt wel in de planning!

Ik hoop dat veel mensen gebruik zullen maken van de Honbu en de Dojo want het is wel iets unieks in Nederland!

Als ik terug ben van mijn bezoek aan de Honbu zal ik op korte termijn een eigen foto plaatsen onder dit artikel.

 

(Foto Henk Kuipers)

 

 

 

Vandaag ( 2augustus 2006) Zijn Nico Waerts en ikzelf naar de nieuwe IBKK Honbu in Klazienaveen geweest op bezoek bij Kancho Henk Kuipers. Wij zijn erg gastvrij ontvangen en hebben zelfs de eer gehad om bij hem thuis mee te mogen eten. Nog bedankt voor de gastvrije ontvangst kancho Henk!

 

 

 

 

 

 

Kancho Henk Kuipers in het midden, Nico Waerts links en ikzelf aan de rechterkant in de dojo van de nieuwe Honbu.

02-08-2006

Misschien waren wij wel de eerste bezoekers die de nieuwe honbu bezichtigd hebben. Wij hebben al tegen de stootzakken aangetrapt en geslagen en wat technieken uitgeprobeerd op de nieuwe tatami! Het voelde goed aan en ik vond het leuk om even te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Selfdefence/Krav Maga

 

 

 

 

Vriendengroep Selfdefence Krav maga!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe IBK Honbu te Klazienaveen geopend!

Op zaterdag 23 september 2006 is met groot ceremonieel de nieuwe Honbu en dojo te Klazienaveen (in Nederland te Klazienaveen!) geopend! Helaas kon ik er zelf niet bij zijn omdat ik in de West mijn (al lang van tevoren afgesproken!) vakantie aan het vieren was. Ik vond het uiteraard wel heel erg jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar Nico Waerts van Budokai Tsunami Noordkop was als vertegenwoordiger aanwezig en heeft dat zeer goed gedaan. Ook hebben Nico en ik er een nieuwe obi (band) aan over gehouden welke als eenmalige uitgave uitgereikt werd aan de aanwezige zwarte banders, Nico heeft de mijne meegenomen.

 

 

Dit is een impressie van het museum van Jon Bluming in de nieuwe Honbu te Klazienaveen (Nederland)

 

Links een nog jonge Kaicho en rechts de oudere 10e Danner!

 

Foto via Ruud Muller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze wil ik iedere IBK-er van Kaicho tot laagste kyugraadhouder feliciteren met dit resultaat en ik hoop dat er veelvuldig gebruik van zal worden gemaakt! Ik zie er naar uit om daar een aantal keren te trainen en misschien een keer les te geven (ook aan ushi-deshi!). Ook hoop ik dat de realisering van mijn lang gekoesterde wens, een nieuwe afdeling voor Kobudo, binnenkort gerealiseerd zal worden. Hier ben ik al langere tijd mee bezig. Hierdoor kunnen namelijk budostijlen als Iaido, Jodo, Nunchaku-do, Aiki-jutsu, Ju-jutsu enz. getraind worden binnen de IBK! Ik zie daar erg naar uit. Houdt de IBK website van onze eigen IBK hierover nauwlettend in de gaten! http://www.internationalkyokushinbudokaikan.com/

Paul Jansen

 

 

 

 

Hier ziet u een aantal van de tientallen zwartebanders die aanwezig waren bij de opening op 23 september 2006

Deze foto is genomen op de tatami in de nieuwe dojo!

Kancho; nog bedankt voor de obi! Paul

Foto via Ruud Muller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgend jaar (april 2007) zal er wederom een groot Internationaal Budo Survival Gala worden gehouden in de Marinierskazerne te Doorn (Mariniersweg 7). De datum is nog niet bekend, zodra deze wel bekend is wordt dit direct vermeld op deze plaats! Dit gala zal toegankelijk zijn voor iedere Budoka van welke stijl en groep dan ook. Ook de kosten zijn nog niet bekend.

 

 

30-09-2006

 

 

Er is een hoop gebeurd in het wereldje dat Kyokushin Karate heet, het is niet mijn bedoeling om terug te kijken naar de afgelopen jaren, maar wat mij wel van het hart moet is dat we nog veel moeten leren van elkaar. Kyokushin Kai betekent: met elkaar samenwerken ,en dat is nu net wat we in Nederland niet kunnen of willen!.Iedereen wil Generaal zijn en niemand matroos .
We moeten niet vergeten dat Kaicho Jon Bluming de Kyokushin Karatestijl in de jaren 60 van de vorige eeuw vanuit Japan naar Nederland heeft gehaald , dus iedereen die deze stijl beoefent is min of meer afkomstig van hem . Terug naar het hedendaagse: En daar was dan eindelijk op 23 September j.l de opening van onze HONBU Dojo in Klazienaveen!!! Wat een werk moet dat geweest zijn om dit te realiseren, een prachtige dojo, compleet met een boksring, tatami, mooie bar en wat nog veel mooier is: een Jon Bluming museum , als je daar naar binnen gaat zie je de hele geschiedenis van Kaicho aan je voorbij gaan. Kaicho zei dat hij veel spullen kwijt is en veel heeft uitgeleend wat nooit meer is terug gebracht, jammer dat er nog steeds mensen zijn die daar misbruik van maken .
De opening werd eigenlijk de aftrap genoemd want Kyokushin grootheid Koen Scharrenberg himself demonstreerde hoe je met de schenen een honkbalknuppel doormidden trapt ,altijd weer geweldig deze man aan de gang te zien. Koen is een geweldig mens en beloofde mij bij het volgende Karate/Survival op de Marinierskazerne Doorn aanwezig te zijn en ook de opening te doen met een andere spectaculaire breektechniek .
Ook was het goed bijna alle Branchchiefs van de nieuwe IBK (weer) te ontmoeten, daar had Kancho Kuipers goed voor gezorgd. Er was veel bij te praten ,en er hing een echte Kyokushin sfeer, na de demo van Koen kwamen de toespraken en werd het bestuur voorgesteld. Kancho werd in het zonnetje gezet en kreeg een groot certificaat, getekend door elke zwartebander aanwezig, het ontroerde hem oprecht, maar wat wil je, de taak van een organisatie leiden is zwaar als je het goed wilt doen. Zijn advies is dan ook “als je iets doet, moet je het goed doen”, en dat is hem waardig. Daarna werd aan elke zwartebander een nieuwe band overhandigd met de originele IBK karakters en naam, na de demo’s en een gezamenlijke korte Kihon begon de receptie, er werden veel verhalen uit de oude tijd verteld en Kaicho stond er bij te glimmen van trots, hier stond een hechte organisatie die alleen nog maar groter kan worden .
De Branchchiefs kregen die avond nog een diner aangeboden en er werd stilgestaan bij de wederopbouw van onze IBK .
Kancho kreeg nog een groot cadeau, n.l. een groot beeld voor al zijn werk van alle zwarte banden, en Kaicho kreeg persoonlijk nog een mooie geslepen Kyokushin spiegel van Kancho, en toen kon het feest beginnen (lees hiervoor Sayonaraparty) . Er staat ons nog een grote taak te wachten, maar iedereen heeft er zin in en mijn visie is: als je iets wil, dan gebeurt het ook! We hebben een strak bestuur, een goede examencommissie, opleidingen tot assistent leraar en leraar zijn er, alsmede een scheidsrechterscursus die er aan komt. Er is een nieuw Kihonboek onderweg, gemaakt door mijn geweldige vriend Ruud Muller Shihan en mijzelf, er komen kataboekjes en een allroundboek ligt op stapel. Kortom; er ligt veel werk ,maar het is werken voor een goede toekomst voor de IBK, de wedstrijden zijn volgend jaar en ik beloof als coach dat ik er altijd zal zijn voor de Karateka die straks op kadertrainingen en wedstrijdtrainingen komen. Shihan Ruud en ik staan te popelen om aan het werk te gaan. Aan ons zal het niet liggen. Dit is mijn eerste praatje als Coach van de IBK (Nederland) en ik hoop dit nog vele malen te mogen doen. Ik ben er trots op de eerste Bondscoach van de IBK Nederland te zijn . Voor meer informatie mail naar: jantsunami@wanadoo.nl

Osu, Jan de Bruin Shihan. 7e dan Bondscoach IBK (Ned.) Deze open brief bereikte mij op de avond van 30 september 2006 (Paul Jansen)


 

 

 

Dit boek komt binnenkort uit bij de echte IBK van Jon Bluming! Het is een Kihonboek wat betekent dat het een boek is dat basistechnieken en voorgeschreven kumitevormen behandelt. Het is gemaakt door de Shihans de Bruin en Muller!

Het is te bestellen via de IBKwebsite Ik hoop dat het snel uitkomt en dat het boek niet al te duur wordt, het lijkt mij een echte aanrader!

Paul Jansen

 

 

 

 

 

 

 

Uchi Deshi Programma IBK Honbu gereed per 01-10-2006:

OSU, Hansi’s, Shihan’s, Sensei’s and Sempai’s,

I hope everyone of you and your family’s are in good health. The new Honbu is now definitely ready and Kancho invited all members who want to become UCHI-DESHI, for the time to be UCHI –DESHI we have 3 programs: a 2 weeks program, a 3 weeks and a 4 weeks program. The one you choose is your own choice. For all programs you will get a certificate signed by Kaicho Jon Bluming and Kancho Henk Kuipers. The price you pay is 25 euro a day that’s for food and other usual things.

The program is as follow:

7:00 am running.

8:00 am Breakfast.

10:00 am ichi bu {mix martial arts}

12:30 pm Lunch.

14:30 pm ni bu {sandbag training}

17:00 pm Diner.

19:30 pm san bu { kyokushin / kickboxing }

21:00 pm cleaning HONBU

22:30 Night rest.

This program is from Monday till Saturday and at Sunday you are free.

The Instructors are:

Kancho Henk Kuipers. 7th Dan

Hansi Joop Reilman 8th Dan

Shihan Frank Sholler 5th Dan

Shihan Peter Verschuren 5th Dan

Sensei Martin van Emmen 3th Dan

Sempai Michael Knaap { mixed martial arts }

Every week there will be a high ranked shihan of the Netherlands come over to give lessons { shihan Jan de Bruin, shihan Ruud muller etc etc }

Keywords for being UCHI-DESHI is : Respect, discipline, mentality, honest and OSU

For more information call Kancho.

RESPECT,

OSU,

KACHO HENK KUIPERS

Update scheidsrechterscursus 06 oktober 2006 (Voorlopige planning!!!!)

Zondagmorgen 22 oktober 2006 om 10.30 uur wordt de laatste cursusdag gehouden in de dojo van Pieterzijlmans aan de Wierweg 26, 1774 NJ in Slootdorp in de Kop van Noord-Holland. Dit is de huisdojo! Deze cursusdag is een algemene herhalingsdag voor iedereen die aan de reguliere zowel als aan de herhalingscursus deelneemt. Misschien is het de moeite waard om eens op het PWS karatetoernooi in Bergambacht bij Eelco de Boer te komen kijken hoe het scheidsrechteren in de praktijk werkt! Dit toernooi is op zaterdag 14 oktober 2006. aan het eind van de cursusdag wordt een datum bepaald voor het eindtoernooi (praktijk-examen) en het theorie-examen. Vraag een paar leerlingen van je eigen school om hieraan mee te doen.

 

Frau Hildegard Dreiner uit Duitsland bezoekt Budocentrum!

Afgelopen twee weken (2 en 9 oktober 2006) heeft Frau Hildegard Dreiner onze dojo (BCJ) twee keer bezocht en heeft meegetraind met de Selfdefence-afdeling. Ze heeft tijdens haar zomervakantie een demo gezien van BCJ in Callantsoog terwijl zij in de buurt op vakantie was en heeft thuis in Duitsland mijn site en die van BCJ bezocht en veel info uitgeprint en gevraagd of zij in haar vakanties mee mag trainen. zij is o.a. tweede dan Yoseikan Aiki-Budo en heeft dangraden in karate en iaido! Ook gaat zij de volgende keer meetrainen met de Iaidoafdeling op donderdag! We hebben afgesproken dat zij, zo vaak als zij in ons land is, mee mag trainen.

 

Foto's van haar bezoek

 

Zij wil ook graag ons systeem van selfdefence overbrengen op de mensen in haar eigen Dojo nabij Bonn. Ik heb afgesproken om eens een keer haar dojo te bezoeken! Om haar tegemoet te komen heb ik met mijn eigen leraar (Frank Philipoom!) afgesproken dat ze via mij en BCJ aangesloten kan worden bij de "Vereniging Sociale Weerbaarheid Nederland" (afdeling Duitsland?) mocht zij dat graag willen. Zij vertelde mij dat zij columnist is voor het Blad "Budojournal" en dat zij een artikel hierin wil plaatsen met een aantal foto's erbij. Dit wachten wij in spanning af.

 

Toernooi Sportschool Eelco de Boer (PWS-toernooi) 14 oktober 2006

 

 

Hier scheidsrechter ikzelf bij de jeugd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier scheidsrechtert Ed Lavabu en treed ik op als hoekrechter (vlaggen!) op het toernooi in Bergambacht 14-10-2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IBK Kadertraining: De datum voor de volgende Kadertraining is 25 November 2006. AANVANG: 11.00 uur tot 15.00 uur. Voor 2e kyu en hoger. Plaats: de nieuwe Marinier Jon Bluming Dojo, Marinierskazerne in Doorn. Het adres is Mariniersweg 7.

Twee Jutters geslaagd voor Eerste DAN SKN Karate: Zaterdagmiddag 28 oktober 2006 tussen 12.00 uur en 15.30 uur zijn er in de dojo van BCJ zes examens voor Eerste Dan SKN Karate gehouden en alle deelnemers zijn geslaagd.

 

Karate Maar ook werpen!

Lucien Koopal van BCJ en George Pena Regular van Zeemacht zijn vanaf nu dus ook Eerste DAN en hebben we er in Den Helder weer twee zwarte banders bij. Mannen; nog van harte gefeliciteerd!!! Ga zo door dames en Heren!!!

 

 

 

 

Goed gedaan Lucien en nog bedankt voor de gezellige receptie op de zondag erna he!

Foto's Henk van der Salm (SKN)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals gezegd: Ook George is geslaagd voor 1e Dan; van harte!!!

Hier loopt George Kihon Waza!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ben ik zelf bezig met examineren op deze eerste Danexamens die ooit in onze dojo (BCJ) gehouden zijn!

Ik hoop dat we in de toekomst (2007!) nog een evenement onder de vlag van de SKN kunnen organiseren (Het NK misschien?). Dit aangezien ik sinds kort in de wedstrijdcommissie van de SKN zitting heb genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Coachmeeting met Cor van der Geest in de ArenA

Woensdag 01-11-2006 werd op ongeveer zes punten in Nederland de eerste "Dag van de Coach" gehouden! Dit werd georganiseerd door NL-Coach.

Ik heb gekozen voor de meeting met de succesvolle Judocoach Cor van der Geest omdat deze mij het meest aanspreekt ook al omdat hij coach is in een sport die ikzelf ook beoefen. Wij hebben met zijn vijven ongeveer 2,5 uur gepraat en hebben veel ideeen en opvattingen uitgewisseld en ik kwam tot de conclusie dat vier trainers met verschillende sportachtergronden toch best wel veel raakvlakken met elkaar hebben! De een is voetbaltrainer, de tweede is o.a. dansleraar en de derde gaf snowboarden en beachvollyball. En dat zijn toch erg grote verschillen qua sport!

Toon Gerbrands en Cor van der Geest hebben eens een aantal keren onder het genot van een uitsmijter en een drankje een gesprek met elkaar gehad en zij zijn dus eigenlijk de grondleggers van deze uitsmijterdag! Zonder agenda en gezellig van gedachten wisselend met elkaar pratend, kom je tot verrassende resultaten. Ik vond het een erg leuke ervaring om eens met deze fascinerende man van gedachten te wisselen en vind dit zeer zeker voor herhaling vatbaar!

Deze foto is genomen in de Brasserie van de Amterdam ArenA in de buurt van de Skyboxen. Daar was ik nog niet eerder geweest en dat was ook wel weer leuk om eens te zien.

 

 

 

Boek weerbaarheid is gereed

Sinds kort is de derde uitgave van mijn boek "Mentale Weerbaarheid en Fysieke Zelfverdediging" gereed! Het nieuwe boek beslaat 62 pagina's inclusief meerdere bijlagen. Het is vanaf nu beschikbaar in digitale vorm. Het kan dus per e-mail bezorgd worden bij mensen die er interesse in hebben. In deze voorlopig digitale vorm zijn de kosten per verzonden exemplaar 12 euro. In dit boek geef ik mijn visie op weerbaarheid en geef veel info en adviezen rondom dit onderwerp!

Onderwerpen die in dit boek aan bod komen zijn o.a.:

- Zelfverdediging en de WET;

- Zelfverdediging en de realiteit;

- Assertiviteit en lichaamstaal;

- Bewustzijn en Preventie;

- Adviezen voor cursisten en leerlingen;

- Bijlagen met extra info over: de Wet (wapenwetgeving en strafrecht); introductie voor kwetsbare groepen in de samenleving; lichaamswapens en kwetsbare plekken van het menselijk lichaam; lichaamswendingen en verplaatsingen; vallen en rollen; examenseisen selfdefence Budocentrum Julianadorp.

 

Ook is er een nieuwe instructeursuitgave beschikbaar eveneens in digitale vorm. Hierbij gaat het om een leidraad zoals ik die zelf hanteer als ik een cursus weerbaarheid geef. Het emailadres voor deze bestellingen is: cpj_jansen@quicknet.nl

 

Informele bijeenkomst Marine Budokai Tsunami te Doorn 25-11-2006

Aangezien de kadertraining wegens omstandigheden niet door kon gaan heeft de Marine-afdeling van de IBK de gelegenheid te baat genomen om een korte training te houden en daarna een informele bijeenkomst te beleggen in de nieuwe "Marinier Jon Bluming" Dojo op de Marinekazerne te Doorn. Bij deze gelegenheid is tevens de nieuwe KOBUDO-afdeling van onze IBK officieel van start gegeaan. De afdeling zal onder auspicien komen te staan van Edward Lammerts van Bueren en mijzelf. Zeer binnenkort gaan Ed, Nico, Jan de Bruin en ik weer op bezoek bij Kaicho om alles af te ronden! Op deze bijeenkomst wordt Ed dan ook het lidmaatschap van de IBK overhandigd via de welbekende lidmaatschapskaart. Ed wordt dan ook lid van de Marine Budokai Noordkop! Wij hopen op de eerstvolgende grote IBK-stage te Doorn in april 2007 voor het eerst een stageonderdeel te mogen verzorgen met b.v. het zwaard! Na afloop hebben Ed en ik nog een aantal kata's iaido laten zien uit Katori -Shinto Ryu, Seitei, Omory-ryu en Eishin-ryu. Dit zijn zwaardscholen uit Japan.

 

 

Hier zijn Ed en ik in traditionele kleding (Hakama) te zien in de nieuwe Marine Dojo te Doorn op 25-11-2006.

Wij, als afvaardiging van de Noordkop, waren erg onder de indruk van de inrichting van onze nieuwe Marine Dojo. Vooral de Shinden/Kamiza vinden wij er zeer traditioneel uitzien. Hier kunnen inderdaad leraren plaats nemen en er staan mooie en traditionele voorwerpen uitgestald. Ik denk dat de inrichting met de jaren alleen mooier en beter kan worden. Vooral omdat er plannen zijn om alle Dangraadhouders die onder Tsunami Marine vallen, een ereplaats te geven in de dojo d.m.v. een foto. Ook zijn er plannen om er een geschiedenis overzicht onder te brengen zodat de toekomstige marine generaties Budoka kunnen zien wie hen voorgingen!

Osu,

Paul Jansen

 

 

 

 

 

 

 

Hier is de voltallige Tsunami Noordkop afvaardiging te zien die aanwezig was op de informele bijeenkomst te Doorn op 25-11-2006.

 

Nogmaals; ik ben erg trots op deze dojo en hoop er nog vaak tijd te mogen doorbrengen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is de voltallige afvaardiging van de Marine Dojo's Tsunami aanwezig behalve het nieuwste lid Ed Lavabu omdat deze de foto nam!

Jan; nog bedankt voor de training en fijn dat jij en Kaicho achter ons streven naar een Kobudo-afdeling binnen onze IBK, staan. Hopelijk kunnen we Kaicho snel een bezoek brengen.

Osu,

Paul Jansen

 

Afdelingen "Noordkop" en "Sliedrecht"

 

 

 

 

 

 

 

Hier laat Ed een verdediging zien op iemand die zijn zwaardhand wil grijpen! Men zou dit soort technieken kunnen beschouwen als Iai-jutsu ofwel de kunst van het beheersen van het Japanse zwaard op een combattieve manier!

 

Deze foto is genomen in de Marinier Jon Bluming dojo op zaterdag 25 november 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nationale Radio (VARA) bij BCJ op bezoek!

 

De VARA radio is met verslaggeefster Katinka Baehr op maandag 8 januari 2007 bij de eerste les selfedefence van het nieuwe jaar aanwezig geweest. Ik kreeg tot mijn verrassing een telefoontje van haar afgelopen donderdagmiddag met de vraag of ze een onderdeel van haar programma bij ons mag maken en ik heb daar uiteraard ja op gezegd. Ik heb mijn fototoestel meegenomen zodat ik er een beeldverslagje van kon maken voor op mijn site! Wanneer het uitgezonden wordt, weet ik nog niet maar dat zet ik zo snel mogelijk op deze plaats op de site zodra ik het weet! Op deze manier kan ik misschien een positieve bijdrage leveren aan de discussie rondom het heikele punt van het recht tot weerbaarheid van een ieder en tevens aangeven dat het hier in de Noordkop nog een erg ondergeschoven kindje is en dat er nog veel moet gebeuren op dit gebied!

 

Hier ziet u haar interviews afnemen waarbij Ton Leentvaar, Gerrit Hofman, Anton van Gemert en ikzelf wat vragen hebben beantwoord.

Het geheel stond in het kader van het programma "Kassa" dat wekelijks op de radio te beluisteren valt.

Katinka; bedankt voor de belangstelling!

De verslaggeefster en ik hebben afgesproken dat zij mij zal mailen wanneer het uitgezonden wordt en ook krijg ik een CD met daarop alles wat voor ons relevant is. Zodra ik die heb kan die worden gekopieerd voor liefhebbers!

Het kan ook zijn dat ik een bijlage krijg per email met een audiobestand erop en dat wordt dan natuurlijk doorgemaild naar degenen die er belangstelling voor hebben! De uitzending is maandag 15 januari a.s. Tussen 11.30 uur en 12.00 uur!!! ONDERWERP:

Bang  op straat. Zelfverdedigingscursussen zijn ‘booming business’, maar helpt zo'n cursus? Radio Kassa wordt maandag tot en met vrijdag uitgezonden van 11.30 uur tot 12.00 uur. www.radiokassa.nl

Binnen een paar dagen kunt u dit programma via deze link terugluisteren via internet! Ik heb zelf geluisterd maandagmorgen en vond het wel leuk om te horen wat het geworden was. Katinka; nog bedankt voor het onder de aandacht brengen van deze materie via jullie programma!

 

 

Vergeet niet in te schrijven voor de Open Budo Stage (18 maart 2007) op Texel; georganiseerd door Shima! Onder auspicien van de IBK en de SKN!!!!!!!

 

Ontwikkelingstoernooi voor beginnende karateka's t/m 11 jaar bij BCJ op 1 april 2007!

Iedere Karateka t/m 11 jaar oude (leeftijd op de dag van het toernooi!) wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het ontwikkelingstoernooi "Koegras" 2007!! Men wordt zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en kleur band. Men mag maximaal de gele band bezitten om mee te mogen doen!!! Het is een gelegenheid bij uitstek om ervaring op te doen met het wedstrijdelement.

Meer info bij uw leraar en of bestuur van uw school of vereniging. Voor Karateka's van Budocentrum J-dorp die mee willen doen; jullie kunnen jezelf opgeven op een intekenlijst in het portaal van de ingang van de kantine van BCJ. Meer info bij Paul Jansen.

 

Scheidsrechterscursus SKN met groot succes afgesloten met examens op 17 februari 2007!

Afgelopen zaterdagmiddag 17 februari 2007 zijn de afsluitende examens gehouden voor de cursisten van de scheidsrechterscursus SKN 2006/2007. De examens werden gehouden in een zaal in de sporthal “de Draaikolk” te Den Helder. Het betrof het examendeel eigen vaardigheid ofwel de praktijk van het scheidsrechteren. Op de tatami (mat) dus!

Er was een ziekmelding op het laatste moment en er waren twee afmeldingen vanwege werkomstandigheden. De resterende cursisten, negen deelnemers) hebben hun examen met goed gevolg afgelegd. Degenen die verhinderd waren kunnen hun examen alsnog afleggen tijdens de volgende twee gelegenheden:
1.) Beginners jeugdtoernooi te Julianadorp op 1 april 2007;
2.) Clubkampioenschappen Shintai te Wieringerwerf op 15 april 2007.

Alle deelnemers hebben afwisselend gefungeerd als hoofdscheidsrechter, hoekrechter en als tafeljury. Dit is gebeurd in een tijdsbestek van bijna anderhalf uur, dus men moest aardig aan de bak. In de partijtjes die men moest leiden kwamen alle aspecten van het leiden van een wedstrijd ruim aan de orde en menigeen heeft aardig staan zweten. Juist een aantal jeugdige deelnemers aan de cursus deed het in mijn ogen meer dan voortreffelijk en het leek of sommigen als scheidsrechter waren geboren zo overtuigend stonden ze de wedstrijden te leiden!

Na afloop werd een diploma uitgereikt alsmede een licentiekaart waarop de behaalde licentie afgetekend was en waarop men eventuele herhalingen en toernooien kan laten aftekenen voor de toekomstige evenementen. Als verrassing kreeg een ieder ook nog eens een blauwwit geblokte obi uitgereikt. Deze obi dient men op het karatepak te dragen als men wedstrijden leidt welke onder auspiciën van de SKN georganiseerd worden.

Al met al een zeer geslaagde cursus, vond ook de Heer Regie Rekhanan van de scheidsrechterscommissie Zuid die speciaal helemaal uit Rotterdam overgekomen was om het examen te bekijken. Dit resultaat was dan ook voor een deel te danken aan het feit dat de cursus uit twee dagdelen van 3 uur bestond alsmede uit twee herhalingsdagen waarna de examens volgden. Hierdoor was men (samen met wat huiswerk!) uitstekend voorbereid!

De scheidsrechterscommissie wil dan ook bij deze alle geslaagden van harte feliciteren met het behaalde resultaat!

Uitnodiging
Ook wil ik, als voorzitter, iedereen alvast uitnodigen om op bovengenoemde toernooien te gaan optreden als hoofdscheidsrechter of hoekrechter om ervaring op te doen en de bestaande scheidsrechters te ontlasten omdat deze het vaak al een kleine tien jaar doen. Hierdoor kunnen de oudere scheidsrechters dan weer beter optreden als Arbitrator!

Alle karateka's die als wedstrijddeelnemer hebben gefungeerd, bij deze hartelijk bedankt voor jullie deelname aan het examentoernooi. Zonder jullie hadden we geen scheidsrechters af kunnen leveren! Nogmaals bedankt!

Namens de scheidsrechterscommissie,

Paul Jansen

 

 

 

De scheidsrechterscommissie wil alle geslaagden bij deze van harte feliciteren met het behaalde resultaat.

Op 1 april kunnen jullie aan de bak bij BCJ op het beginners jeugdtoernooi en op 15 april bij Shintai tijdens het clubkampioenschap!!!

Wij rekenen op jullie!

 

De Commissie

 

 

 

 

 

 

 

Lijst van geslaagden

Basiscursus met licenties:
Stefan Vlieg;
Natascha Lammerts van Bueren,
Frank Al;
Aart van Marle;
Thijmen den Hartigh;
Bram Ladestein;
Robert de Kruijf;
Wouter Fijen;
Joris Fijen. ----------------------------------------Wil van Dokkum is geslaagd op het Karatetoernooi in Julianadorp op 1 april 2007 (geen grap!).

 

 

 

Dame en mannen; nogmaals van harte!

 

Ik hoop dat jullie het leiden van wedstrijden net zo leuk vinden als wijzelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagd voor de herhalingscursus:
Marieke Korver;
Pieter Zijlmans;
Mark Bosman.

 

Kumite Marathon 2007 bij SC Lavabu gehouden op zaterdag 10 maart 2007

Afgelopen zaterdag 10 maart 2007 werd, zoals gezegd, deze marathon weer gehouden. Het vond plaats in de sporthal de Draaikolk in Den Helder. Zelf zou ik ook meedoen en wel voor de laatste keer. Ik had dit vorig jaar beloofd voor de camera tijdens de toen gehouden marathon. En omdat belofte schuld maakt, had ik mij dan ook ingeschreven. Ik was al mijn protectiemateriaal kwijt, dus kocht ik de donderdag ervoor nieuwe spullen. Toen kreeg ik telefoon van mijn zwager uit Groningen. Hij werkt al jaren in China en heeft daar een leuke dame ontmoet met wie hij een maand geleden trouwde! Hij was een week in Nederland en wilde even een uurtje langskomen om haar kennis te laten maken met haar nieuwe schoonfamilie. Hierdoor moest ik dus een 40 a 50 partijen laten lopen en ben even een tweetal uurtjes weggeweest om thuis te kunnen zijn en haar te ontmoeten. Ik moet zeggen zij is alleraardigst om te zien en komt leuk over en zij lijken erg gelukkig met elkaar. Tegen een uur of twee kwam ik dus de zaal weer in en ben bij partij 60 of zo weer ingestapt. S´morgens had ik er al een stuk of tien gehad en dus houd ik het maar op 50 partijtjes. Ergens wel jammer maar ik heb toch wel het gevoel gehad dat ik aardig mee heb gedaan. Het was in elk geval erg gezellig en ik heb aan die vijftig keer twee minuten geen blessures overgehouden. Na afloop zijn we met negen personen naar de Wokchinees in Schagerbrug geweest alwaar wij ons het eten goed hebben laten smaken. Pieter Zijlmans, Ed Lavabu met gezin en Ma Lavabu, samen met mijn gezinnetje, hebben ook daar weer gezellig nagepraat onder het eten. Kijk; daar doen we het altijd voor natuurlijk!!!!

 

Jur tegen Paul

 

 

 

Hier zie je nog net iemand (Jur misschien?) een uraken naar mijn hoofd maken tijdens de marathon van 2007 in de Draaikolk in Den Helder. Zoals gezegd is dit echt mijn laatste keer dat ik meedoe als deelnemer op de mat zelf! Volgend jaar doe ik weer mee maar dan in de organisatie. kan ik in elk geval weer mee naar de Chinees na afloop.

 

 

Foto via Shintai uit Wieringerwerf.

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u de lerarengroep van welke de leerlingen meededen aan de Marathon 2007.

Deelnemende verenigingen c.q. scholen waren:

SC- Lavabu uit Den Helder, Budocentrum Julianadorp, Shintai uit Wieringerwerf, Zeemacht uit Den Helder, Shima uit Texel, Samurai uit Julianadorp en een School uit Rotterdam.

 

Foto via Shintai Wieringerwerf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 18 maart 2007 is er een gecombineerde IBK/SKN stage gehouden op Texel. Ik had het genoegen hierbij aanwezig te mogen zijn. Ik was door organisator Nico Waerts gevraagd de veiligheid/EHBO te verzorgen alsmede op te treden als VIP-verzorger. Tevens heb ik sensei Ed Lavabu een beetje geassisteerd in een van zijn lessen en heb voor SC-Lavabu wat foto's gemaakt. Er waren zo'n kleine 60 deelnemers waaronder ons SKN-icoon Eelco de Boer. Wat ik ook erg prettig vond was mijn uitvoerige kennismaking met de heren Rinus Schultz en v.d. Werf. Met de heer Schultz heb ik uitvoerig van gedachten gewisseld en ik kwam er achter dat onze visie op Budo voor ruim 90% overeen kwam. Dit was leuk om te horen.

 

 

Foto SC-Lavabu

Hier ziet u de voltallige groep met leraren.

Het was een leuke en gezellige stage waarop men jiu-jitsu, Karate, Judo en Krav Maga kon beoefenen.

De lesgevers waren Ed Lavabu (jiu-jitsu), Ruud Muller (kyokushin Karate), Judo allround Nico Waerts en Krav Maga (Harold v.d. Rijst).

Zoals gezegd was de heer Nico Waerts de organisator samen met zijn vereniging Shima.

Ergast was de heer Schultz, hier te zien in burgerpak als tweede van links!

Ik hoop op de stage in Doorn op 12 mei a.s. weer zelf op de mat te mogen staan als lesgever of als assistent. Dan gaat de tijd ook wat sneller en ben ik meer in mijn element!

Tot ziens in Doorn!

Paul jansen

 

 

 

 

 

 

Op zondag 25 maart 2007 is er bij BCJ een familiedag gehouden in zowel de dojo als de bovenzaal!

Op deze dag heb ik zelf meegedaan als lesgever in Iaido, Karate en Selfdefence. Omdat ik mijzelf niet in tweeen kon hakken heb ik mij laten assisteren door Pierre Vonk en mijn dochter Wendy. Dit was noodzakelijk omdat ik twee keer het programma moest draaien en ik dus ook twee keer om hetzelfde moment ergens anders moest zijn zowel in de bovenzaal als in de dojo en dat ging natuurlijk niet. Pierre en Wendy; nog hartelijk bedankt voor jullie medewerking! Het was de bedoeling dat familie/vrienden/kennisen en eigen sporters de andere sporten eens gingen uitproberen!

 

Uitleg Iaido (rechts)

Uitleg Karate (links)

Links probeert Peter van Veen Karate/Selfdefence uit.

Rechts probeert een van de v.d. Ven broertjes Iaido uit!

 

Foto's Henk v.d. Salm

 

 

 

 

BCJ Karate Koegras ontwikkelingstoernooi 2007 (Eerste toernooi)

Afgelopen zondag is de eerste aflevering geweest van het Koegras Karatetoernooi voor jeugdige beginners (t/m 11 jaar) in de dojo van BCJ. Aangezien het de eerste keer was ben ik voorzichtig begonnen qua aantal deelnemers en heb de maximale kleur band van de deelnemers beperkt tot de gele band. Hierdoor en door het feit dat ik nog 4 afmeldingen kreeg, waren er 30 deelnemers welke in 3 jongens- en 2 meisjespoules verdeeld waren.

 

 

 

Het was een leuk en geslaagd toernooi waarin weinig blessures vielen en waar mooie prijzen te verdienen waren. Ik ben begonnen met op 1 mat te draaien maar na een korte pauze van 10 minuten (na 1,5 uur draaien) hebben we besloten om toch over te gaan op 2 matten waardoor wij om een uur of halfvijf gereed waren. Toen het warm werd in de dojo heb ik de ramen opengezet en tegelijk met de frisse lucht kwam ook de geur van de hyacinten van de nabij gelegen bollenvelden binnenwaaien wat mij eraan herinnerde waarom wij dit het koegrastoernooi genoemd hebben n.l. naar de polder koegras waarin tegenwoordig vele bollenvelden te vinden zijn. Ook was er volgens mij nog een 1 aprilgrap gemaakt door een grapjas. Wij hadden n.l. 1 gouden standaard waarop geen plaatjes zaten gelijmd (is ook op de foto te zien!).

Hier ziet u de line-up van een aantal leraren en scheidsrechters voor aanvang van het toernooi!

 

Foto Henk v.d. Salm

 

 

 

 

 

 

Na de pauze zag ik in een keer op alle standaards twee plaatjes. rara, rara maar waar. Maar goed, volgend jaar in 2008 wordt het toernooi groter en gaan we een hele dag draaien met jeugd t/m 15 jaar en tot en met de oranje band. Zet alvast in je agenda: de eerste zondag in april 2008!!!!!

 

Helemaal rechts op de tafel ziet u de standaard die ik beschrijf. Geen plaatjes van de karateka's en geen naamplaatje onder op de voet van de standaard! Wie was nou die tovenaar?

 

Wel mooie prijzen he?

 

Foto Henk v.d. Salm

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u een tweetal karateka's in actie!

 

 

Zoals gezegd was het leuke en leerzame dag en voor volgend jaar in een grotere opzet voor herhaling vatbaar.

 

Zie voor de uitslagen op de linkspagina de websites van SC-Lavabu, BCJ en de SKN!

 

 

Fotot Henk v.d. Salm

 

 

 

 

NOOT: Als er scheidsrechters zijn die hun paspoort of licentiekaart willen laten aftekenen dan kan dat bij mij (Paul Jansen) of bij Henk v.d. Salm of Edward Lammerts van Bueren. Dit is belangrijk omdat het optreden als scheidsrechter tijdens wedstrijden/toernooien geldt als dispensatie voor eventuele herhalingscursussen welke in de toekomst door de scheidsrechterscommissie SKN uitgeschreven worden !!!!!

 

Martial Arts Demo avond

Zaterdagavond 7 april 2007 werd er door Pencak Silat vereniging Manyang Den Helder een dmonstratieavond georganiseerd in sporthal "Sportlaan" . De avond duurde van zes uur tot elf uur. Ik heb meegedaan aan het ingroeten en aan het afgroeten om de avond te openen en te sluiten. Het was een leuke en gezellige avond voor mij en de rest van het demoteam van BCJ welke daar die avond actief was. Jeroen Blom was er met een jiu-jitsugroep en ikzelf met Jack van Sligter en Peter van Veen voor een Iaidodemo van vijf minuten. Wat ik nog het leukste vond was het demoteam dat Middeleeuwse Europese krijgskunsten liet zien.

 

demodag

 

Ik heb nog lang nagepraat met de leider van dat team en wij hebben dan ook visitekaartjes uitgewisseld met de belofte om contact te houden in de toekomst. Je weet nooit wat daar nog uitkomt!

 

 

Na afloop kreeg elke demoteamleider uit handen van een Pencak Silat stijlleider guru Kessing een mooi aandenken mee naar huis in de vorm van een kristallen voetsteun met daarop weer een kristallen staander met het logo daarop uitgebeeld van een aantal martial artsteams van die avond. Ik zal dit dan ook een mooie plaats geven in de dojo van BCJ!!!. De opbrengst van de avond gaat naar een goed doel in Indonesie. Dit is de stichting Yanti die weesmeisjes in de straten van Indonesie opvangt.

Bij deze wil ik Jack van Sligter en Peter van Veen hartelijk bedanken voor hun medewerking aan onze Iaidodemo die avond!.

Examens Selfdefence BCJ 23 april 2007
Afgelopen maandagmiddag is er bij BCJ voor de 2e keer in de geschiedenis een examen gehouden in Selfdefence.
De korte warming-up werd gegeven door Pierre Vonk en duurde ongeveer 7 minuten, waarna begonnen werd met Kihon en wat valbreken. Hierna werd de groep opgesplitst in groepjes van 2 en werd er tot het einde van de les geëxamineerd in verdedigingstechnieken op allerlei aanvallen zoals verwurgingen, hand- en polsaanvallen, kledingaanvallen enz.
Aan het einde van de les werden de diploma’s uitgereikt aan alle geslaagden. Ook moest er afscheid worden genomen van de heer Joop van der Westen. Hij gaat in de zeer nabije toekomst naar Afrika om daar voor een jaar of drie te werken. Wij hebben zijn belofte afgedwongen dat hij ons op de hoogte gaat houden van zijn belevenissen aldaar via een weblog. Het zal ons zeer benieuwen Joop!

 

voorbeeld diploma
De geslaagden zijn:

Voor groene band (3e Kyu): Ton Leentvaar, Bram Slot, Gerrit Hofman, Joop v.d. Westen, Anton van Gemert, Ruud Snijtsheuvel.

Voor bruine band (1e Kyu): Jan Kaauw.

De heren Jan Kaauw en Pierre Vonk hebben mij geassisteerd bij de examens waardoor ik in staat was iedereen goed te bekijken in zijn uitvoering van de technieken en ik moet iedereen een enorme pluim geven voor zijn prestatie vooral gezien de leeftijden van de deelnemers (oudste is bijna 75 jaar!). Mede hierdoor zou ik het enorm fijn vinden wanneer meer mensen (b.v. ouders van leerlingen!) aan weerbaarheid gaan doen.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van het diploma. In dit geval is het een diploma van de oranje band van Bram Slot van vorig jaar (2006)! De datum is wel van 2007 maar ik had hier nog de oude kleur laten staan i.p.v. de groene!

 

 

 

U zou, als lezer van dit stukje), eens moeten gaan praten met een paar van bovengenoemde mensen en naar hun bevindingen moeten luisteren. Misschien komt u hierdoor op een idee!
Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie uitstekende resultaat en ga zo door!

 

ROKS (Real Krav Maga Operating System). I.v.m. omstandigheden is de samenwerking met deze organisatie opgezegd! (08-05-2007).

Mas Oyama memorial cup april 2007

Na een lange reis van ongeveer 15 uur kwamen we dinsdag 24 April eindelijk aan in Tokyo , dan nog een paar uur per taxi of metro en eindelijk je hotelkamer.
Na eerst wat uitgerust te hebben zijn we met de hele groep gaan eten ,daarna deed iedereen het rustig aan ,we moesten wel fit zijn voor de komende dagen. De volgende dag werd er druk getelefoneerd door Kaicho en Kancho naar de dochter van Mas Oyama en de dai Shihan van de Honbu Cameron Quinn om verdere details af te spreken over de wedstrijden . Er zijn heel wat bezienswaardigheden te zien in Tokyo, een paar konden we gaan bezoeken in de korte tijd, het eerste wat we gedaan hebben is een bezoek aan Sosai's graf , de begraafplaats ligt midden in de stad, maar je hoort helemaal niets, bij het graf aangekomen kreeg ik een gevoel over mij heen wat ik niet kan beschrijven, hier ligt de man die mij en heel veel andere mensen een sport heeft gegeven die je altijd trouw blijft n.l KYOKUSHIN KARATE. Het is een bedevaartsoord geworden, en dat zal het altijd wel blijven.
Daarna zijn we naar een van de grootste tempels van Tokyo gegaan, daar zie je mensen bidden en muntjes gooien en wederom bidden. De volgende dag naar de legendarische dojo van Mas Oyama de Kyokushin Honbu in Ikkebukuro, ik was er diep van onder de indruk, in de dojo zelf zag ik dat er vele foto's van Oyama weg waren, ik vroeg aan Cameron Quinn waar die waren, hij vertelde dat ze mee waren genomen door Matsui. Er wordt momenteel veel aan gedaan om de Honbu weer helemaal te herstellen en het gaat de goede kant op, de organisatie staat weer helemaar overeind.

 

Bestuur IBK in Dojo Japan

Kaicho en Kancho hebben hun hulp aangeboden en de reaL IBK is dan ook erg blij met de vooruitgang. We zijn de enigen die daar echt welkom zijn, de Honbu krijgt veel telefoon en mail van organisaties die lid willen worden om dan alleen maar te kunnen roepen dat ze lid zijn van de enige echte Kyokushin Honbu van Oyama. Gelukkig is het nu in goede handen en zal iedereen getest en bekeken worden waar ze vandaan komen, dus het is niet zo makkelijk om bij de Honbu te komen. De dag van de wedstrijden, de opening door de Taiko (trommels) is altijd weer erg indrukwekkend, daarna werden we naar voren geroepen om bij het altaar van Sosai te gaan staan en begon een shintopriester met het ritueel. Kaicho moest helemaal naar voren komen en kreeg  gelegenheid om te buigen voor zijn oude leraar en respect te betuigen.
Daarna begonnen de wedstrijden. Perry Wessels was de oudste van het team maar begon geweldig goed, hij had een geduchte tegenstander wat jammer was want Perry heeft veel in huis..Jammer genoeg verloor hij, maar de spirit bleef. Daarna was Rob Peppels aan de beurt, met zijn hoge trappen beheerste hij het gevecht, maar kwam zeer ongelukkig ten val en een oude blessure (vorig jaar een scheurtje in zijn nier) en kon niet verder vechten, dat hij het erg vond bleek wel uit dat hij sorry Hanshi bleef zeggen en dat hij goed op weg was, ik keek naar die grote kerel die lag te krimpen van de pijn en zei dat hij het goed had gedaan, zijn antwoord was heel hard; osu!
Marc Frymuth was nummer 3 en draaide geweldig, na 1 minuut had hij gewonnen, een strakke  en sterke karateka waar we nog veel van gaan horen, daarna moest hij nog een keer wat hij verloor op een punt jammer, maar heel goed gedaan. Patrick won zondag de eerste en tweede partij heel gemakkelijk, snel en kort, ik zie in hem een soort Peter Smit zei ik tegen hem, hij grijnsde wat, maar zijn spirit is hetzelfde, daarna kwamen de breektechnieken; alles werd gebroken wat gevraagd werd, met geen problemen aan handen en voeten.

Bestuur van de IBK tijdens een groetceremonie in de Honbu!

Ik ben als Bondscoach ook erg trots op die jongens die het goed hebben gedaan, we zaten bij de laatste 8 van 200 deelnemers. Als Militair in hart en nieren zeg ik dan ook een BRAVO ZULU voor het geheel.

Jan de Bruin; Hanshi en Bondscoach van de IBK.

 

 

Verslag van de IBK Survival Stage te Doorn 2007

Afgelopen zaterdag 12 mei 2007 werd weer de survivalstage gehouden in Doorn op de Marinierskazerne. Vanuit de Noordkop waren de volgende sportscholen c.q. -verenigingen aanwezig: Budocentrum Julianadorp en Shima Texel welke beiden Tsunami Noordkop vertegenwoordigden. Verder: SC-Lavabu uit Den Helder en Shintai uit Wieringerwerf. In totaal zijn we met een kleine 30 deelnemers en 4 leraren aanwezig geweest. Niet gek dacht ik zo! Dit keer waren er zoveel leraren aanwezig dat we rustig konden kiezen welk lesuur wij wilden invullen. Toen ik rond een uur of een naar buiten wilde gaan om een les te gaan draaien (ju jutsu), kwam ik Jan de Bruin en een manueel therapeut tegen en wij kwamen aan de praat. Ik liet vallen dat ik al een aantal dagen erg last had van mijn rug en prompt werd ik een half uur lang behandeld op een bureau dat als massagetafel dienst deed. Hij kwam erachter dat er onder in mijn rug een tussenwervelschijf verschoven was en dat daar de pijn vandaan kwam. Dit is de eerste keer dat ik ergens heen ga met een blessure en weer terug kom zonder. Het enige wat ik nu nog voel is een soort kneuzing op de plek waar hij mij behandeld heeft. Bij deze nog heel hartelijk dank hiervoor. Toen ik hierna gereed was was het etenstijd en daarna heb ik eerst 2 lesuren ju jutsules gegeven en ben daarna nog bij Kancho Kuipers op de mat geweest om eens van hem les te krijgen. Gelukkig kon ik dat doen omdat ik mij in een keer kiplekker voelde. Het was een waar genot om pijnvrij te kunnen sporten bij Kancho op de mat. Hierna was het zo ongeveer tijd om te verzamelen in de grote hal en werden er afscheidspraatjes gehouden, foto's gemaakt en certificaten uitgereikt. Zo rond een uur of half zes zijn we terug gereden naar Den Helder. Ik heb mij af laten zetten in Schagerbrug bij (u raadt het al??) bij de wokchinees. Ik kwam als eerste binnen en heb dankbaar een paar biertjes naar binnen laten glijden. Hierna overheerlijk gegeten en toen naar huis. Ik hoop volgend jaar weer veel mensen mee te kunnen nemen naar de volgende stage. Tot dan!

 

Doorn 2007 Doorn 2007

Foto's boven: Lerarengroep voor aanvang stage--------------------------------------Lerarengroep na afloop stage Foto's Shima Texel

 

DOorn 2007

 

 

Tussendoor even tijd voor een dolletje tussen Ed, Nico en mijzelf! Als het goed is is er in oktober ergens een stage voor de jeugd!

Ik hoop dan weer van de partij te zijn met een aantal leraren en dan weer een gezellige dag te hebben!

 

Paatje 12 mei Doorn

 

 

Met Paatje!

Foto's Shima Texel

 

 

 

Klazienaveen, 20 mei 2007,

WK Kyokushin Karate 1/4 november 2007

Osu,

To all Hanshi, Shihan, Sensei and other respectful kyokushin budoka’s,

I am proud to announce the First Open World Championships IBK Kyokushin Karate 2007 which is open to all Kyokushin Budoka.
These championships are to be held in the Netherlands on the 1st, 2nd, 3rd and 4th of November 2007 in Emmen, close to the IBK Honbu in Klazienaveen.
We chose these dates carefully because we want these championships to be in the honour of Sosai Mas Oyama and it is 32 years ago since he organised the first World Championships Kyokushin in Japan in 1975.

The Tournament:

Date:                          Thursday 1 November, Friday 2 November, Saterday 3 November and Sunday 4 November

Place :                        Emmen, Parc Sandur Sportshall

Address:                    Sandurdreef, Emmen

Information:              http://www.ibk.nl

Starts:                        13.00 Hrs (every day!)

Weighing:                  Each tournament day on 11.00 Hrs.

Weightclasses:         Lightweight – 80 kg  -  Heavyweight  + 80 kg

Rules:                        Kyokushin knock down rules 

Participants:             No maximum, participants are entering from worldwide positions

Participationfee:      There is no fee

Prizes:                       There will be very good prizes and trophies for the champion and the last 8 contenders among with a money prize for the winner of €   2500,-, € 1500,- for the second and € 500,- for third place.

Spectators:               € 10,- per day,  € 25,- for the whole weekend (1 coach will have free entry per participating Country). Opening ceremony on Thursday will be free of entry charge.

In addition to this invitation all contestants and their teams will receive additional information in the months to come regarding the following:

 

Respect,

Kancho Henk Kuipers IBK

 

NK SKN Karate (A variant semi-contact kumite) In Den Helder/Julianadorp 24 november 2007

Op 24 november aanstaande wordt het NK SKN karate voor het eerst gehouden in Noord-Holland en wel in Den Helder/ Julianadorp. Zet deze datum alvast in de agenda want die staat vast. De lokatie is de Dojo van Budocentrum Julianadorp. De convocatie is inmiddels (8 juni 2007) naar alle betrokkenen gestuurd. De wedstrijdcommissie van de SKN hoopt op vele deelnemers en veel publiek! Deze info zal ook worden gestuurd naar het SKN-journaal. Geef u dus op voor deze digitale nieuwsbrief via: sknjournaal@gmail.com Vanaf dan krijgt u automatisch in het vervolg deze op uw mailadres toegestuurd. Kijk voor de convocatie ook op de website van de SKN www.stichtingkaratenederland.net

Namens de wedstrijdcommissie van de SKN;

Paul Jansen

 

Nunchaku weekend Duinrell 2007

Afgelopen vrijdag 22 juni begon het Duinrellkamp 2007 welke jaarlijks georganiseerd wordt door de Stichting Nuncaku Nederland. Ik zal hier mijn eigen ervaringen beschrijven want dit jaar was een "Duinrell" als geen andere. Als het goed is was het dit jaar alweer mijn achtste deelname! Vanwege de slechte weersverwachting voor de zaterdag, werd in goed overleg met de "commando's" besloten om de speurtocht op de vrijdagavond te organiseren. Er werd zaterdag n.l. onweer en bliksem voorspeld! Dus; vol goede moed vertrok ik samen met Ed en Danny naar het parcours. Eerst druppelde het een beetje en daar had ik geen last van want ik zweette meer dan dat ik nat werd van dat beetje regen! Nadat de eerste groep langs ons heen trok zonder een stempel te halen, moesten we vrij lang wachten op de volgende groep. Hierna werd het weer ouderwets leuk. Er kwamen meer groepen langs en langzamerhand werd mijn eierenvoorraad minder en minder. Tegelijkertijd begon het lichtelijk te onweren en een paar bliksems in de verte werden waargenomen. Gelukkig stopte dat vrij snel. Maar het stopte ook met zachtjes regenen. Toen we ergens ver na drie uur weer terug waren in ons huisje, hebben we ons even gelaafd aan een biertje en ging Ed onze zeer bekende BBC aansteken. Je gelooft het niet, maar Ed zette hem onder de tuintafel en hij bleef droog en ging lekker gloeien. Daarna werd het droog en hebben wij tot ergens tegen de klok van vijfen zitten BBC-en. Lekker hoor. Toen de zaterdag. Ed en ik moesten even naar Den Helder terug om een demo te geven in de Japanse tuin van de Oranjerie aldaar. Wat bleek nu? Het was me toch een mooi weer!!! Het werd een erg leuke demo daar in de tuin. Ed heeft nog gesproken met de Japanse ambassadeur en toen weer terug naar Duinrell! Onderweg nog een driedubbele Whopper en wat kipnuggets en een reuzemilkshake verorberd, en toen weer in het huisje bijgetrokken van alle heen en weer rijden. De zeskamp hebben we helaas gemist maar wel alle verhalen gehoord van enkele deelnemers. Voor ons gevoel hebben we toen de BBC aan de vroege kant aangestoken en zijn we ook redelijk vroeg gaan slapen. De zondagmorgen werden we wel heel erg laat wakker, het was al rond de klok van negen uur. Hierna werd ons allen weer een echt lavabu-ontbijt voor gezet door Ed in de vorm van een paar boterhammen met gebakken ei. Daarna in de auto's richting Amsterdam voor de Lasergames! Ter afsluiting kan ik wel zeggen dat door al die omzettingen en de demo in Den Helder, ik het hele weekend van slag was, ook al door het feit dat we in een heel ander deel van het park zaten in andere huisjes. Hierbij spreek ik dan ook de hoop uit dat we volgend jaar weer in ons eigen huisje, vlak bij het pretpark zitten. Al met al was het best wel weer gezellig daar in Duinrell met veel plezier. Volgend jaar gaan er misschien meer mensen van SC-Lavabu mee en moeten we misschien wel in twee huisjes????

Groeten, Paul Jansen

 

Kihonboek IBK

Het Kihonboek Kyokushin Karate van de IBK is gereed. Het boek kan besteld worden bij Hanshi Jan de Bruin en bij Shihan Ruud Muller! Het omvat technieken t/m de 4e Dan.

Hiernaast ziet u de omslag uitgevouwen met voor- en achterkant.

 

 

 

 

 

 

Weerbaarheidsproject in Colmschate bij Deventer in Overijssel.

Vanaf 19 september tot en met 7 november 2007 ga ik voor een aantal kinderen aldaar zeven lessen van een uur geven in algemene Mentale en Fysieke weerbaarheid. Het project is opgezet door Sportservice Deventer die mij inhuurt voor dit project. Het gaat om een aantal kinderen van scholen in de buurt. Het lijkt mij erg leuk om dit te gaan doen en ik zie er dan ook erg naar uit! Zodra de eerste les geweest is zal ik hierover berichten.

Eerste les Project in Deventer

De eerste les in sportcentrum "De Scheg".

De eerste les in Deventer bezorgde mij bij binnenkomst al een prettige verassing in de vorm van maar liefst VIJF stagiaires van de studierichting bewegings agogie uit Deventer. Deze dames worden geacht onder mijn supervisie de zeven lessen die ik verzorg, mee te maken en ook mee te helpen met lesgeven.

Daarna kwamen de kinderen een voor een boven in de kantine bijeen en werden verdeeld in diverse groepen voor b.v. voetballen/zewmmen/weerbaarheid.

Mijn groep bestond uit ongeveer 15 meisjes en jongens met verschillende achtergronden (MLK en ZMLK) van verschillende scholen uit Deventer en omgeving. Het is de bedoeling om deze groep kinderen iets weebaarder te maken en iets beter bestand tegen pesten.

Ik heb zeer veel spelvormen met de kinderen gedaan en een paar hand- en polsbevrijdingen. Ik moet zeggen dat ik in het begin best wel schrok van zoveel kinderen met zoveel verschillende achtergronden. Echter; nadat ik een beetje op gang kwam, ging het best lekker en de kinderen luisterden goed en deden hun best. Als ze maar veel kunnen bewegen en lekker moe worden, dan gaat het goed. Al te lang concentreren op een bepaalde opdracht kunnen ze niet, dus heb ik heel veel verschillende dingen met ze gedaan zoals loopvormen en andere spelvormen waardoor ze lekker bezig gehouden werden en was het zo weer einde van de les!

Volgende week willen de stagiaires graag mee helpen met lesgeven (onderwerp is dan rollen). Ook neem ik dan mijn dochter Wendy mee die dan een observatieverslag moet maken voor haar studie leraar selfdefence. Best handig,

Hierna wilde ik met de trein naar huis maar dat viel tegen. Een uur vertraging maar liefst door kapotte wissels en een een "springer". 's avonds bij Ed in de Draaikolk nog een uur Iaidoles gegeven voor Ed omdat die nog geen les mocht geven na zijn laseroperatie, en toen kon ik thuis gaan uitpuffen op de bank en ging ik na een paar drankjes genuttigd te hebben, naar bed.

Na de volgende les over een week schrijf ik hier meer over en hoop ik ook een paar foto's te maken. Het is best een hele uitdaging om dit te doen en ik leer hier dan ook veel van.

Groeten en tot de volgende keer maar weer.

Budocentrum Julianadorp/budokai tsunami Noordkop met twee vechters op de 1e WK (in Nederland) Kyokushin Karate in Emmen tussen 1 en 4 november 2007! Tim Groen en Lucien Koopal zullen de eer van BCJ en Tsunami Noordkop gaan verdedigen op deze unieke WK. Ikzelf heb de eer hen te mogen coachen. Ongetwijfeld volgt er na terugkeer uit Emmen een uitvoerig verslag met een paar foto's op deze plek en de weblogs. Ik hoop dat het een mooie WK wordt. Tot over een week.

Afgelopen weekend (zaterdag 3 november) is Tim Groen bij de laatste 16 gestrand tijdens de 1e WK Kyokushinkai Karate in Emmen. De WK werden georganiseerd in de geest van Sosai Mas Oyama. Tim moest in de eerste ronde (op vrijdag) tegen een kroaat en ik zat in de coachstoel naast de mat en we hadden afgesproken om direct vol in de aanval te gaan en dat Tim dan ook. Hij gaf low kicks en trappen en stompen en de kroaat kon alleen afhouden en vastpakken en hij kreeg daarvoor dan ook 2 keer een chui. Hierdoor won Tim zijn eerste wedstrijd! Ook Lucien Koopal trad aan en moest tegen een Duitser die veel groter en zwaarder was dan hij. Lucien weegt ongeveer 67 kg en is 1.67 m lang. De Duitser woog bijna 8o kg en was ook nog veel langer. Dat kan omdat er alleen onder de 80 en boven de 80 kg klassen waren. Dus Lucien probeerde van alles maar kon er niet bij en werd de hele mat over gejaagd en verloor dan ook. Dat was de vrijdag. Donderdag was al de opening geweest waar ik achter een bord liep met Nederland erop dat vastgehouden werd door een jonge dame van Nederland. Achter mij kwamen Tim en Lucien en de andere Nederlanders, dan de andere landen en zo stelden wij ons op op de tatami en groetten voor publiek, de Kaicho en de Kancho (Jon Bluming en Henk Kuipers).

 

Lucien Koopal WK 2007

Toen de zaterdag: Alle deelnemers die nog over waren ( de laatse zestien) moesten in beide gewichtsklassen breektesten doen op plankjes die in een houder van metaal waren geplaatst. Tim had met mij afgesproken om vier plankjes te breken en dat ging goed .zijn tegenstander uit Rusland brak er een minder met de vuist (seiken) en net zoveel met de shuto (handkantslag). Dus Tim had een voorsprong als er in de wedstrijd eventueel na twee verlengingen nog een gelijke stand was. Helaas was die Rus zo goed en snel dat hij binnen tien seconden door een ushiro mawashi geri naar de grond moest. Hiervoor had hij wel eerst een snoeiharde low kick uitgedeeld. Hij stond direct weer op maar kreeg wel een waza-ari tegen (een half punt). Hij wilde weer knokken en deelde een stoot uit en werd getroffen door een gesprongen ushiro mawashi geri en ging knock-out voor een paar seconden. De Rus was de terechte winnaar. Hij is ontzettend snel en zeer hard (zoals alle Russen!). Gelukkig ging het vrij snel weer beter met Tim en de andere dag kon hij gaan kijken naar de vervolgwedstrijden.

Hier Lucien Koopal in actie op vrijdag 2 november 2007 op de WK kyokushin Karate te Emmen.

 

 

 

 

 

 

 

Achteraf bleek uit een gesprek dat Tim en Lucien voerden met de Russen dat de ene Rus al voor een derde WK aantrad en al in 2005 een keer wereldkampioen was. De andere Rus was ook nog eens de persoonlijke lijfwacht van president Poetin. Zij trainen zes keer per week en doen niets anders dan karate. Ook in de -80 kg klasse overheersten de russen en werden 1 en 2. Een zeer sympatieke Deen werd hierin derde en dat vonden wij erg leuk want wij leerden hem kennen als een zeer vriendelijke en rustige man. Alleen op de tatami ging hij volgens de muy thai kickbokskunst de tegenstanders met harde hoeken op het lichaam en moordende low kiks te lijf. Prachtig om te zien! Tim en Lucien werden op deze finale zondag ook nog eens geinterviewd door de Russische televisie. In de klasse van Tim kwam zijn tegenstander uit de tweede ronde, in de finale ook tegen een landgenoot te staan. Deze twee heren dachten er een rustig trainingspotje van te kunnen maken en werden door de jury en scheidsrechters na twee waarschuwingen terecht gedisqualificeerd wegens wanprestatie.

Ik wil de beide heren uit Julianadorp van harte feliciteren met hun prestaties want ik ben bijzonder trots op hen en vind het zeer dapper dat zij tegen zulke sterke tegenstanders aan durfden te treden. Wel zal er anders en harder getraind moeten worden willen wij volgend jaar meer kans maken om verder te komen.Dat zien we dan volgend jaar wel weer!

 

Tim Groen WK 07

 

Hier Tim Groen in actie ook op de WK 2007, maar dan in de +80 Kg klasse. Hier is hij tegen een Kroaat bezig welke wedstrijd hij ook won.

Helaas verloor hij op zaterdag de achtste finale tegen een wel heel snelle en sterke rus.

Zoals al gezegd hebben beide mannen het heel erg goed gedaan en volgend jaar zullen zij veel beter voorbereid zijn en komen ze wellicht verder dan tijdens deze editie!

Hier ziet u de kroaat het been van Tim vasthouden en ook nog eens een trap naar het kruis van Tim maken. Goed voor een straf. Hij zou er nog een oplopen waardoor Tim dus won. Hij was ook de betere, dus een terechte uitslag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim Breekt vier planken!

 

Hier ziet u hoe Tim Groen vier planken breekt met Seiken tsuki. Hierna breekt hij er nog vier met shuto! De foto is precies goed genomen. Op het moment dat de planken breken en zijn vuist er doorheen gaat!

De staande karateka rechts achter hem is de rus die hem later op de avond zal vellen met twee achterwaarts gedraaide trappen (Ushiro mawashi geri).

Diezelfde rus zal later in de finale tegen een andere rus gedisqualificeerd worden, net als zijn tegenstander omdat zij het onderling rustig aan wilden doen en dat is niet in de geest van het Budo!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weerbaarheidsproject in Deventer woensdag 07 11-2007 beeindigd

Afgelopen woensdag 07 november 2007 ben ik voor de laatste keer naar Deventer geweest om de laatste les te verzorgen in het kader van het weerbaarheidsproject voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. Tijdens de laatste les werden de ouders/verzorgers uitgenodigd om te komen kijken wat hun spruiten geleerd hadden in de afgelopen 7 lessen.

Deventer project spelvormen

 

 

 

 

Ik moet zeggen dat ze in deze lessen mijns inziens erg veel opgestoken hebben. De studenten en ik hebben veel spelvormen gegeven waarin zij spelenderwijs contact hebben leren leggen met elkaar, ook qua lichamelijk contact. Hierbij heb ik ze dan nog leren rollen in allerlei richtingen en ook nog over een lage en een hoge bok! Tevens hebben ze nog een trap geleerd en wat hand- en polsbevrijdingen. Ze mochten het allemaal laten zien in deze laatste les. De reacties die ik persoonlijk van de ouders heb gehad waren erg positief! Ik vond het dan ook zeer dankbaar werk om te mogen doen.

 

Hier ziet u een tweetal studenten een spelvorm voordoen

Ook moet ik nog vermelden dat de kinderen de eerste houdgreep (kesa gatame) geleerd hebben van de studenten! Was ik dat nog bijna vergeten!

Kinderen: jullie waren fantastisch!!!

 

 

 

 

 

 

 

Deventer project 2 

Bij deze wil ik ouders, studenten van de ALO uit Zwolle en Sportservice uit Deventer bedanken voor het vertrouwen dat zij in mij gesteld hebben alsmede voor de prettige samenwerking gedurende deze paar maanden.

 

 

 

De lessen werden georganiseerd in Sportcentrum "De Scheg" waar ook de schaatsbaan is, vlakbij het Treinstation van Colmschate.

 

 

Ook hier wordt weer een spelvorm uitgelegd door twee studentes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK Kyokushinkai Karate in Sliedrecht op 05 april 2008      

Zoals hierboven omschreven vinden deze kampioenschappen plaats in Sliedrecht op 05 april 2008. De locatie wordt waarschijnlijk Sporthal "de Lockhorst" aan de Sportlaan nummer 1. Deze informatie is net vrijgekomen en is derhalve nog vrij prematuur en onderhevig aan mogelijke wijzigingen. nadere berichtgeving hierover volgt zo spoedig mogelijk!!!

Nederlands Kampioenschap SKN Kumite (A-variant) succesvol verlopen.

We hebben mooie wedstrijden gezien zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. Van het geheel is verslag gedaan door de Helders Courant, de Lokale omroepstichting (LOS) en Zapsport van de TROS welke Joy Veenstra gevolgd heeft gedurende haar wedstrijden! De uitslagen staan o.a. in de Helderse Krant op dinsdag 27 november a.s.!!! Wanneer de opnames van Zapsport te zien zijn weet ik niet precies; ik hoorde zoiets als van ergens na 6 december of zo. Hou het in elk geval in de gaten, ook op de kabelkrant van de LOS!!! Ik wil alle scheidsrechters/tafeljury, wedstrijdtafeljury, barmedewerkers en EHBO bedanken voor hun tomeloze inzet. Ook het bestuur en de activiteitencommisie van het Budocentrum Julianadorp van harte bedankt voor alle inzet!

Na een lange vakantie ben ik afgelopen donderdag 13 december weer thuis gekomen en heb nu de tijd om enige foto's te plaatsen die ik genomen heb tijdens bovengenoemd NK! Hieronder volgt een korte impressie.

 

Prijzentafel NK 2007

 

 

 

 

Hiernaast ziet u de totale prijzentafel met alle derde, tweede en eerste Prijzen en de twee Stijlprijzen die deze dag te verdienen waren op de NK 2007!

Annemarie; nog bedankt voor het aanschaffen van deze mooie prijzen en voor de medewerking die dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podium Wendy 2e plaats NK 2007

 

 

 

 

 

 

Hiernaast ziet u het Podium van de damesklasse waar mijn dochter Wendy ook in uitkomt.

Zij werd deze keer tweede omdat de uiteindelijke kampioene net een maatje te groot voor Wendy was.

Toch goed gedaan Wendy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapsport volgt NK SKN 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ziet u het TV team van Tros TV opnames maken voor Zapsport. Zij hebben de gehele morgen Joy Veenstra gevolgd om een korte reportage te maken van deze jonge dame tijdens haar NK! De uitzenddatum was 9 december 2007!

Toch leuk dat we na de nationale Radio (Vara Radio Kassa!), nu ook de Nationale TV (Zapsport) in de Dojo te gast hebben gehad.

Natuurlijk waren er ook journalisten van het Helders Dagblad en de LOS aanwezig om verslag te doen van dit voor BCJ toch wel unieke evenement!

Joy, ik heb de uitzending terug gezien via het internet en uitzending gemist.nl Het was erg gaaf om dat na drie weken terug te zien. Goed gedaan hoor meid! Volgend jaar weer proberen he?

 

 

Het boek "Mentale weerbaarheid en Fysieke zelfverdediging" is gereed zoals u hieronder aan de eerste lay-out van de cover kunt zien! De prijs bedraagt 14,95 euro. Tot en met 18 januari 2008 geldt een speciale introductieprijs van 12,95 euro!

Cover boek weerbaarheid

 

 

 

 

Hiernaast ziet u de voor- en achterkant met in het midden de rug van mijn eerste uitgave in boekvorm over het onderwerp "Mentale Weerbaarheid en Fysieke zelfverdediging"!

Het is de bedoeling dat dit boek zeer binnenkort uit wordt gebracht door internetuitgever www.boekscout.nl

Ik hoop dat het boek ergens in januari bij deze uitgever gereed zal liggen. Dankzij het volgende ISB nummer, kunt u het ook bestellen via de erkende boekhandel! ISBN: 978-90-8834-206-6

De uitgever is momenteel bezig om de laatste correcties toe te passen en dan is het gereed.

Update datum: 18 december 2007

Het boek is vanaf 04 januari 2008 te bestellen bij bovengenoemde internet uitgever en de boekhandel! Update 04 januari 2008!!!

 

 

 

Training Doorn 1 maart 2008

 

Afgelopen zaterdag 1 maart 2008 heb ik het genoegen gehad samen met o.a. John van de Wetering kinderen les te mogen geven in weerbaarheid op een stagedag in Doorn. Dit werd gegeven in de grote zaal achter de fitness-apparatuur. Terwijl John en ik daarmee bezig waren werd in de Marinier Jon Bluming dojo les gegeven in o.a. Karate, allround budo en nog meer. Ik heb twee groepen kinderen les mogen geven en heb daar erg veel plezier aan beleefd. Ook heb ik paatje nog even gesproken en Paatje; tot zaterdag 24 mei!

 

Hiernaast ziet u de komplete groep inclusief instructeurs

 

 

 Foto via Ruud Muller

 

 

 

 

Praatje Bondscoach IBK

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat op papier heb gezet, maar er moet wel wat te vertellen zijn. We hebben 2007 afgesloten met de IBK WK Kyokushin in Emmen wat geweldig is geweest, veel nieuwe dojo’s en vrienden gemaakt tijdens dit grote evenement.
In Januari zijn Shihan Muller en ik weer begonnen met de kadertrainingen en de vrije trainingen in de “marinier Jon Bluming dojo” in Doorn. Deze worden goed bezocht, bij de vrije trainingen komt de jeugd ook al mee .Ook hebben we opnieuw kennis kunnen maken met bokstrainingen van John v/d Wetering, wat goed te combineren valt met Kyokushin, we zijn dan ook blij dat John genegen is om dit te doen. De voorbereidingen naar de NK in Sliedrecht verliepen in het begin wat stroef ,maar resulteerden in een geweldige dag, harde gevechten, echt; de Kyokushin traditie in top. Het is toch een stijl die niet voor iedereen is weggelegd, dat bleek maar weer eens toen ik tussen de partijen een karateka van een andere stijl tegen kwam die vertelde dat dit toch wel wat harder was dan wat zij zelf doen. Het leverde ook weer nieuwe leden op. De PR draait op volle toeren en het is goed om te horen dat Kaicho en Kancho het een geweldige dag vonden, de mede oprichter van de NKA Henry Seriese Hanshi was eveneens in zijn nopjes over de zeer geslaagde dag.
Toch zijn er dojo’s die hun leden (ook van de IBK!) niet (durven) sturen. Kaicho memoreerde het in zijn toespraak al; meedoen is belangrijker dan winnen (de Olympische gedachte)!!! Ook zijn er karateka’s die denken als ze de eerste dan hebben gehaald, dat ze dan ook kunnen les geven, dit is een verkeerde gedachte. Men heeft de kadertrainingen en de cursus assistent leraar en de lerarentrainingen nodig. Ook denkt men dat ze gelijk Sensei zijn. let wel; de eerste en tweede dan zijn Sempei graden. Bij de derde dan mag de Sensei titel gebruikt worden. Deze mensen verschuilen zich in kleine schooltjes en zwaaien de scepter over mensen die niet weten wat Kyokushin echt betekend. Maar mensen iets leren gaat nog wel, maar iemand iets afleren :daar is meer voor nodig. Dan terug naar de Nederlandse Kampioenschappen in Sliedrecht. De opening werd gedaan op een spectaculaire wijze door Percussion van showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht, daarna werd een 5 minuten film vertoont van Sosai Mas Oyama waarbij het muisstil was in de zaal. Na het openingswoord van Kaicho begonnen de gevechten, er was een aankomende talenten poule, min 80 kg en plus 80 kg poule. Bij de aankomende talenten ging het er behoorlijk hard aan toe, maar met discipline, spirit en sportiviteit hoog in het vaandel, streden ze met alles wat ze hadden.
De uitslag van de aankomende talenten: 1. Tim Versluis 2. Melvin Lips 3. Guus van Wingerden
Bij de middengewichten zagen we hele mooie en harde partijen . In de finale zagen we Daniel Sanchez tegen Patrick Zondag, dit was echt een titanengevecht waar Daniel als winnaar uit de bus kwam. Bert van Geijstelen  haalde hier de derde prijs. Bij de zwaargewichten zagen we geweldige Karateka’s aan het werk, hoge trappen, harde stoten met een geweldige spirit. Shihan Ozturk werd uitgeloot en mocht in de finale vechten. In de halve finale kwamen Paul Reilman en Semmy Lee Muller elkaar tegen. Paul vocht geweldig ,maar moest toch het onderspit delven tegen Sem. De finale was gewoon geweldig te noemen, daar stonden 2 Karateka’s tegenover elkaar die echt alles gaven. De zeer harde low kicks van Sem begonnen hun tol te eisen bij Shihan en hierdoor werd Sem zeer verdienstelijk winnaar bij de zwaargewichten. Kortom het begin is er, we kunnen alleen maar doorgroeien, de volgende activiteit staat al weer voor de deur. Sem Schilt komt een seminar geven op zaterdag 19 april in Sliedrecht. De EK in Duitsland beloofd iets groots te worden, dus voor de IBK is er werk zat. Heel veel dank gaat dan uit naar onze Kancho die er voor gezorgd heeft dat de IBK weer goed draait, er komen telkens nieuwe dojo’s bij. Eind 2008 is het de bedoeling dat er weer wat karateka’s naar Japan gaan. Volgend jaar moet er weer een team staan dat nu zeker in de prijzen gaat vallen. We hebben er zin in en ik kan alleen maar zeggen “keep up the Kyokushin spirit“.

 

Jan de Bruin Hanshi 2008

 

 

 

 

 

 

 

Osu!

Jan de Bruin Hanshi

Bondscoach IBK

 

 

 

 

 

 

 

 

100 Man Kumite Marathon 29 maart 2008

Op bovengenoemde zaterdag werd weer door SC Lavabu deze marathon gehouden! Er waren zo rond de vijftig deelnemers waaronder ook enkele leden van Budocentrum Julianadorp! Op een paar uitvallers na is toch bijna iedereen weer heelhuids door deze slopende marathon gekomen! Gefeliciteerd iedereen!

 

100 man kumte 2008

 

Hiernaast ziet u een plaatje van de deelnemers van BCJ (Wendy Jansen komt officieel uit voor SC Lavabu maar traint ook bij BCJ!).

DEELNEMERS:

Jennifer v.d. Veen, Amanda Smit, Joy Veenstra en Max Giebels.

Samen met Ed Lavabu heb ik zelf ook ergens tussen de 60 en 70 partijen meegedraaid om de gaten op te vullen als er iemand even moest worden gemasseerd enz. Ik moet zeggen dat het mij erg meeviel en ik vond het wel lekker om mee te draaien.

Na afloop weer naar de WOK-Chinees bij Schagerbrug geweest om de verloren calorien weer aan te vullen. Het was weer erg lekker hoor!!!